top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

Trøndertalentet til Hockey4You: - Ønsker å rocke Fjordkraft-ligaen med Storhamar

19-åringen er full av selvtillit og beskriver seg selv som en sniper og ønsker å gjøre mye poeng for sin neste klubb, Storhamar Hockey. Stortalentet ble klar allerede i desember men har fullført sesongen i moderklubben Nidaros.

Vi møter en trønder som ikke er redd for å være unorsk i stilen og si at han kan bli best. Til nettstedet nidaros.no har han sagt at han er en av Norges største talenter og mener han kunne bli en av verdens beste.


Unggutten har gjort mye poeng for lagene han har spilt for. Det ble 77 poeng på 25 kamper for U16-laget til Nidaros, 48 poeng på 29 kamper for U18-laget til Storhamar, 36 poeng på 22 kamper for U21-laget til Nidaros og 35 poeng på 21 kamper for A-laget til Nidaros forrige sesong. Flest poeng internt for alle lag.


“Han har veldig mye spennende ferdigheter”

At han har vært i Storhamar før påvirket også valget hans, i følge han selv.

- Det er et veldig godt miljø der og jeg kjenner at det er en trygg klubb å gå til, sier Andreas Dahl til Hockey4You.


For interessen for trønderen var veldig stor og etter det Hockey4You erfarer så takket 19-åringen nei til tilbud fra minst 4 andre klubber i Fjordkraft-ligaen, svenske lag og fra juniorligaen i USA.

Og sportssjef i Storhamar, Mads Hansen, er naturligvis fornøyd med å sikre seg ungguttens signatur for de to neste sesongene.

- Han har veldig mye spennende ferdigheter samtidig som han også har definitivt mye å jobbe med men har en spiss i snittet sitt og en hockeyforståelse som er veldig spennende å følge med på.

Vi skal være et topplag og han kommer til helt nye forutsetninger hos oss, jeg har sett relativt mye av han i år og han vil starte med ganske så åpne kort og en helt ny spillestil.

Storhamar skal være tålmodig med han og hvor og hva må treneren finne ut etter veien, forteller sportssjefen.


Hansen forteller gjerne om det nye strategien til Storhamar om å satse på yngre spillere.

- Vi skal være Norges beste utviklingsklubb samtidig som vi skal være en toppklubb og vi har også en del lovende unggutter på vei opp, klubben har valgt å jobbe på den måten og derfor valgte man at Andreas (Dahl) skulle komme inn fordi han passet til den nye strategien, sier han.


Hockey hele døgnet

Dahl som fikk skøyter på bena som 1-åring og kommer fra en ihuga hockeyfamilie hvor det snakkes ishockey 24/7.

Faren er TIK-legenden Jan Morten Dahl og har tidligere også vært trener for Nidaros men er i dag trener for U15 og sportslig leder for hockeyklubben Leangen Eagles.

Selv om han fikk hockeyen gjennom morsmelka og en pappa som en sterk pådriver gjennom hele ungdomstida, forteller Dahl at han ikke har følt noe press av den grunn men at han også har vært treningsvillig selv opp gjennom årene og er forberedt på å legge ned den innsatsen som kreves for å bli en topp spiller.

Han har selv fulgt med farens vei i hockeykarrieren og opplevd TIK-tiden på nært hold.

- Jeg fulgte med A-laget gjennom alle årene og har helt sikkert sett flest kamper i Trondheim de siste 18 årene, har tross alt vært i ishallen hele livet.


"Jeg jobber mot å spille i en av de tre største ligaene"

Til nidaros.no forteller Dahl at han har store mål i sikte.

- Jeg har store forhåpninger til meg selv. Jeg jobber mot å spille i en av de tre største ligaene i verden.

Kompisen i Storhamar Eskild Bakke Olsen mener at det artig med spillere som er offensive i uttalelsene sine.

- Jeg synes det er kult at vi har slike spillere ellers hadde hockeyen blitt kjedelig og jeg tror at Andreas er typen som kommer til å klare det, sier han til Hockey4You.


Bakke Olsen har spilt mye med Andreas Dahl opp gjennom ungdomsårene, spesielt på U16, U18 og U20-landslagene men også når han var på U18-laget til Storhamar i 2018/2019-sesongen.

- Når han var i Nidaros så kunne jeg ikke fordra han men når han kom hit til Storhamar så var han skikkelig ålreit så da traff vi hverandre veldig bra.


Han har bare lovord om Storhamars signering av stortalentet.

- Først og fremst er Andreas en rask spiller med utrolige bra ferdigheter men det går mest en vei da, er kanskje ikke best på den defensive biten, sier Bakke Olsen med et smil.

Tror det blir veldig bra når han kommer hit til et bedre lag med Anders (Gjøse) som trener og det Gjøse har vist hvordan han har gjort det med Storhamar denne sesongen så tror jeg det passer han veldig bra.


Og trenerteamet med Anders Gjøse og Petteri Nummelin får ikke Bakke Olsen fullrost godt nok.

- Det er noe jeg har tatt veldig godt i mot og fått veldig mye ut av at de har vært trenere i år og med det de har vist fra Storhamars side i år kan kanskje åpne øya for andre norske spillere og lag at vi har gode spillere i alle alderstrinn som kan ta en plass i laget.

Det fristet nok det for Andreas da at det er et bra miljø her og at Gjøse er en meget bra trener, forklarer Storhamar-spilleren.


Og den nye strategien til Storhamar med norsk ungdommelig satsning er også Bakke Olsen veldig fornøyd med.

- Det ble litt sånn når koronaen kom og Storhamar hadde brukt mye penger på å satse året før så ble det en slik satsning i stedet for å hente 4-5 dyre amerikanere og den veien har jo fungert veldig bra. Det er ikke sikkert pila peker rett oppover hele tiden men akkurat som Storhamar ser ut nå så ser det veldig bra ut i forhold til neste sesong.

Slik som Storhamar spilte forrige sesong så får vi vist at vi kan være i toppen selv med en ungdommelig satsning og det er veldig kult, avslutter Bakke Olsen til Hockey4You.


Nedenfor ser du intervjuet og noen highlights med det trønderske talentet:Comentarios


bottom of page