top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Tabelltips 1. divisjon: 2. plass Grüner: Stort ønske om å slå tilbake

Med en ny trener for første gang på 9 år skal Grüner slå tilbake fra fjorårets største skuffelser for klubben på lang tid. Vi mener at Grüner og GM Trond-Erik Larsen har satt sammen et meget godt lag og vil havne på en 2. plass i årets serie

Foto: H4Y / OCN


Plassering 22/23-sesongen:

10. plass i EHL - 5 seire på 45 kamper med totalt 16 poeng

Topp 5 poengplukkere 22/23-sesongen: 1. Karl Olovsson 15 mål 11 assist 26 poeng 2. Jussi Tammela 14 mål 11 assist 25 poeng 3. Nils Carnbäck 5 mål 15 assist 20 poeng 4. Calle Spaberg Olsen 7 mål 13 assist 20 poeng 5. Lars Erik Francke-Enersen 3 mål 13 assist 16 poeng

Tilskuersnitt:

274 tilskuere

Det som skulle bli en god sesong for Grüner ble noe helt annet enn det. Når man ser tilbake på sesongen i daværende Fjordkraft-ligaen er det få lyspunkter å hente annet enn de obligatoriske seirene mot Manglerud Star og seieren mot et godt svekket Lillehammer-lag. Det endte med en av de største skuffelser i klubbens historie og med skarve fem seire i landets øverste liga ble de henvist til sisteplassen og nedrykkskvalik.

Med et lag i motgang en hel sesong ble det ikke noe bedre i kvaliken der de fortsatte å overraske negativt med tap mot 1. divisjonslagene Lørenskog og Comet, det avgjørende 3-2 tapet mot Ringerike borte sendte klubben ned for første gang siden 2019.Men fjorårets Grüner-fiasko er nå historie og klubben ser framover med en nytt og slagkraftig lag i årets 1. divisjon der de ikke helt ufortjent vil kunne få et favorittstempel. Klubben er en av de 6 av totalt 8 lagene som har skiftet trener i løpet av sesongen og inn har Marius Bjerke blitt ny Grüner-sjef etter at Morten Elverud hadde hatt ansvaret de 9 foregående sesongene.


Når Hockey4You møtte Bjerke på lagets første istrening i Jordal Ungdomshall i starten av august kunne han fortelle om at laget levde fint med et favorittstempel.

- Den gruppa som er her nå og ikke minst de som er med fra i fjor, dem virker heltent og revansjesugne på å slå tilbake så jeg tror vi lever fint med det. Man vil jo være i den posisjonen også etter at vi har snakket kort sammen og jeg har forstått det slik at den gruppa som er der nå har lyst til å slå tilbake. Det er mange som kjente at den nedturen var tung så jeg tror de kjenner på det å være med i toppen, sa han etter lagets første treningsøkt.Når det ble nedrykk er det også naturlig at mange spillere skifter beite og det har det til gang også gjort i Grüner. Hele 18 spillere som var innom klubben forrige sesong er borte og man har praktisk talt begynt å bygge et nytt lag. Allikevel har man med seg videre viktige spillere som Kevin Berg, Lars Erik Francke-Enersen, Karl Olovsson, en skadefri Joachim Sommer Nielsen og ikke minst erfaring på høyt nivå i fjorårets kaptein Tim Robin Johnsgård.

I tillegg har klubben inngått samarbeidsavtale med Vålerenga som man fortsatt er usikker på hva man vil få ut av men at det trolig vil bli U20-spillere som vil få muligheten til å spille seniorhockey. Flere av de planlagte spillere som skulle være i Grüner har forlatt Norge for å prøve seg på juniorhockey i utlandet.

Grüner har hentet inn spesielt to offensive kvaliteter i Philip Larsson fra Hasle-Løren og Lukas Fransson fra Bergen som begge har spilt for antatt svakere lag i ligaen men har allikevel levert 30 mål i serien i sine respektive lag. Nå kommer de til et topplag og det blir spennende å se om de kan følge opp sine gode fjorårssesonger. Karl Olovsson har levert poeng gjennom flere sesonger på et høyt nivå og vil være en av toppspillerne i divisjonen denne sesongen. Robin Söderqvist på backsiden må også nevnes i denne sammenheng med et lass av erfaring på høyt nivå.Backene Nilsen og Francke-Enersen var de to beste backene i 1. divisjon når de spilte for Lørenskog tilbake i 21/22-sesongen og vil også levere denne sesongen offensivt for Grüner.


De har hentet inn en ny keeper i Anton Malmborg som har leverte solide sesonger i HockeyEttan men har også fått prøve seg i HockeyAllsvenskan. Stjernen-trener Fredrik Johansson kjenner Malmborg godt i fra tiden i Halmstad Hammers og har kun lovord å si om Grüners sisteskanse.


- Ja, det er en bra keeper. En kjempeflott gutt som har blitt spådd en lysende karriere. Har kanskje i blant hatt litt for høye tanker i stedet for å ta det litt med ro i forhold til at han ville prøve seg i Allsvenskan og hit og dit og fått litt tilbakeslag på det settet. Det er bedre at han lander et par år i en klubb og jobber metodisk, sier Johansson om sin tidligere elev.


Han fortsetter:


- Det er en bra skolert målvakt så jeg tror ikke Grüner faller på målvaktssiden for å si det sånn. Han kan redde matcher på egenhånd så jeg synes Grüner har gjort et godt valg, det er en keeper som kan være med å konkurrere i EHL, forteller den svenske treneren før han satt kursen mot Stjernens kamp i Varner Arena.


Vi i Hockey4You mener Grüner kommer til å være et godt topplag i 1. divisjon og spiller kvalik mot to EHL-lag til vinteren. De er godt skodd på keepersiden der de også har talentet Magnus Knutsen i bakhånd. På backsiden skal man heller ikke glemme at man har Robin Söderqvist med sine 100 kamper i SHL og godt over 160 kamper i HockeyAllsvenskan, offensivt ser man også veldig sterke ut og flere rutinerte spillere slik at alt i alt tror vi Grüner får en skikkelig opptur og ender på en 2. plass.

Comments


bottom of page