top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Verste seriestarten på 30 år: - Føler at vi klarer å ha en fin lagmoral

Hasle-Løren opplever sin tøffeste seriestart på veldig lang tid med 10 strake tap så langt men kaptein Rolf Thomas Aastad holder motet oppe for det

Foto: H4Y / OCN


For det ble to nye tap i helgen mot Bergen og det ble bare med nesten for Hasle-Løren denne gangen også. På lørdag tapte de 3-5 og var i utgangspunktet spillemessig underlegne mot et Bergen-lag som slapp seg litt ned. På søndag derimot var Hasle-Løren med på notene og Philip Larsson var tilbake på isen og banket inn to nye mål for Oslo-klubben. En boarding-utvisning på slutten av den tredje perioden ble skjebnesvangert og Bergen utnyttet overtallet i sudden death og med det tok de med seg 5 av 6 poeng hjem.

Med 10 strake tap er Rolf Thomas Aastad med på den verste seriestarten til Hasle-Løren på 30 år og man må tilbake til 1992 for å finne en verre tapsrekke for klubben. Da hadde Hasle-Løren 14 strake tap før de slo Asker i den 15. serierunden med 3-2, klubbens eneste seier den sesongen.


- Altså, tøft...det er selvfølgelig kjipt å tape hockeykamper men jeg føler at vi klarer å ha en fin lagmoral med en fin gjeng som på en måte gjør det lettere. Det er aldri kult å tape kamper og det er ingen her som ønsker å tape og i hvert fall ikke så mange som vi har gjort nå, sier Aastad til Hockey4You.


25-åringen mener det er vanskelig å peke på noe spesielt om hva som har gått galt for den tradisjonsrike 1. divisjonsklubben som har vært et fast inventar i 1. divisjon siden 1997.

- Vi har tapt noen "tighte" matcher og så har det vært litt personlige feil innimellom som kan skje og skjer med alle lag. Jeg føler kanskje at vi har blitt litt hardere straffet for feilene våre enn hva motstanderne har blitt , at vi må jobbe kanskje litt hardere for det målet som er med å preger kampene litt enn hva de andre må gjøre. Det er også typisk at når vi scorer så får vi kanskje en i rævva etterpå og det føler jeg har preget matchene mest, i allefall de som har vært jevne, svarer Aastad.


Han fortsetter:


- Så vi føler jo at vi til dels har hatt litt stang ut mens så er det jo klart at vi har jo mer inne også, det har ikke vært bra nok i flere kamper rett og slett.


Verste seriestarten på 30 år men alle i førsterekka inne på topp 10 i poengligaen

Aastad utgjør førsterekka i Hasle-Løren sammen med Rasmus Forsberg og Philip Larsson som paradoksalt nok ligger i toppen av poengligaen på tross av at klubben har opplever sin verste seriestart på tre tiår. Rasmus Forsberg på 5. plass med 1+14 og 15 poeng, Philip Larsson på 6. plass med 11+3 og 14 poeng og ikke minst Rolf Thomas Aastad på 9. plass med 3+11 og 14 poeng. Allikevel følte assisterende trener Magnus Færøy at det lugget mer for de andre i forhold til toppscorer Larsson.

- Ja, med tanke på antall sjanser som i hvert fall jeg og Rasmus (Forsberg red. anm.) har hatt nå gjennom alle kampene så burde vi helt klart score mer mål enn det vi har gjort. Vi har prata litt om det at vi absolutt har vært for dårlig på den målproduksjonen. Nå scora vi en hver i dag da (lørdag red.an,) så får vi håpe at vi kan bygge videre på det fremover, forteller Aastad.


Det virka som Rasmus Forsberg var veldig "lettet" å få den scoringen?


- Ja, det er klart at man tenker jo på det hvis man kommer aleine mange ganger og føler at man burde ha gjort mål, det er positivt det at vi i hvert fall har kommet til sjansene men så har vi ikke klart å sette dem. Det er bedre det enn at vi ikke hadde kommet til sjansene i det hele tatt, så får vi håpe at det løsner snart.

Hasle-Løren kapteinen påpeker at sesongen er lang og at man ikke tenker så mye på tabellen men at de har mest fokus på seg selv og tar en kamp av gangen.


- Det er jo klart det at alle er jo fullstendig klar over at vi ligger nederst på tabellen og at det er en liten luke men så er jo det tre seire da, det er jo ikke mye det når det er neste 30 kamper igjen av sesongen. Dette er ikke noe jeg stresser over nå, sier han.

I fjor var Aastad i Hasle-Løren fram til jul før han fortsatte i Grüner i Fjordkraft-ligaen og deltok i kvaliken som bidro til at Grüner beholdt plassen i toppligaen. Men han valgte å gå tilbake til Hasle-Løren i 1. divisjon for å få treningshverdagen til å gå opp med det som skjer på privaten hjemme.


- Skal man sjonglere en hverdag med studier, jobb og ishockey så må man finne en måte hvor man på en måte får best mulig av alt og da er dette beste situasjonen for meg per nå og jeg trives med det.


- Men daglig leder Trond-Erik Larsen har deg på "speed dial" hvis det skulle brenne litt i Grüner?


- Haha, det får du neste spørre han om. Det er ikke noe jeg har tenkt på så det får vi ta når den tid kommer hvis det skulle være aktuelt. Det vet jeg ikke om det er heller, akkurat nå handler det om å få årets første seier, avslutter Rolf Thomas Aastad til Hockey4You.

Comentarios


bottom of page