top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Tønsberg: - Tror vi kan overraske

Oppdatert: 27. sep. 2023

Den nysignerte treneren Daniel Kristoffersen Njie har overtatt treneransvaret for det unge Tønsberg-laget som han håper og tror kan overraske litt i årets 2. divisjon

Foto: H4Y / OCN


For det er Daniel Kristoffersen Njie som har overtatt ansvaret for Andreas Toft som hadde styrt skuta de siste 7 årene i Vestfold der hvor de hadde et mislykket forsøk på opprykk til 1. divisjon i 21/22-sesongen. Etter dette har Tønsberg valgt å satsen på yngre spillere å bygge seg sakte men sikkert opp igjen med mål om å etablere seg i 1. divisjon etter hvert.


Fjorårssesongen endte på en litt skuffende 5. plass med samme poengsum som Kristiansand og 2 poeng bak Tromsø. Men Daniel Kristoffersen Njie mener at det unge laget skal kunne gjøre en bedre sesong enn i fjor.

- Jeg synes det er spennende, det er et ungt lag så det blir spennende å se hva vi klarer å få til. Får vi inn lagspillet her så tror jeg vi kan overraske mange i år tror jeg, sier Kristoffersen Njie til Hockey4You.


- Hvordan blir det å overta arven etter Andreas Toft som har vet i klubben så mange år?


- Andreas har vært her og gjort en kjempejobb i klubben her gjennom mange år og det er viktig å kunne ta det videre. Så får jeg ta vare på det som fungerer og så får vi prøve oss på andre ting som vi tenker vi kan forbedre. Det er selvfølgelig mye kunnskap og erfaring som forsvinner men da må vi prøve å bygge opp noe nytt, sier han.

Klubben trener 4 ganger i uka og hadde i utgangspunktet satt opp mange treningskamper. Allikevel har klubben slitt med skader i troppen i oppkjøringen slik at minst to av de seks oppsatte kampene har blitt avlyst. Den første treningskampen mot Kristiansand endte med komfortable 9-2 der hvor sørlendingene kun hadde en trening i beina før sin første kamp. Deretter slo de Furuset 2 hjemme med 4-1 før i de i dag møter Kråkene Moss til dyst i Marker Sparebank Ishall til en ny treningskamp.


- Jeg ønsker å få prøvd ut våre idéer før vi kommer til tellende kamper, slik at vi er klare til å møte Tromsø i slutten av september. Så bruker jeg tiden godt for å kunne få testa ut ulike ting jeg har trua på og så må vi ha tid på oss for å kunne endre, sier Tønsberg-treneren.


- Det blir en relativ tøff 2. divisjon i år?


- Det er ikke noe tvil om at nivået har blitt bedre gjennom de siste årene. Det at vi kan komme til å få med Manglerud Star er tøft selvfølgelig men vi skal ikke komme til å gjøre det lett for dem, avslutter han.Siste nytt fra Tønsberg-leiren i dag er at de har signert den svenske/greske Nikiforos Xanthopoulos fra Trångsunds IF fra HockeyTvåan. 20 åringen er 2 meter høy og veier 100 kg og vil bli et viktig bidrag for Tønsberg. Xanthopoulos debuterer i dagens treningskamp for de rødkledde.

Tønsberg møter Kråkene Moss til treningskamp i dag kl. 16.00 i Marker Sparebank Ishall.

Comments


bottom of page