top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Tabelltips 1. divisjon: 6. plass Bergen: Stammen løfter laget i enkeltkampene

Være eller ikke være var det mye snakk om i sommer, nå har klubben tatt et valg og går "all-in" for en ny sesong i 1. divisjon. Man beholder stort sett hele stammen i laget som kan komme til å bli lagets fordel i kampene utover. Vi tror at Bergen gjør det samme som i fjor og blir nummer seks

Foto: H4Y / OCN


Plassering 22/23-sesongen:

6. plass - 17 seire på 35 kamper med totalt 48 poeng

Topp 5 poengplukkere 22/23-sesongen: 1. David Nilsson 20 mål 51 assist 71 poeng 2. Lukas Fransson 30 mål 26 assist 56 poeng 3. Philip Åman 9 mål 42 assist 51 poeng 4. Johann de Jonge 16 mål 32 assist 48 poeng 5. Joachim Raa 12 mål 16 assist 28 poeng

Tilskuersnitt:

294 tilskuere

Fjorårets Bergen-lag hadde et uforløst potensiale som de ikke helt riktig fikk ut. De hadde syv et-målstap som kunne ha bikket den andre veien og tabellen kunne ha sett annerledes ut. Dog viser de at de er et sterkt hjemmelag hvor de blant annet hadde minneverdige seire mot Nidaros 4-3 og 5-3, Furuset 5-2, Lørenskog 6-3 samt dobbeltseier mot Narvik med 4-3 og 4-1. På bortebane slo de også fra seg og vant over blant annet Comet og to ganger mot Gjøvik.

På den andre siden har de mistet viktige spillere som David Nilsson til Comet, Lukas Fransson til Grüner og Philip Åmn som legger opp og blir assistenttrener i klubben. Det utgjør alene 178 poeng som skal erstattes.

I tillegg er det verdt å nevne at poenggarantisten Isac Enmarker dro hjem til Sverige etter endt sesong, bautaen Joachim Jensen har lagt opp og den svenske backen Jacob Sandberg ble hentet til Nidaros. Laget har også fått et nytt trenerteam gjennom Jørgen Fløholm som hovedtrener og med seg har han Philip Åman og Benjamin Salte. Det rapporteres om stor treningsvilje i Bergenshallen og at laget skal være bedre trent enn noen gang.


Laget har hentet "hjem" bergensere som har vært ute i Heine Horverak og Sander Ødegaard. Tapene av de offensive kvalitetene har blitt erstattet med fire svensker i Max Freyschuss Nordin, Marcus Leijonhufvud, Rasmus Järvelin og Linus Udd Hellgren.

Laget har kun spilt to treningskamper og det var i DnB Arena mot Stavanger U20 der hvor de vant 5-0 og 4-3 over siddisene. Derfor er det vanskelig å vite eksakt hvor man har bergenserne før denne sesongen etter at de har gjennomgått sentrale utskiftninger av laget.Bergens turbulente forsesong der hvor hele styret trakk seg og det var usikkerhet om klubbens videre drift, har tilsynelatende A-laget lagt bak seg. De har beholdt store deler av fjorårets sterke stamme der hvor blant annet Johann de Jonge og Joachim Raa blir viktige bidragsytere sammen med importene som skal gå foran.

Hockey4You tror Bergen er svekket fra forrige sesong der hvor vi må innrømme at årets importer er relativt ubeskrevet blad for oss. Det blir for store sko å fylle etter tapene av Nilsson, Enmarker, Åman og Fransson. De rødkledde havnet på samme poengsum som Furuset i fjor og slo godt fra seg mot topplagene, vi tror ikke det blir tilfellet denne sesongen. De er programforpliktet til å slå Hasle-Løren og Ski Ishockey i alle kamper i tillegg til at man skal kunne klare å ta et og annen poeng fra de øvrige lagene, men vi ser et svekket Bergen-lag klarer 6. plass med grei margin men allikevel et hopp opp til 5. plassen.


Se høydepunkter fra fjorårets Bergen-seier over Furuset i Bergenshallen:Bình luận


bottom of page