top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Travelt men moro: - Det var forventet at jeg kom til å få mye å gjøre

Det ble 61 skudd på Stine Haugrud mot Hasle-Løren i går kveld som hadde det til tider svært travelt i Storhamar-målet. Til slutt måtte hun se 7 pucker bak seg når kampen var ferdig

Foto: H4Y/OCN


Kampen startet avventende fra begge lag og Storhamar hang med godt lenge i den første perioden med sine 11 utespillere. Laget kom til flere gode sjanser men det var Hasle-Løren som skulle score mål ved Miriam Toet-Uddveg. Skudd etter 1. periode var 15-8. Men i andre periode tok Hasle-Løren mer grep om kampen og det var tydelig at man utover så at Hamar-laget var preget av å være lite folk mot et fulltallig H/L-lag. Med ytterligere tre scoringer og 24-4 i skudd etter den andre perioden var det kun et spørsmål om hvor stor seieren kom til å bli.


Allikevel skulle Storhamar få sitt mål i begynnelsen av den tredje perioden på en av sine flere overgangsmuligheter i kampen der hvor Linn Aakre som kom fra Grüner før denne sesongen, med et soloraid satte pucken bak Emilie Kristensen i H/L-målet. Men førsterekka til Hasle-Løren med Ida Rogstad, Emilie Jensen og nevnte Toet-Uddveg ville det annerledes som satte inn høygiret og brukte fire minutter på å score tre mål før kampen ebbet ut med 7-1 seier. Det ble en maktdemonstrasjon fra hjemmelaget der hvor skuddene endte med hele 61-19.


Etter kampen fikk hun gratulasjoner for vel utført kamp av både venner, familie og lagvenninner.


- Ja, det ble en veldig travel kveld men det var også forventet. De vant NM-gull i fjor og har beholdt mye av den samme stallen så det var forventet at jeg kom til å få mye å gjøre og at jeg var forberedt, sier Storhamar-keeper Stine Haugrud etter kampen.


Haugrud opplevde også det samme mot Stavanger forrige sesong med 63 skudd på seg slik at det på ingen måte var en ny opplevelse av den grunn.

- Det blir mye å ha kontroll på når det er såpass mye skudd og som regel så blir det en del returer også som igjen fører til skudd og store målsjanser så det er litt vanskelig å ikke slippe inn mer når det blir så mye skudd på mål, fortsetter Haugrud.


- Hvordan er det å være bak der når man får så mye å gjøre?


- Det går veldig bra. Jeg liker å være i kamper hvor det er mye å gjøre fordi jeg liker å være inne i det og føler jeg gjør det best i de kampene. Men samtidig jo mer det er å gjøre bak der jo vanskeligere er det å vinne kamper - det er absolutt masse å ta med seg videre herfra og masse å lære, sier 29-åringen.


Rekka med Rogstad, Jensen og Toet-Uddveg var mest toneagivende i kampen og stod for kampens 4 av 7 mål. Showspilleren Miriam Toet-Uddveg hadde selv to mål og to assist og var fornøyd med vel overstått seriepremiere.


- Jeg synes det var veldig gøy, alltid gøy å vinne 7-1 i første seriekamp. Det startet litt treigt men det gjør det som oftest alltid. Det er et helt nytt Storhamar-lag også så man vet ikke hvordan laget er. Det tar tid å venne seg til men det gikk jo bra da, sier Toet-Uddveg etter kampen.


Hun stod for 15 mål og 10 assist på 26 seriekamper forrige sesong og ble for alvor kjent gjennom forrige sesongs flotteste mål i finalen mot Stavanger, som ble direktesendt på TV2. Nå gleder hun seg over en ny sesongstart og nye lag i Bambusa-ligaen.


- Det er god stemning inne i garderoben og vi skal fortsette å kjempe å gjøre alt vi kan for å vinne i år også. I tillegg er det veldig gøy med nye lag, da blir det mer lag å spille mot. Samtidig kommer det nok til å bli en del forskjell fra det dårligste til det beste laget men det vil alltid bli en forbedring, sier Toet-Uddveg.


- Hva kan du si om det Storhamar-laget som dere møtte i dag?


- Jeg merker jo at det er et annet lag, det er mange av spillerne som gikk til Lillehammer. Jeg merker at det er forskjell og jeg synes det laget var bra selv om vi vinner 7-1, avslutter hun.


Comments


bottom of page