top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Tabelltips 1. divisjon: 3. plass Narvik: En kjempeoutsider og vil slå til nedenfra

En ny trener også her, denne gang med Fredrik Glader som har en tilnærming til en defensiv spillestil og vil trives å være en sterk outsider i divisjonen. Vi tror Narvik blir en god nummer 3 men kan like gjerne gjøre det enda bedre

Foto: H4Y / OCN


Plassering 22/23-sesongen:

2. plass - 24 seire på 35 kamper med totalt 70 poeng

Topp 5 poengplukkere 22/23-sesongen: 1. Johan Ceder 14 mål 28 assist 42 poeng 2. Cavin Leth 14 mål 25 assist 39 poeng 3. Erik Harr 12 mål 18 assist 30 poeng 4. Marcus Nordlund 12 mål 18 assist 30 poeng 5. Alexander Thomas 10 mål 7 assist 17 poeng

Tilskuersnitt:

542 tilskuere

Narvik gjorde en meget god figur i serien hvor de havnet på småpene 24 seire av 35 kamper, hvor 13 av dem kom på de første 15 kampene. Dog gikk de på noen smeller mot antatt svakere lag som gjorde at de måtte nøye seg med 2. plass, til gjengjeld slo de både Nidaros og Lørenskog i 4 av 5 oppgjør som betraktes som knallsterkt. I play-in endte det med en skuffelse med tre strake tap og rett ut av moroa, mye grunnet at man slet med skader på sentrale spillere.

Nå er det ny giv i nord hvor de har fått inn ikke helt ukjente Fredrik Glader som ny hovedtrener og Kalvis Ozols som assistent.


Narvik-sjef Glader kom fra Tingsryd og har vært i en sesong med Comet tidligere. Han var strålende fornøyd med å ha signert for Narvik de to neste sesongene når Hockey4You snakket med han i starten av mai.


- Jeg trivdes utrolig bra og var jo senest i Comet og fått kjenne på norsk ishockey, jeg er kjempeglad å være tilbake, jeg trives veldig godt i Norge og det skal bli utrolig kult å flytte opp til Narvik og begynne å jobbe med dem, fortalte Glader om å trene i Norge igjen.


Man har mistet en del spillere som for eksempel Johan Ceder til polsk hockey, hele fire spillere har forlatt klubben til fordel for Comet og Robin Söderqvist flyttet til kjæresten i Oslo og spill videre med Grüner.


På den andre siden har man hentet inn solide erstattere i Tine Klofutar, poenggarantisten William Magnusson, Emil Ruud fra Furuset, tidligere Comet-spiller Ugniuz Cizas, Jonas Nyman med sterk poengproduksjon fra HockeyEttan og ikke minst Noah Andersson med SHL-kamper for Färjestad.

En man ikke kommer utenom er Oskar Matushkin som sportssjef Martin Persson mener er den beste backen i 1. divisjon. - Ja, det kommer det til å være. Jeg tror helhetsmessig så er det her en bedre back enn Tobias Björklund (het kandidat til Narvik red. anm.), han skal være den backen som skal bære den backmessige offensiven hos oss, sa Persson når Mathuskin hadde skrevet kontrakt med nordlendingene.Bakerst har de det unge og spennende keeperparet Fabian Plogås som har fått to sesonger i 1. divisjon og Daniel Ingvaldsen som både spilte 1. divisjon i fjor og måtte steppe inn som keeper for Lillehammer i EHL på tampen når de hadde økonomiske utfordringer.

I treningskampene har de slaktet 2.divisjonslaget Tromsø over to kamper, tapte mot svenske topplaget i HockeyEttan Boden med 2-0 på bortebane, de vinner over Kalix med 3-2 og Kiruna IF borte med 6-5 i OT. Taper for sistnevnte lag på hjemmebane 3-4.

Vi mener at Narvik har et bedre lag på papiret enn de hadde i fjor, både offensivt og defensivt. Derfor er det litt spesielt å måtte tippe de på en 3. plass mot den 2. plassen de fikk og med kun 5 poengs margin opp til Nidaros på 1. plass. Men årets Narvik-lag er en kjempeoutsider som med en dyktig trener kan slå alle lag og kan gjøre det enda bedre enn hva vi tipper. Det er verdt å legge merke seg at de slo Nidaros i 4 av 5 oppgjør i serien og har godt tak på trønderne.


Med 10 nye spillere inn er det også vanskelig å spå hvordan de takler for eksempel all reisingen som man vil måtte tåle og som alltid vil være en faktor når man velger å gå til en klubb som Narvik. Etter nyttår tapte de 6 av sine 12 kamper, om det var reisingen som tæret på eller om det var andre grunner er vanskelig å vite men dog er det en faktor.


Hockey4You-redaksjonen tror Narvik kommer på en fin 3. plass men det vil bli jevnt i toppen.


Se høydepunkter fra blant annet da Hockey4You besøkte Narvik når de møtte Gjøvik i Nordkraft Arena forrige sesong:Comments


bottom of page