top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Vålerenga-trener Fredrik Andersson hadde frarådet Gabriel Koch om å velge Malmö

Den svenske Vålerenga-treneren hadde ønsket han hadde kommet tidligere til klubben for å kunne gi Gabriel Koch noen gode råd før han dro til Malmö Redhawks og kanskje beholdt han i Vålerenga

Foto: H4Y / OCN


Når Vålerenga hadde åpen trening for skuelystne stilte også trener Fredrik Andersson opp for å svare på spørsmål for de mest interesserte Vålerenga-supporterne. Andersson med sine 6 år som NHL-scout for Buffalo Sabres, general manager for Modo og 5 år som hovedtrener for Timrå i HockeyAllsvenskan og SHL, svarte ivrig på spørsmålene i en seanse som varte i rundt 30 minutter, etter den åpne treningen. Et av spørsmålene som dukket opp var at Vålerenga mister unge norske gode spillere til Sverige. Bare før denne sesongen har Gabriel Koch og Oscar Bakkevig gått til Malmö, samt Michael Brandsegg-Nygård og Lukas Nikolaj Pettersen Finckenhagen til Mora. Andersson forstår at spillerne vil flytte på seg og trekker fram Koch som et eksempel på at det skulle være kult å komme til Malmö men tror nødvendigvis ikke at 18-årigen vil få så mye spilletid i A-laget - noe han ville ha gjort i Vålerenga.

- Skulle jeg har vært her tidligere innen det her skjedde, så hadde jeg håpet at jeg kunne forklare han hva som skjer egentlig for jeg vet jo også hva som skjer i andre SHL-klubber. Hvis vi ser på Malmö så kommer det til å være et lag som vil overraske meg hvis dem er høyt oppe på tabellen. Dem vil nok krige for å bli igjen oppe i SHL vil jeg tro og det innebærer at man vil spille med de rutinerte spillerne så mye som mulig, det innebærer at en som Koch ikke vil få den istiden man vil, sier Andersson og fortsetter:


- Skulle det være et topplag som Frölunda eller Färjestad så kunne det være en sjans å få inn folk og spille mye mer matcher. Nå lover man at han skal få være med å trene med A-laget, kommer sikkert til å spille treningskamper for senere å spille J20-serien. Vålerenga-veteran Daniel Sørvik gjestet Hockeypodden som for anledningen hadde laget et tv-studio på Jordal Amfi i februar, der ble Sørvik spurt av programleder Knut Sandersen om tilveksten i Vålerenga.


- Jeg synes det ser ålreit ut. Vi har for eksempel Gabriel Koch som kom opp i år og bare tok en plass med en gang. Det var snakk om tidlig i sesongen om at vi "hadde en back som var ganske god da og kanskje skulle få muligheten med oss et par ganger og sånn". Jeg så et par treninger med han og tenkte at faen han må jo trene med oss fast og det sa jeg også, så fikk vi noen skader da, han fikk muligheten, beit seg fast og spiller som en seniorspiller, svarte Sørvik til Hockeypodden i februar.


Og Heine Aarum i Hockeypodden repliserte kjapt på om hvor lenge Vålerenga klarte å beholde Koch i klubben, noe Sørvik håpte på kunne vare også denne sesongen. Om ikke, at 18-åringen gikk til en klubb som satset på han. - Ja, si det. Jeg håper kanskje at vi beholder han i en sesong til i allefall og det hadde kanskje vært bra for han også, hvis ikke han kommer til en klubb som satser på han da. Det er viktig at han kommer til en klubb som satser på han, at han får spiller seniorhockey - han skal ikke spille juniorhockey mer nå, føler jeg i hvert fall når du ser hvordan han spiller med oss, sa Daniel Sørvik tilbake i februar når han gjestet Hockeypodden. Se Daniel Sørviks svar til Hockeypodden i videoen under:

Gabriel Koch står oppført som medlem av A-laget på Malmös hjemmesider som en av seks importbacker av de totalt 9 backene i laget. Vålerenga-trener Fredrik Andersson tror heller at karrieren til Koch hadde gått fortere om han hadde fortsatt seniorspillet i Vålerenga.


- Hans steg ville være perfekt å få spille A-lags hockey her og spille i denne rollen, spille mot menn og få den utviklingen her, hans karriere hadde gått fortere den veien tror jeg enn å gå til Malmö og tillegg ha den tryggheten om å være hjemme og være i sitt eget land. Og det her skal vi forsøke å snakke med de som er igjen, sa Andersson til de fremmøtte på Jordal Amfi.


Gabriel Koch vant NM-sølv med U18-laget og NM-gull med U20-laget til Vålerenga forrige sesong i tillegg til å spille 36 serie- og sluttspillkamper med A-laget. I videoen under kan du se da Hockey4You dekket U20-finalen mellom Vålerenga og Stavanger:


18-åringen er tatt ut til U20-samlingen i Asker kommende helg hvor U20-landslaget skal spille tre kamper mot Lørenskog og Nidaros i Varner Arena. Kampene spilles slik: (Tidspunkter med forbehold) Norge U20 - Lørenskog 26. aug. kl. 18.00 Norge U20 - Nidaros 27. aug. kl. 19.00 Norge U20 - Nidaros 28. aug. kl. 16.00


Statistikk Gabriel Koch:


Comments


bottom of page