top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Tabelltips 1. divisjon: 5. plass Furuset: Har en trener som kan få mye ut av lite

Vi tror Furuset kan bli en liten overraskelse i 1. divisjon. Kenneth Larsen kan få mye ut av mannskapet sitt selv om det mangler en skikkelig x-faktor i laget. Vi tror ikke at de klarer mer enn 5. plass men de kan like gjerne kapre 4. plassen for det kommer til å bli veldig jevnt

Foto: H4Y / OCN


Plassering 22/23-sesongen:

5. plass - 14 seire på 35 kamper med totalt 48 poeng

Topp 5 poengplukkere 22/23-sesongen: 1. Kristoffer Skjervold 9 mål 19 assist 28 poeng 2. Kristoffer Fayen-Vestavik 8 mål 18 assist 26 poeng 3. Shafaat Hashim 9 mål 13 assist 22 poeng 4. Sebastian Modén 10 mål 11 assist 21 poeng 5. Marius Johansen 6 mål 14 assist 20 poeng

Tilskuersnitt:

135 tilskuere

Furuset var tett på 4. plassen i 22/23-sesongen der hvor dobbeltapet mot Lørenskog på tampen avgjorde, allikevel veldig spennende opp mot Bergen der hvor man kom over vestlendingene på 5. plass med minst mulig margin. Furuset slo alle lagene i 1. divisjon i fjorårssesongen men allikevel ble det noen unødvendige tap mot antatt svakere motstand. Ser man bort i fra de to siste serierundene mot Hasle Løren hvor flere spillere hadde forlatt klubben midlertidig for andre lag, skulle man med fordel ha slått Hasle-Løren, Bergen og Gjøvik i de øvrige kampene der hvor de tapte.

Laget har blitt et år eldre der hvor Kenneth Larsen satser på unge norske spillere og ingen importer, det er på det rene at Larsen er kjent for å kunne få mye ut av sitt mannskap uten nødvendigvis å ha de aller største stjernene. Derfor blir Furuset et svært vanskelig lag å møte både hjemme som borte.


Klubben har mistet viktige spillere som keeper Anders Haugum, Emil Ruud, og Kristoffer Fayen-Vestavik for å nevne noen men har til gjengjeld hentet inn spillere som Emil Holm Larsen, André Pappalardo Gulbrandsen og Jakob Wang Wikstøl. I tillegg har man inngått et samarbeid med Manglerud Star der hvor vi mistenker at Furuset-sjefen kommer til å benytte seg av denne fullt ut og gi mange unge talentfulle Manglerud-spillere muligheten.

Klubben har uttalt at de ikke har økonomi til å hente noen importer og at de ønsker å satse på unge norske spillere. De er også satt under handlingsplan av Norges Ishockeyforbund og må levere økonomiske resultater i tiden fremover. Keeperduoen Øvstedal/Johnsen som begge er 20 år fra Manglerud forteller litt om hvor sterkt denne unge satsningen er og ikke minst må være. Derfor er Furuset på mange måter et spennende prosjekt å følge der hvor man i tillegg langt på vei har Norges beste ishockeytrener som kan bli en bra kombinasjon og overraske mange i 1. divisjon.Allikevel er ikke duoen Øvstedal/Johnsen verken Anders Haugum eller Jens August Giæver som hadde langt mer erfaring og vi ser Furuset som svekket på dette området enn så lenge. Backsiden virker veldig bra, det er sterk konkurranse om plassene og man er langt på vei styrket på dette området. Tapet av Kristoffer Fayen-Vestavik til Lørenskog er tungt og er ikke erstattet og vil trolig ikke bli det heller. Klubben hadde stor interesse for Rolf Thomas Aastad som valgte å gå til Manglerud, Aastad ville ha vært en x-faktor som hadde løftet laget til en soleklar 4. plass.

Hockey4You tror at Furuset vil ha et gap ned til Bergen på 6. plass denne sesongen samtidig som det blitt svært jevnt opp mot 4. plassen. Borteseieren mot topplaget Grüner i treningskampene viser potensialet i laget om at de fortsatt kan hamle opp med de beste på en god dag. Laget har ingen opplagte 30-målsspillere slik som flere andre lag har og må stole på at kollektivet leverer. Dog er de svekket både offensivt og på keeperplass som gjør at de må tåle å bli tippet på den kjedelige 5. plassen denne gangen.


Her er et lite innblikk hos Furuset forrige sesong:Comments


bottom of page