top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Van Doorn avslutter sesongen med Furuset: - Han kommer til å tilføre noe bra

Christopher Van Doorn avslutter sesongen i Furuset etter å ha vært hos Gjøvik og nå sist for Grüner i Fjordkraft-ligaen

Foto: H4Y / OCN


For det blir Christopher Van Doorns tredje klubb denne sesongen etter at han startet sesongen i Gjøvik før han tok turen til Grünerløkka for å spille med Grüner. Siden Grüner og Furuset har en samarbeidsavtale har Van Doorn allerede rukket å spille en kamp for Furuset i borteoppgjøret mot Comet. 22-åringen var da en av banens beste spillere og bidro sterkt til at Furuset vant 5-2 i Halden.


Hardtsatsende Ski Ishockey skal også ha meldt sin interesse for spilleren men valget falt til slutt for å spille for overraskelseslaget Furuset, som kjemper med Lørenskog om en topp 4 plassering i 1. divisjon.


- Han er en kreativ spiller som er flink med puck og leser situasjonene bra, ikke minst en fin gutt i gruppa. Vi søker mye ålreite folk som passer inn i gruppa og han har mye av de tinga som vi kanskje har litt lite av når det gjelder kreativitet og sånne ting - han kommer til å tilføre noe bra, forteller Furuset-trener Kenneth Larsen.

Og samtalene er allerede i gang for at spilleren skal blir værende i klubben og fortsette også neste sesong.


- Ja, absolutt. Vi har samtaler rundt det men vi tar det litt rolig enn så lenge men tanken er det ja. Men det er en lang vei å gå og se hva vi kan gjøre, fortsetter treneren.


- Med kampen mot Comet friskt i minne så virker som det går bedre i Furuset enn i Gjøvik, hva er årsaken til det tror du?


- Det veit jeg ikke for jeg har ikke vært i Gjøvik jeg, men generelt så er det ofte at det kan være miljøskifte og så veit vi ikke om det er noe forskjell for han har bare spilt én kamp for oss også og han var god i den kampen. Han har jo vært god i juniorligaen og sånne ting så jeg håper at jeg kan være med å utvikle det talentet videre, forteller Larsen til Hockey4You.


Van Doorn spiller ikke morgendagens kamp mot Lørenskog som følge av sykdom men er klar for de neste matchene for klubben.


Bittert tap i Forum, skal slå tilbake i Lørenskog Ishall

Furuset tapte bittert i det som var en jevn og tett match mot topp 4 rivalen Lørenskog hjemme i Furuset Forum på onsdag foran 275 tilskuere. En formsterk Vladislavs Nazarovs med to mål i kampen for Ulva hjalp ikke mot sine gamle lagkamerater fro Romerike. Lørenskog slo tilbake i undertall og tok det siste poenget på straffer.

- Ja, det var vel en litt merkelig avgjørelse i forkant av det målet. Både på utvisningen til Shafaat Hashim som er en rein takling men også en knetakling i overtallsspillet vårt. Men det er sløvt av oss med 8 minutter igjen å slippe inn et mål i powerplay selvfølgelig men jeg synes vi er best i første, så blir det litt mye jaging fram og tilbake. Så tar dem over i tredje mens vi er best på overtiden. Det var en kamps som svingte litt opp og ned hvor dem hadde styrka med tre fra Vålerenga som gir dem litt mer dybde i laget så det var en morsom kamp med en del folk på tribunen, sier Furuset-treneren.


I kampen i morgen skal laget slå tilbake og i det som kanskje blir en av sesongens aller viktigste kamper for klubben. De blåhvite har imponert og kjemper mot Lørenskog for en topp 4 plassering, langt over sine egne forventinger.


- Ja, det kommer til å bli en kamp som er mye av dem samme som sist. Det er litt større is så vi må være litt flinkere på noen momenter av spillet som vi kommer til å jobbe litt med. Vi veit hva dem kommer med for de spiller likt hele tiden, det er femte gangen vi møter dem så det er ingen overraskelser som møter oss.

- Føler man at man er litt hektet av hvis man taper denne kampen?


- Ja, vi møter jo det beste laget i ligaen i dobbeltkamper etterpå (Nidaros red. anm) og det blir vel 5-6 poeng bak lissom så da begynner det å bli veldig langt opp til den 4. plassen. Det er viktig i vinne denne kampen og få med oss noe, vi kan ikke ligge fem poeng bak for da er vi ferdige. Men det er stor prestasjon av gutta, det var ikke så mange som trudde at med 4-5 kamper før slutt at vi skulle spille om en play-in match når vi starta sesongen. Gutta har trua på det og det er bra, sier Kenneth Larsen.

Det har også vært spekulasjoner om Furuset kommer til å takke nei til Norges Ishockeyforbund når man blir spurt om å delta i play-in og kvalik, om laget skulle kvalifisere seg. Først og fremst på grunn av kostnader der hvor 4. plassen mest sannsynlig vil spille minst to bortekamper mot enten Narvik eller Nidaros som ikke er budsjettert i utgangspunktet. Det avfeier Kenneth Larsen kontant.


- Vi takker ja vi. Det er ikke noe å lure på det, avslutter han.


Furuset møter Lørenskog i Lørenskog Ishall i morgen kl. 16.00. Lørenskog har 50 poeng mens Furuset har 48 poeng og begge lag har 5 kamper igjen å spille.

Comments


bottom of page