top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

To-målscorer i Slovakia-tapet: - Fikk sluppet ned skuldrene litt

Michael Brandsegg-Nygård fikk endelig nettkjenning i VM men utvisninger ødela og Slovakia ble for sterke i 4-8 tapet i Norges tredje kamp. Nå er det internfinale mot Sveits i morgen som gjelder om det norske laget skal ta seg videre til kvartfinalen

Foto: H4Y / OCN


For Norge fikk en pangstart mot Slovakia i gruppespillets tredje kamp når Michael Brandsegg-Nygård satte pucken opp i redet alene med keeper Adam Gajan etter drøye tre minutter, et mål som var etterlyst dagen før av Petter Vesterheim i et intervju med Hockey4You om at Norge ikke skulle bli jagende etter i starten av kampen. Men dommerne skulle være med å sette sitt preg på kampen og utvisningene kom på rekke og rad for begge lag i den første perioden.Det utnyttet Slovakia best og utlignet i powerplay, hele fire av sine åtte mål ble satt i overtall av Norges motstander. Selv om Norge hadde sine sjanser så stod det 1-2 på tavla til motstanderlaget til første pause.


Den andre perioden ble igjen kampavgjørende for tredje kamp på rad og rett og slett et mareritt sett med norske øyne. På tre og et halvt minutt scorer slovakerne hele tre ganger og totalt tre powerplay mål i perioden. Coach Christer Nylund prøvde å gjøre flere grep underveis med både timeout, bytte keeper og endre på rekkene uten at det nevneverdig hjalp den håpløse situasjonen i perioden. Slovakerne ga seg ikke før det stod 1-7 på tavla til periodepause og kampen var praktisk talt over.Slovakia slapp seg litt ned i den tredje perioden og nordmennene kom mer og mer inn i matchen igjen og vinner 3-1 slik at sluttresultatet blir 4-8. På tross av tapet var Brandsegg-Nygår litt lettet for å kunne sette sine første scoringer i VM.


- Jeg skal ikke lyve for det var ganske deilig når jeg satt den første scoringen. Den andre og den assisten der var også deilig men da var det åtte så da kom vi ikke til å vinne den matchen uansett. Men det var fortsatt deilig å sette den, sier Brandsegg-Nygård til Hockey4You.


- Har det vært litt høye skuldre for deg?


- Ja, kan vel si det. Har jo tenkt sånn at jeg måtte klare å putte de pucka i mål og sånn for å hjelper laget med å vinne matchen så kan si det at jeg fikk sluppet ned skuldrene litt, fortsetter han.


Assisterende trener Morten Ask mener det er mye å ta tak i før den viktige Sveits-kampen i morgen.- Jeg synes vi starter kampen helt okey men så blir vi små etter hvert, gjør mye feil og mye rart, blir straffet hardt på utvisninger og gjør ikke helt det vi blir enig om. Den andre perioden blir tøff men vi klarer å ta oss sammen litt i tredje og får en bedre avslutning på kampen sånn at vi er litt mer positive innenfor morgendagen, sier Ask etter at dagens tap var et faktum.


Det har ligget i kortene før Slovakia-kampen at det ville bli en internfinale mot Sveits i gruppa om å kapre den siste kvartfinaleplassen der hvor taperen vil spille en tøff nedrykkskamp mot det svakeste laget i den andre gruppa. Det er noe Ask naturligvis vil unngå og fremhever at kampen mot Sveits blir veldig viktig.


- Ja, det er ikke noe tvil om det. Jeg har vært med sjøl noen ganger og det hjelper sjeldent å slå toppnasjonene hvis man taper den interne finalen i gruppa så i morgen blir det en viktig dag, sier han.


Kampen spilles i morgen kl. 17:00 og sendes på TV2 Play.


Sjekk ut hele intervjuene med Morten Ask, Stian Solberg og Michael Brandsegg-Nygård i videoen under:Høydepunkter fra kampen mellom Norge og Slovakia finner du i videoen under:Comments


bottom of page