top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Trønder klar for Gjøvik: - Trenger mer konkurranse i laget

Oppdatert: 17. okt. 2023

Trønderen William Karjalainen-Albertsen har signert en kontrakt med Gjøvik ut sesongen og skal tilføre mer konkurranse i Gjøvik-laget

Foto: H4Y / OCN


Det er et Gjøvik-lag som er mellomfornøyd med seriestarten der hvor helst gjerne hadde sett å ha fått alle poengene i straffetapet hjemme mot Ski og kanskje noen bonuspoeng i Grüner-kampene. Men laget bør være fornøyd med begge seirene over Furuset hvor det var tett og jevnt helt til døra før Gjøvik tok det lengste strået i sudden i begge matchene, dog slapp man inn mål i overtall på tampen i den ene kampen og ser nok det som et tapt poeng.


Gjøvik-trener Anton Säll Karlsson ønsker enda mer konkurranse i laget sitt og har i dag hentet inn 20-åringen William Karjalainen-Albertsen fra Nidaros U20 som står med 19 mål og 21 assist og 40 poeng fra U20-serien i fjor.


- Vi har lett etter en forward siden vi ønsker mer bredde i troppen og kanskje skape litt mer konkurranse enn det har vært. En konkurranse på en sunn måte er alltid bra synes jeg, det skal ikke være for mye men man skal kjenne på at man må være på tærne hver eneste dag i tillegg til at vi har lett etter riktig person som har lyst til å bli bedre, forteller Gjøvik-treneren.


Selv har Säll Karlsson god koll på Karjalainen-Albertsen fra før av fra sin tid som trener for Lillehammers U18-lag.


- Jeg har alltid hørt veldig bra om han, han får bare bra tilbakemeldinger på hvordan han er som et menneske og det er ingen tilfeldighet at han har vært kaptein heller så der har vi funnet rett synes jeg.


- Han er en right forward og kan spille både center og ving men er nok tiltenkt å spille ving her. Han er en liten måltjuv vil jeg si og han vet hvor han skal være og så synes jeg at han er en teknisk bra avslutter. Han er ganske rask på skøytene som passer inn i vårt spill med mye fart og omstillinger i tillegg til at han har et høyt hockey IQ, sier en fornøyd Gjøvik-trener om sin siste signering.


- Han er ganske liten spiller på 1,69, hva tenker du om det?


- Det er klart at det er fordel og bakdel med alt men det kommer an på at hvis man er litt mindre så må man være flinkere på å beskytte pucken og lære det fra starten. Tror aldri William har vært en stor spiller noen lag så han har måtte lært seg å være sterk med pucken og ta gode vurderinger. Så synes jeg vi har en bra størrelse i troppen så det er jeg ikke urolig for i det hele tatt for han kompenserer det med farten og smartness, sier han.


William Karjalianen-Albertsen vil trolig ikke debutere for Gjøvik før i borteoppgjøret mot nettopp Nidaros den 28. oktober.


Mellomfornøyd start på sesongen

Gjøvik har forsåvidt hatt en god start på sesongen men Gjøvik-treneren lander det midt på treet så langt og hadde sett for seg å ta alle poengene mot Ski og at de slapp inn i overtall på tampen av kampen mot Furuset sees som et tapt poeng fra det oppgjøret. Ellers har resultatene vært litt som forventet for laget som er tippet på 4. plass av Hockey4You før sesongen.


- Starten av sesongen er alltid starten av sesongen men så skal jeg ikke stikke under en stol at jeg hadde håpet at vi hadde tatt litt flere poeng men ikke at vi er kjempemisfornøyd av den grunn. Vi ønsker kanskje å finne et mer stabilt spill i kampene, den beste matchen er den vi gjorde borte mot Grüner hvor vi var solide i tre perioder. Svakheten vår er måten vi slipper inn mål på hvor det er litt sånn enkle mål, sier Säll Karlsson.


Undertallet har vært solid og de er foreløpig best i ligaen med 94,4 % men til gjengjeld har laget mye å jobbe med i overtall hvor de ligger nest sist med fattige 14,9 % der hvor Narvik er på topp med sine 34,3 %.


- Undertallet har vært helt fantastisk der hvor vi blant annet hadde 100% i fire kamper på rad, overtall så krever vi mer av hverandre for der er vi ikke fornøyde. Vi forsøker å analysere å se hvordan vi kan bli bedre for vi har ikke fått det helt til å stemme men det skal vi få til, forteller han videre.


Pål Nyland ute i lang tid

En av hendelsene som har preget klubben i helgen er Patrick Kaas sin takling på Gjøviks Pål Nyland når det gjenstod 10 minutter igjen av matchen på stillingen 5-0 til hjemmelaget. Säll Karlsson uttalte til lokalavisa Oppland Arbeiderblad at det var den verste taklingen han personlig hadde sett live i sin karriere, det står han for fortsatt for i dag når det har gått noe tid siden kampen ble spilt.


- Ja, det mener jeg. Og han som takler hadde også en hendelse i den andre perioden hvor han crosschecket en av våre spillere i bakhodet også så jeg er ikke sjokket at han drar på seg den utvisningen og vi har også historikk fra tidligere i treningskampene i forsesongen også, sier Säll Karlsson.

Samtidig berømmer han Hasle-Løren som har fulgt opp kontakten med Gjøvik i ettertid og ønsket Pål Nyland god bedring etter hendelsen.


- Ja, styreleder har gjort en henvendelse om hilsninger til Pål fra laget og det synes jeg er kjempeflott gjort av dem og den har jeg videreformidlet til Pål.


Det som er klart er at Nyland blir ute i lang tid med en kraftig hjernerystelse og brukket ribbein etter hendelsen, han blir trolig ikke å se på isen på denne siden av året. Og Gjøvik-treneren beskriver hendelsen at det ble en trykket stemning på benken når det skjedde.


- Det var ingen hyggelig syn å se med den blodpølen på isen så det ble en trykket stemning på benken når det var såpass mye blod. Og når det kom til de siste åtte minuttene så hadde jeg ikke så mye fokus på det som skjedde på isen uten at bildet satt fast ganske klart på netthinna, avslutter han.


Gjøvik møter nettopp Hasle-Løren førskommende onsdag i Oslo til et nytt oppgjør mellom lagene.


Foto i Gjøvik: Dan Kenneth Reinli
Statistikk William Karjalainen-Albertsen:


Comments


bottom of page