top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

Trønderne storfavoritter mot Grüner - nå starter moroa

Oppdatert: 29. feb.

Det er ingen tvil om at trønderne er storfavoritter mot Grüner i play-in som starter i dag. Nidaros står med 11 strake seire og har ikke tapt på halvannen månedFor det er nå moroa begynner der hvor vi har Nidaros i storform inn mot sluttspillet som møter et Grüner-lag som til tider har overrasket litt negativt etter nyttår. Nidaros står med 11 strake seire og er brennheite før play-in der hvor de ikke har tapt siden 13. januar. Et skår i gleden derimot er at laget må klare seg uten viktige spillere som Zebastian Bodini og Jordan George, som begge brakk ankelen og er ferdig for resten av sesongen.


Etter en turbulent start på sesongen er Nidaros-trener Victor Wallson klar og gleder seg nå til det kommende sluttspillet.


- Det skal bli kult å dra i gang play-in her, det er to bra lag. Grüner er et bra lag og det vet vi fordi dem har mange gode spillere, sier Wallson til Hockey4You.Men han vil ikke snakke om noe favorittstempel selv om laget har vunnet fire av fem oppgjør mot laget i fra Grünerløkka.


- At vi er favoritter eller ikke får andre synes noe om. Det har vært fem jevne matcher mot dem synes jeg og det er det vi forventer oss. Vi er innstilte på at det blir fem tøffe kamper egentlig, sier han.


- Hva er det som skjedd etter nyttår egentlig hvor dere har vunnet 14 av 15 oppgjør med tanke på den sesonginnledningen dere hadde?


- Ja, det er en ganske bra avslutning på sesongen får man si. Men vi har vel lykkes med å sette på plass mange av de delene som skal falle på plass i løpet av én sesong og synes vel at vår styrke i vår gruppe er det kollektive spillet. Vi har hatt bra forsvarsspill, boxplay, målvaktsspill - vi slipper inn ganske lite mål gjennom hele sesongen men i begynnelsen av sesongen hadde vi store problemer med å score mål, sier Wallson videre.
Og Anton Holmberg har for alvor kommet i gang med poengproduksjonen og vist seg å kanskje bli klubbens aller viktigste spiller i sluttspillet der hvor han har gjort 20 poeng på de siste 6 kampene og står med 28 poeng på 13 kamper.


- Ja, vi er fornøyd med hans produksjon. Han har en spilleforståelse som er på et veldig høyt nivå og spiller litt i sitt eget tempo. Det er en morsom spiller å se på kan jeg tenke meg.


- Ja, du synes det sjøl også?


- Haha, ja jeg synes det er moro å se i fra spillerboksen også. Men det var viktig for oss å få han i gang men vi visste hva vi signerte så man blir ikke overrasket heller, avslutter Wallson.


- Nidaros er favoritter

På den andre siden av banen står Grüner som startet sterkt og lå på andre plass lenge men etter varierende resultater etter nyttår, havnet de til slutt på 3. plass i ligaen. Det var langt unna målet med å vinne ligaen når Narvik ble seriemester med 13 poengs margin. Det er noe klubben ikke er fornøyd med men samtidig er trener Marius Bjerke innforstått med at Nidaros er favoritter i forkant av play-in oppgjøret med tanke på trøndernes sterke posisjon etter nyttår.- Nei, vi er ikke favoritter. Det blir noen tøffe kamper absolutt, vi har variert i prestasjonene særlig etter jul så det blir spennende. Samtidig selv om vi har tapt fire kamper mot dem så har vi levert gode prestasjoner. Både gode prestasjoner og veldig dårlige prestasjoner i samme kamp på en måte så vi sitter med en god følelse at vi skal kunne konkurrere med dem og gi dem en bra match, sier Bjerke om de kommende møtene mot Nidaros.


Han fortsetter videre:


- Det gjelder for oss å holde jevne prestasjoner og ha en stabilitet i laget for vi har svingt i prestasjonene for vår del.


- Har det vært rusk i maskineriet etter nyttår?


- Ja, det har jo det. Det er vanskelig på en måte å svare på men vi snakker om hele tiden å forsøke å spille mye og ha mye puck. Det å være et spillende lag og vi har litt å lære, det gikk jo selvfølgelig bra før jul men så har også de andre lagene blitt bedre med tiden. Jeg føler ikke at gutta har spilt så voldsomt dårlig for innsatsen har vært der og vi har kriga men vi har gjort noen feil som har straffet oss veldig hardt.Bjerke er innforstått med at laget tar mye utvisninger og faktum er at Grüner er det mest utviste laget i ligaen med totalt 531 minutter, nærmere 200 minutter mer enn Furuset på den andre siden av skalaen. Og "special teams" kan fort bli avgjørende i disse kampene og de møter nå et disiplinert Nidaros-lag som har nest minst utvisninger av alle lag.


Nidaros har forøvrig nest beste powerplayet i ligaen bak Bergen med sine 23,7% og er best i boxplay med 85,9%.- Det er ikke til å stikke under en stol at vi er nødt til å bli mer disiplinerte, vi tar mye utvisninger og spiller veldig mye undertall og det kommer til å bli en av de største prioriteringene hvor vi må klare å disiplinere oss. Spiller vi med en mann mindre 14-16 minutter per kamp så blir det tøft mot Nidaros, forteller Grüner-treneren.


Grüner melder om at alle spillere er spilleklare unntatt Nikolai Olsvik og Markus Aas-Eng Mikkelsen som er langtidsskadde og er borte for resten av sesongen.


Slik spilles play-in oppgjørene mellom lagene:

Kamp 1: Nidaros - Grüner onsdag 28. februar kl. 18.30

Kamp 2: Grüner - Nidaros fredag 1. mars kl. 18.30

Kamp 3: Nidaros - Grüner søndag 3. mars kl. 17.00

Evt. kamp 4: Grüner - Nidaros tirsdag 5. mars kl. 18.30

Evt. kamp 5 Nidaros - Grüner fredag 8. mars kl. 18.30


Møtene mellom lagene 23/24-sesongen:

21.10.23 Grüner - Nidaros 3-5

22.10.23 Grüner - Nidaros 3-0

02.12.23 Grüner - Nidaros 1-2

03.02.24 Nidaros - Grüner 7-4

04.02.24 Nidaros - Grüner 5-2


Powerplay/Boxplay:

Nidaros 23,7% (Nr. 2) / 85,9% (Nr. 1)

Grüner 20,3% (Nr. 4) / 83,0% (Nr. 4)


Topp 3 poengplukkere:

Nidaros:

David Hallström 33 kamper 24 mål 32 assist 56 poeng

Jordan George 30 kamper 19 mål 21 assist 40 poeng

Svein Petter Falk-Larssen 35 kamper 18 mål 21 assist 39 poeng


Grüner:

Eirik Lavik 32 kamper 22 mål 31 assist 53 poeng

Lukas Fransson 34 kamper 23 mål 20 assist 43 poeng

Kevin Berg 31 kamper 12 mål 25 assist 37 poeng


Keepere:

Nidaros:

Alexander Johansson 33 kamper GAA 2,40 91,2%

Joakim Stokvik 3 kamper GAA 2,79 92,2%


Grüner:

Anton Malmborg 24 kamper GAA 2,79 89,3%

Magnus Knutsen 13 kamper GAA 3,23 85,2%Kommentare


bottom of page