top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Tønsberg-nei til Hasle-Løren: - Det er en uting at man ikke kontakter klubb

Hasle-Løren ønsket seg keeper Christopher Fagerström fra Tønsberg som en forsterkning inn mot kvaliken men ble møtt med en kald skulder av Vestfold-klubben etter at kontakten gikk utenfor klubbnivå

Foto: H4Y / OCN


Tønsbergs keeper Christopher Fagerström har hatt en god sesong mellom stengene denne sesongen på tross av at klubben står med 10 tap på sine 18 kamper. Tønsberg kjemper med Tromsø om 3. plassen i 2. divisjon og det er to poeng som skiller lagene med seks kamper igjen å spille. Det er Tromsø som har det desidert de tøffeste rundene igjen med dobbeltmøter mot både Ski og og Kongsvinger i tillegg til Kristiansand. Tønsberg har igjen dobbeltmøter med Ski, Furuset 2 og Narvik 2. Både fjorårssesongen og årets sesong har vært god for den svensk/norske 21-åringen som står oppført med 90,1 % for Vikings så langt. Det har tiltrukket seg interesse fra andre klubber i et trangt keepermarked deriblant Hasle-Løren som skal gå inn i en kvalik senere i vinter. Etter at Fagerström fikk lov til å delta på en trening med Oslo-klubben, valgte Tønsberg å si nei til en overgang for sin førstekeeper. Nestleder i Tønsberg-styret, Roar Berg, forklarer hvorfor.


- De har ikke henvendt seg til oss men henvendt seg til han og agenten hans. Jeg har sagt nei til en overgang til Hasle-Løren. Policyen vår er at vi hjelper gjerne spillere oppover i ligaene men man kan ikke gå før sesongen er ferdig. Han må spille ferdig kampene her hos oss, sier Roar Berg til Hockey4You.


Berg påpeker at han synes det er veldig hyggelig at deres førstekeeper har blitt en ettertraktet mann i markedet etter sine gode opptredener for klubben.


- Vi vet at Christopher er en veldig bra keeper og det har vi visst hele tiden. Han ville også gå til 1. divisjon før denne sesongen også, noe som vi ga vår velsignelse til. Vi håper også at han går til en 1. divisjonsklubb neste sesong og det er det som er konseptet vårt. Vi vil at de skal komme til oss, bli kjent og gå videre når vi verken er i 1. divisjon eller i Fjordkraft-ligaen så det er ikke noe tvil om, sier Berg og fortsetter:


- Etter 15. februar så har vi fire matcher igjen og vi gjør jo dette fordi vi er seriøse og ønsker å ta en 3. plass på tabellen og da trenger vi Christopher. Det har vi også kommunisert til spillerne at vi hjelper dem gjerne oppover i systemet men ikke i løpet av sesongen.


- Hva tenker du om det at Hasle-Løren ikke har tatt kontakt med dere i denne saken?


- Nei, det er jo en uting synes nå jeg da. Jeg synes det bør være såpass "gentelmen-aktig" at man kontakter klubbene og hører før man kontakter spillerne. Og så kan man få avklart det på et tidlig tidspunkt uten å skape noe potensielle konflikter. Spillerne skal jo fokusere på det de skal gjøre på isen og det er derfor man har en agent, da ville jeg jo se det som naturlig at agenten tok kontakt med oss og om det var mulig å få han løs i fra kontrakten i sesong. Hvis vi sier nei så er det ingen vits å blande inn spillerne sånn sett, utdyper Berg.

Vært morsomme kamper

Prestasjonene har variert voldsomt for Vestfold-klubben med å tape kamper for nyopprykkede Kristiansand til å slå Kongsvinger hjemme med 11-3 i Tønsberg Ishall. Berg påpeker at det har vært en kombinasjon av et ungt lag og en tynn tropp som har gjort at prestasjonene har svingt opp og ned til tider.


- Vi har et veldig ungt lag så det vil gå litt opp og ned, i tillegg har vi hatt skader og folk ute med karantene. Da blir vi tynne med 12-13 mann over en spillhelg på to kamper så blir det tøft. Det positive er at det blir tette og jevne matcher som er morsomme å spille sånn sett men poengmessig så synes jeg det ikke har vært godt nok, forteller Berg.


Klubben tok et valg etter at de ikke klarte å rykke opp i fjorårssesongen med å bygge et nytt ungt lag i 2. divisjon med spillere fra egen stall. Det betyr at man nå ikke stresser med å rykke opp med det første men bruker tiden til hjelp for å bygge lag og kultur i Tønsberg Ishall.


- Det blir mye unge og egne spillere hvor vi har en gjennomsnittsalder på rundt 20 år. Så får vi se på målsetningene for neste sesong på hva det blir men på litt sikt så skal vi opp i 1. divisjon, det er ikke noe tvil om. Neste år så regner jeg med at målet blir kvalik men ikke nødvendigvis at vi må opp neste år men vi bør ta et lite hakk til, avslutter nestlederen til Hockey4You.


Assisterende trener Magnus Færøy i Hasle-Løren forteller at det var keeper Fagerström og agenten som kom til dem og ønsket seg til Oslo på en tryout. I tillegg til at treneren til Tønsberg hadde akseptert dette."Statistikken er med forbehold da den er hentet fra Norges Ishockeyforbunds HockeyLive"


"Oppdatert med en kommentar fra Hasle-Løren kl. 13.51"

Comments


bottom of page