top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

To opprykkskandidater møtes til generalprøve før seriestart om en uke

Oppdatert: 2. okt. 2021

Lørenskog og Narvik får en god test mot hverandre når de i dag møtes til en siste treningskamp før seriestart

Foto: Jon Anders Johansen


To av favorittene i årets 1. divisjon har valgt å møtes til en treningskamp en uke før det braker løs hvor begge lag har hatt en god oppkjøringsperiode med henholdsvis 6 kamper for Lørenskog hvor de har 4 seire og to tap mot Fjordkraft-laget Grüner og Narvik med 4 kamper hvor de var overbevisende i tre kamper mot Nidaros og et tap HockeyEttan-laget Kiruna.

Lørenskog-trener Niklas Andresen har vært fornøyd så langt i oppkjøringen.


- Jeg synes det har vært veldig positivt, vi har jobbet en del i starten av sesongen med å sette spillet og jobber fremdeles med det. Synes de to kampene mot Grüner ga oss mye positive svar så vi er fornøyd, sier treneren.


Narvik som rykket ned fra Fjordkraft-ligaen forrige sesong for manges syn, etter kontroversielle omstendigheter, har byttet ut store deler av spillerstallen. Hele 16 nye fjes blir å se i den blå drakta hvis man inkluderer Jørgen Engstrøm som kom tilbake fra et lån i Haugesund og Lørenskog-treneren er usikker på hva slags lag man møter i årets 1. divisjon.

- Først og fremst er jeg spent på nivået til Narvik og lurer på hvor de står. Har ikke sett noe av dem så langt i denne sesongen men jeg tror det blir fartsfylt og spennende match, dem har sett bra ut offensivt og sluppet inn mye mål så vi får prøve å knipe igjen sekken og kontrollere matchen i større grad.


Narvik kommer fra 8-3, 9-4 og 4-3 seire i trippelmøtet mot Nidaros, et trøndersk lag som har uttalt at de har ambisjoner om å rykke opp innen tre sesonger, men 27-åringen frykter ikke Narvik på bakgrunn av de resultatene i treningskampene.


- Nei, det gjør vi ikke. Men det overrasket meg at det gikk som det gikk. Nå veit jeg ikke med Nidaros men det var deres første matcher og sikkert litt hawaii og typisk tidlige preseason så jeg legger ikke for mye i det så langt, avslutter Andresen til Hockey4You.


Se hele intervjuet med Niklas Andresen i videoen under:


En tøff bortereise venter for Narvik hvor lagbussen gikk 04.30 til flyplassen i dag tidlig hvor de ikke har mulighet til å dra hjem før på mandag på grunn av manglende fly. Mikael Kvarnström går inn i sin andre sesong som trener for det nord-norske laget og er ikke nevneverdig bekymret over at man har en så tidlig reise.


- Så tidlig bruker vi aldri å reise men det er okey å gjøre det i en treningskamp også og bare venne seg til det. Alt dette med reiser må man bare venne seg til når man er i Narvik, vi er nok vant til dette på en annen måte både jeg og spillerne så det er ikke noe problem, sier den erfarne treneren til Hockey4You.


Kvarnström hadde ingen betenkeligheter med å møte Lørenskog til kamp rett før seriestart siden de kun har fire treningskamper før dagens kamp. Restriksjonene inn mot Sverige som følge av covid-19 har gjort det vanskelig å få treningskamper for laget.


- Ja, vi behøvde å spille en match i allefall. Skal jeg være ærlig så kunne jeg tenke meg å spille mot hvilket lag som helst egentlig. Vi trente i en måned før vi fikk våre første matcher og med tanke på situasjonen som er så er det dyrt for oss å dra av gårde for å spille og når det var stengt i Sverige så vi fikk tre matcher på tre dager i Trondheim. Hadde man gjort en sesongsplanlegging så hadde vi nok ikke gjort det sånn men vi er i den situasjonen som vi er så det er ingenting vi fokuserer på at det er negativt men vi hadde nok gjort det annerledes om vi hadde hatt muligheten.

Etter en lang føljetong om Narvik skulle rykke ned eller ikke så var derimot treneren fast bestemt på å fullføre sin 2-års kontrakt i Narvik uavhengig hvilken divisjon laget skule havne i.


- Jeg trodde faktisk at vi skulle bli i Fjordkraft-ligaen men etter lang tid så det ble det klart at vi skulle rykke ned, jeg hadde en to-års kontrakt der og jeg føler at det finnes en framtid for denne klubben. Man har alltid snakket om at hockeyen bør spre seg og etter mange år i Norge så har jeg sagt det samme, min forhåpning er å kunne gjøre dette til en stabilt lag men så vet jeg at det er en lang reise for det er en ung klubb så det er mye som må gjøres som sportslig og organisatorisk. Men jeg kjenner meg motivert for denne sesongen, det gjør jeg virkelig.


Det var lenge knyttet stor usikkerhet til hvilken divisjon klubben skulle spille i siden de bestridte grunnlaget fra Norges Ishockeyforbund etter at sesongen måtte avlyses midtveis. Etter å ha tapt i tingretten valgte klubben å akseptere utfallet og ta steget ned i divisjonssystemet. Men Kvarnström påpeker at han forholdt seg rolig under hele den perioden.

"Vi skal selvfølgelig være med å sloss om det"

- Nei, det overlot jeg til de andre kan man vel si. Men jeg må si at jeg ble sjokkert når det endelige utfallet kom men framruta er større en bakspeilet for å si det sånn.


- Men det er vel et revansjesugent Narvik vi kommer til å se denne sesongen da?


- Vi er sugne på å gjøre en riktig bra sesong, selvfølgelig vil vi være med å sloss om det når det avgjøres i slutten av sesongen - det er det ingen tvil om. Samtidig så har vi et ungt lag, mange unge spillere som gjør sin første seniorsesong men vi skal selvfølgelig være med å sloss om det.


Lørenskog stiller med Julan Nylen i mål og stiller med tilnærmet full tropp. Niklas Andresen kan fortelle at han har sendt et par spillere til U20-seriestarten siden de har måtte fylle på som følge av covid-19.

Narvik vil lene seg til nysignerte målvakten Arvid Ljung som kom fra italienske Fassa før denne sesongen og lar to av sine backer i Martin Hage og Ole Henrik Arnesen få hvile hjemme i Narvik. Amerikaneren Darby Llewellyn har fortsatt ikke kommet til Norge slik at han heller ikke spiller dagens livestream-sendte kamp på Hockey4You.


Hockey4You vil sende kampen på sin Youtube-kanal og man kan se på sendingen der helt gratis.


Comments


bottom of page