top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

Tommy Kristiansen gir seg på landslaget. - Vemodig og rart men samtidig riktig

Veteranen Tommy Kristiansen (32) gikk ut på Twitter i dag og annonserte at han gir seg på landslaget. Han kan fortelle om at det var en vanskelig avgjørelse.

Foto: IMAGO / Bildbyrån


Sarpingen Tommy Kristiansen annonserte i dag på Twitter at han nå gir seg på landslaget med denne teksten:

"Etter mange fine år med flagget på brystet, har jeg nå tatt beslutningen om at jeg gir meg på landslaget. Det har vært en ære å spille for Norge, og jeg vil spesielt takke alle i og rundt Norges ishockeyforbund. Det har vært en av de største høydepunktene i karrieren. Jeg fått sjansen til å spille og tilbringe tid med fantastiske mennesker! Nå blir det fult fokus på familielivet og klubblaget i tiden fremover. Takk for meg."


Etter å ha hanket inn et NM-gull for Sparta i 2011 ble han brått hentet inn på landslaget når man spilte VM i Slovakia, nærmere bestemt i Kosice. Med mor og far allerede på plass for å overvære VM med venner så kom den overraskende beskjeden fra landslagsledelsen om å ta første flyet nedover grunnet skader.

Den legendariske posten på Facebook er det nok mange som ikke glemmer, som kom samme dag som vi hadde slått Sverige i VM.

Et VM som for øvrig ble et av de minneverdige under Roy Johansens ledelse der hvor Norge slo Sverige, Østerrike, Sveits og Frankrike og tapte så vidt for Canada med 2-3. Norge ble slått ut i kvartfinalen av Finland og Tommy Kristiansen fikk med seg 3 VM-kamper i bagasjen med foreldrene på tribunen.


- Alt har en ende her i livet og følte at dette var det beste for meg nå, forteller Kristiansen til Hockey4You.

32-åringen har akkurat blitt pappa og ønsker med det å gi mer tid til familie og klubbhockey i Stavanger.

Det har blitt 5 VM og et OL for sarpingen og han står bokført med 32 offisielle landskamper etter å ha avsluttet sin landslagskarriere med VM i Riga nå i mai.


- Dette er noe jeg har tenkt på etter VM og føler at det er på tide å slippe unggutta til på landslaget. Man har vært så heldig å få spilt med så mange fantastiske spillere, jeg har blitt kjent med mange flinke mennesker som jeg har fått venner livet ut - det er noe jeg vil ta med meg resten av livet, sier Tommy Kristiansen.


Oilers-spilleren trekker fram målet hans i OL som det største høydepunktet på landslaget når Norge slo Slovenia med 2-1 i PyeongChang i 2018. Sjekk målet til Tommy Kristiansen i videoen under når Norge slo Slovakia i OL i 2018

Video: Eurosport


For Tommy Kristiansen har landslaget vært det største man kan være med på som en hockeyspiller og han har vært stolt av å representere det norske flagget på isen.

- Ja, det er noe av det største man kan gjøre så det er uten tvil at det er vemodig, man merker nå i kveld at det er rart men samtidig en riktig avgjørelse, forteller han til Hockey4You.


Nå ser Kristiansen frem til å trå til for Stavanger Oilers hvor oppkjøringen starter neste uke for 32-åringen og resten av laget. Og han håper nå at det skal bli litt mer normalt enn det som har vært i forhold til tidligere som følge av covid-19.

- Ja, absolutt. Vi har sett nå at idretten ikke er noe uten publikum og det har vi vært vitne til i forrige sesong. Jeg håper virkelig at vi får lov til å spille med folk på tribunen, det betyr ekstra mye for oss spillerne, avslutter Tommy Kristiansen.

Foto i saken: IMAGO / Bildbyrån

Comments


bottom of page