top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Turbulent sesong for Hasle-Løren - flere utfordringer venter

Hasle-Løren klarte å komme seirende ut av kvaliken på Gjøvik men utfordringene fremover står i kø og det er ventet større endringer i forhold til hva man så forrige sesong

Foto: H4Y / OCN


Hasle-Løren legger bak seg en av de svakeste sesongene i klubbens historie i moderne tid etter å ha kun ha klart fire seire i serien, sist i 1. divisjon og 27 poeng opp til neste lag. Det betydde at klubben for første gang siden 1997 stod i fare for å ryke ut av 1. divisjon. Derimot ble det suksess i kvaliken på Gjøvik hvor de slo alle lag og med det fortsetter som et fast inventar i Norges nest øverste hockeyserie.


Vi tok en lengre prat med assisterende trener og styreleder for Elite, Magnus Færøy, før den tredje kampen mot Gjøvik i kvaliken og etter at Hasle-Løren hadde sikret plassen for neste sesong.

- Det har vært en turbulent sesong. Vi har lissom ikke fått noen kontinuitet i det vi har drevet med, når man ikke har noen kontinuitet så blir det vanskelig å få noen utvikling. Og så går det på psyken også når det går ordentlig tungt, vi hadde mange prater om det internt hvor vi prøvde å komme ut av den gjørma vi kom i, sier Færøy og fortsetter:


- Så er det vanskelig da når det er mange lag som kriger om få spillere i Oslo-området så det har blitt tyngre og tyngre å få tak i de beste spillerne, det er mange om beinet.


Og klubben står ovenfor store oppgaver gjennom sommeren som kommer samtidig som de har et idrettslag i ryggen som støtter dem tungt og dekker blant annet underskuddet på kr 200 000,- som klubben hadde fra 2022. Men Færøy mener at klubben må satse større for å unngå at man havner i den samme situasjonen igjen og er i dialog med idrettslaget for å kunne øke budsjettet inn mot neste sesong.


- Det har vært en oppvekker for oss rundt laget og jeg tror mange tenker at Hasle-Løren er et fast inventar i 1. divisjon og vi mener selvfølgelig at vi skal være der også men det kommer ikke av seg sjøl da. Det har kanskje gått opp for flere denne sesongen her at man må satse litt da hvis man skal ha et lag i 1. divisjon. Denne sesongen her representerer ikke sånn Hasle-Løren skal være, forteller en alvorstung styreleder.


Lang vei mot ny ishall - lys i tunellen

Samtidig som klubben forrige sesong kunne glede seg over at 37 år gamle Løren Ishall skal rives til fordel med en ny og moderne hall på samme sted, har dette også gitt andre utfordringer for klubben og større bekymringer enn A-lagets tabellplassering. For byrådet i Oslo hadde ikke tenkt å ha en midlertidig hall slik man gjorde på Jordal og det kan bety kroken på døra rekrutteringen i klubben, dette med frykt for at barn og unge drar til andre klubber når hallen er borte i 2-3 år som byggeperioden er anslått til å være.


- Først og fremst tenker vi på bredden og barna som skal bli bussa rundt i hele Oslo for å spille, det er ikke optimalt i det hele tatt. Det tyder på at de som sitter og bestemmer dette her, ikke vet hva det dreier seg om å spille hockey, sier han.


Samtidig har bystyret nå i Oslo bestemt at de vil be byrådet om å undersøke hva det vil koste å sette opp en midlertidig hall i nærheten mens byggeaktiviteten pågår. Dagsavisen meldte om dette først der hvor byrådet kunne melde følgende:


"Bystyret ber byrådet gå i dialog med Hasle-Løren idrettslag om å etablere en midlertidig ishall. Byrådet bes legge fram et forslag med kostnadsanslag og tomt for å etablere en midlertidig ishall i forbindelse med revidert budsjett for 2023. Dette skal skje i tett dialog med idrettslaget."


- For uten en midlertidig hall på Løren der så brekker du ryggen på junioravdelinga og det kan ta mange år å få løsna opp i. Vi har for så vidt hatt en god dialog med kommunen i forhold til hvordan hallen skal være, hvordan den skal se ut og hva klubben trenger av en ny hall, sier Færøy.


Flere store utskiftninger på gang

Etter en lang og tung sesong der hvor man til slutt kunne glede seg over at man klarte plassen i 1.divisjon, venter også klubben at det vil bli en del utskiftninger i stallen både på spiller- og trenersiden. Rasmus Forsberg, Raymond Sørensen og Tim Mørk har vært kontinuitetsbærere i Hasle-Løren og alle legger opp etter endt sesong. Både Forsberg og Mørk har spilt i klubben de siste 7 årene mens Sørensen som var skadeplaget denne sesongen, legger opp etter å ha vært i klubben de siste fem årene. Dette er tunge navn for de rødkledde som må erstattes fra et allerede trangt spillermarked.


I tillegg har trenerduoen André Sørvik/Magnus Færøy takket nei til forlengelse og skal heller jobbe i kulissene slik at Hasle-Løren også vil se seg etter en ny trener før den kommende sesongen.

Tim Mørk legger opp etter 7 sesonger i Hasle-Løren


- Vi er avhengig av utskiftninger og det er naturlig også samtidig som at skal vi kunne heve oss neste år så må vi forsterke stallen. Største problemet er ikke viljen men hvor dem skal hentes i fra for det er ikke mange spillere å velge mellom i norsk hockey. Må gi all kredit til Sørvik også for det har vært en fryktelig vanskelig sesong sett fra trenerperspektiv men vi er begge interessert i være med rundt laget og det kommer vi til å være - vi ønsker jo å være med å bygge klubben, sier Færøy til Hockey4You.


Klubben har allerede et par trenernavn på blokka men ønsker ikke å kommentere hvem disse er på nåværende tidspunkt.


Se hele intervjuet med styreleder Magnus Færøy som vi gjorde mellom kvalikkampene på Gjøvik i mars i videoen under:


Comments


bottom of page