top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Tabelltips 1. divisjon: 4. plass Gjøvik: Slår sterkt tilbake i fra fjorårets skuffelse

En rebuild av laget på Gjøvik med nytt trenerteam og mange nye fjes. Vi tror Gjøvik kommer til å bli en hard nøtt for alle lag i ligaen og vil være en reell utfordrer til 4. plassen med minst mulig margin

Foto: Dan Kenneth Reinli


Plassering 22/23-sesongen:

7. plass - 14 seire på 35 kamper med totalt 41 poeng

Topp 5 poengplukkere 22/23-sesongen: 1. Joachim Engesveen 24 mål 7 assist 31 poeng 2. Robin Sakshaug 6 mål 16 assist 22 poeng 3. Lauri Nevala 5 mål 13 assist 18 poeng 4. Jørgen Eide Engstrøm 8 mål 7 assist 15 poeng 5. Amund Nyland 3 mål 12 assist 15 poeng

Tilskuersnitt:

425 tilskuere

Gjøvik skuffet stort forrige sesong mye takket være interne forhold i klubben som sørget for at det ble flere utskiftinger i troppen underveis. På en periode fra oktober til desember tapte de 12 av 14 kamper som resulterte at de endte på kvalikplass med syv poeng margin opp til Bergen på 6. plass. I kvaliken på hjemmebane gjorde de grei skuring mot 2. divisjonslagene og beholdt plassen.

Tidligere kaptein Amund Nyland var ikke nådig i kritikken for par av sine medspillere etter at kvaliken var vel gjennomført for klubben.


- Så har vi noen spillere som folk synes var jævlig gode og det kan dem godt si men dem bidro mindre til laget enn dem bidro på en måte. Så dem dro energi ut av laget, dem spilte kun for seg sjøl som gjør at det ble en jævlig dårlig stemning i gruppa. Det var jævlig dårlig stemning i laget gjennom store deler av sesongen og du ser jo at vi har en bedre figur mot gode lag etter jul når vi har gjort noen utskiftninger, fortalte en følelsesladd Amund Nyland for åpen mikrofon etter at plassen i 1. divisjon var sikret.


Trener Mikael Zettergren forlot skuta og inn kom Lillehammer-assistent Anton Säll Karlsson som har satt sitt preg på laget. Nevala, Halldén, Enmarker og van Doorn forsvant underveis i sesongen, det gjorde også erstatterne Viitanen, Köhler og Takkula etter sesongen. Flere av de norske spillerne dro også som blant annet toppscorer Joachim Engesveen til Lillehammer og kaptein Amund Nyland valgte å legge opp.

Gjøvik har hentet ikke mindre enn 13 nye fjes til klubben der hvor tre av dem kommer fra Lillehammer sin organisasjon. Den mest kjente er Per Holmaas Johansen som trener Säll Karlsson har stor tiltro til og mente at andre klubber hadde sovet i timen siden de ikke hadde hentet han.


- En slik spillertype som Per (Holmaas Johansen) er kanskje en du ikke ser lissom på en hockeymatch om hva han kan men når du følger han som en trener så blir det fort en fest. For når det kommer til posisjonsspill uten puck og arbeidsinnsats så glipper han aldri så når han kommer til oss på Gjøvik så ønsker vi å utvikle hans spill med pucken slik at han kan komme seg opp enda et nivå, sa den svenske treneren til Hockey4You tilbake i mai.


I tillegg har dem fått inn offensive kvaliteter i Sebastian Labori Christiansen fra Grüner, Andreas Laschitza fra Comet og Razmuz Engback som har produsert bra med poeng i HockeyEttan. Stort sett hele backrekka fra fjorårssesongen er beholdt og så blir det spennende å se om importkeeperen Emil Norrman leverer i Gjøvik-målet.Gjøvik har spilt seks treningskamper i oppkjøringen der hvor de tapte 2-4 i en forsvarskamp mot Lillehammer ganske tidlig i august før de slo Furuset 4-3 hjemme. Dette ble fulgt opp med 2-3 mot Grüner i sin egen cup i Fjellhallen før de slo Nidaros 4-0 der hvor trønderne manglet fire av sine beste spillere og hadde med to 16-åringer i laget. Videre tapte de 5-8 mot EHL-laget Ringerike før de slo Hasle-Løren 3-2 i sin siste treningsmatch.


Klubben har en målsetting om å kunne klare topp 4 denne sesongen, noe som er ganske ambisiøst med tanke på at de var i kvalik før denne sesongen. Hockey4You-redaksjonen har allikevel tro på trener Anton Säll Karlsson og Gjøvik, laget har kvaliteter i flere ledd som gjør at vi tror de vil klare årets 4. plass i sterk konkurranse med Furuset. De er avhengig av at keeper Emil Norrman leverer og at Ivar Løkjel fungerer som en god backup i tillegg til at de har flere kvaliteter offensivt. Spørsmålet er om spillere som for eksempel Oskar Hovland og Kristian Rogstadmoen kan levere når de får mye tillit og blir viktige bidragsytere til laget.

Dog så var laget desidert dårligst i ligaen i boxplay med sine 72% og det må rettes på om de skal være med helt der oppe.


Bilder: Dan Kenneth Reinli

Bilde Per Holmaas Johansen: Arild Åssveen / arild@hockeybilder.no


Se høydepunkter fra kvaliken med Gjøvik og intervju med Oskar Hovland når vi besøkte klubben i Fjellhallen tilbake i april:Comments


bottom of page