top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Verste seriestarten i klubbens historie - har fortsatt tro på prosjekt Ringerike

Det har blitt en blytung start på årets EHL for Ringerike der hvor de står med én seier på de første 13 kampene men Ringerike-sjef Martin Boork har ikke mistet motet av den grunn

Foto: H4Y / OCN


I sitt tredje strake år i landets øverste liga har Hønefoss-laget fått en blytung start på sesongen etter først å ha vært flomrammet og vært uten egen hall i lang tid før de gikk på 6 strake tap. Deretter kom oppturen mot Stjernen på hjemmebane for tre uker siden hvor de slo østfoldingene med 3-1. Men det er også den eneste seieren laget har på de første 13 kampene hvor de har tapt mot det som i utgangspunktet skal være antatt svakere lag i Comet og Lørenskog.

- Ja, det er klart at vi ikke har fått den starten vi ønsker, vi har tapt noen viktige kamper mot Lørenskog og Comet hvor vi virkelig har vært svake i prestasjonene så det har vært skuffende. Det er vel det egentlig det største minuset for oss da vi i de matchene ikke har klart å levere det vi skal. Vi har levert bra en del andre matcher men totalen er ikke bra nok, sier Boork om den begredelige seriestarten for laget.


Han peker på at årsaken er summen av flere ting der hvor oppkjøringen ble spesiell i forhold til flommen for klubben samt at de også har komponert et nytt lag.


"Men jeg er fornøyd med laget, det er en bra gruppe og selv om det har vært tungt så har alle stått i det bra"

- Vi hadde en flom i halvannen måned som kostet mye energi fra oss og så har vi 14 nye spillere derav 11 av dem er ganske unge. Så den prosessen med at vi ikke fikk være hjemme har i ettertid påvirket oss mer på at vi må terpe mer på grunnleggende ting og få det til å sitte. Vi har ikke fått i hop spillet og laget så det har ikke vært stabilt nok, forklarer Ringerike-sjefen.


- Hvorfor har det vært en så stor utskiftning av laget?


- Det var et valg vi hadde lyst til å ta. Vi har ikke noen naturlige som kommer underfra fra egne rekker for der er vi ikke ennå. Vi er nødt til å foryngre innimellom og løfte inn en del nye spillere, kanskje mer enn vi hadde planlagt men vi velger ikke først alltid heller, sier han med et smil.


Boork fortsetter:


- Litt bevisst var det å gjøre en utskiftning og være litt proaktiv før det blir for seint men så er det andre lag, hierarkier og mer penger som gjør at det er noe vi ikke kan kontrollere. Men jeg er fornøyd med laget, det er en bra gruppe og selv om det har vært tungt så har alle stått i det bra.

Selv om det er den verste seriestarten i klubbens historie så har han fortsatt tro på at laget skal kunne komme seg utover.


- Laget er mer enn bra nok men når vi går på en del tap så klart at det blir tungt, det skal lite til for at vi skal miste litt grep om matchene.


Allikevel kan man se en nedadgående trend for Hønefoss-laget som for tre år siden gikk til sluttspill for første gang, året etter klarte man så vidt å unngå et nedrykk med et måls margin til å kunne ha den verste seriestarten i klubbens historie i årets utgave av EHL. Men coachen er fast bestemt på at klubben ikke har gått et skritt tilbake fra der man var fra to år siden.- Nei, det synes jeg ikke. Jeg synes den første sesongen er den enkleste der hvor alt er nytt og man får energi av alt, motstanderne, haller, publikum, det er en veldig enkel sesong hvor du har alt å vinne og null forventninger. Vi vil jo alltid utvikle oss og ikke bare spille hockey for å overleve ligaen men prøve å spille en hockey som skal etablere oss.

- Det er litt lettere sagt enn gjort for oss der hvor vi spiller overlevehockey og er fornøyd med det til å spille en hockey som tar oss til å bli et etablert lag i ligaen etter hvert og tar oss fremover. I de skrittene man skal ta forover så er marginene små og når vi får en tøff start som vi får nå så må vi litt tilbake til basic. Så jeg synes vi heller er lengre frem, vi har lært oss mye om hvordan vi skal spille der hvor vi prøver å ha vårt eget spill og ikke spille på motstanderens feil., forteller Boork.


Med unntaket av stortapet mot Storhamar så har Ringerike spilt jevnt over resultatmessig med de øvrige lagene og selv om poengene har uteblitt ser Boork det positive i det for det.


- Jeg synes vi går riktig vei men så er resultatene vi har nå tøffe og ikke bra nok men det er en helt annen inngang til sesong 3 enn 1.


- Du er inne i din 14. sesong som Ringerike-trener, føler du at du fortsatt har tro på "prosjekt Boork" etter så lang tid?


- Klubben har jo valgt en strategi med kontinuitet og jeg har veldig tro på at vi skal ta oss opp mot toppen av norsk hockey. Den dagen jeg ikke har det da er jeg ferdig med alt. I år har vi tatt grep rundt vår treningshverdag og infrastruktur hvor vi pusher hele tiden den riktig veien. Vi er veldig opptatt av å ta de stegene som etter hvert gjør oss etablert og det har jeg veldig trua på. Den dagen jeg ikke har det så er jeg ikke riktig mann, sier han til Hockey4You.


Han forteller videre:


- Prosjekt Ringerike synes jeg er mer riktig for vi er mange som jobber hardt i trenerteam og alt fra Janka (Aasen daglig leder red.anm.) og de rundt som gjør det bra så vi har trua på det og er på riktig vei.


Som det etablerte laget i forhold til nyopprykkede Lørenskog og Comet så har laget fått et skudd i baugen med at Ringerike nå ligger sist av alle. Men Boork er tydelig på at disse lagene er noe man ønsker sterkt å være over på tabellen når serien avsluttes.


- Vi har hatt mer enn nok med oss selv nå men vi skal jage dem. Nå ligger dem foran og har fått en bra start så får dem vise hva dem er gode for så skal vi jage dem resten av sesongen for vi skal gjøre det til et tøft race, avslutter en offensiv Martin Boork.


Ringerike møter Frisk Asker i Schjongshallen i morgen kl. 18.30.

Comments


bottom of page