top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

Tønsberg befestet sin posisjon i 2. divisjon, slo Ski Hockey på bortebane

En jevn og spennende kamp ble det men Tønsberg trakk det lengste strået og slo Ski Hockey på bortebane med 3-5

Foto: H4Y / OCN


Et Tønsberg-lag med stor selvtillit skulle møte kanskje den tøffeste motstanden så langt i 2. divisjon denne sesongen, nemlig Ski Hockey på bortebane med blant annet Jørgen Moflag i mål og Vegard Aspehaug som den beste offensive motsvaret til Tønsbergs offensive rekker.

Kampen startet svært jevnt og Ski Hockey anført av nevnte Aspehaug som ledet an med to scoringer og Ski ledet kampen midtveis ut i første periode før Tønsberg tok kontrollen i matchen, kom tilbake med en 3-2 ledelse før første pause.

Førsterekka med Slåsletten, Rundbjer og Eriksson var den som skulle være toneangivende for Tønsberg-laget i matchen og de stod faktisk for 4 av målene i en viktig borteseier.


Slutten av kampen ble preget av mye utvisninger og Ski tok ut keeper og fikk en redusering med 3 minutter igjen å spille ved Nils Stenseth, dette skapte en nerve i kampen. På tross av en Ski-press i sluttminuttene klarte Tønsberg og ro seieren i land og vinne kampen med 3-5.

Etter kampen møtte vi Ski-trener Uffe Berglund som synes det var et bittert tap mot Tønsberg.


- Klart det er veldig bittert når det er som jeg ser, to jevne lag byr opp til en bra hockeykamp. Så er det små detaljer som gjør at vi ikke vinner. Det blir jo veldig spennende på slutten der når vi tar ut keeper med 4,5 min igjen av kampen. Men det er ikke der vi taper kampen men slik jeg ser det så er det to sekvenser i første og to små sekvenser i andre periode som gjør at vi taper kampen mot Tønsberg denne gangen, sier trener Uffe Berglund til Hockey4You.


- Det virker som det blir et skille på lagene allerede i divisjonen?


- Ja, jeg tror at det faktisk er det. Vi skal absolutt ikke regne bort Kongsvinger men jeg tror at det kommer til å være de tre lagene Bergen, Tønsberg og Ski. Vi kan også se at det kan bli et skille mellom oss og de to topplagene da men med trepoengssystemet så går det veldig fort.


I forrige uke ble det klart at de mistet Mads Vestby til Haugesund som debuterte for vestlendingene i Halden denne helgen, et klart tap for Ski som har tenkt til å erstatte 20-åringens tjenester i den blågule trøya.

- Det er ingen hemmelighet at vi mistet Mads Vestby til Haugesund og vi kommer til å erstatte han denne uka allerede. Vi har en målsetting om å nå kvalik og det her er langt i fra avgjort.


- Er du overraska over Bergens sin innsats så langt denne sesongen?


- Nei, jeg er faktisk ikke det. Bergen har et veldig bra hockeylag og jeg poengterer på lag.

Det tror jeg er det beste laget i serien, dem har ingen kjempestor stjerne men de har tre veldige bra rekker. Jeg ser når vi spilte mot dem den lørdagen hvor vi ledet 3-0, tenkte at det her kan gå veldig bra det her men de jobbet på og gjorde det samme alle tre rekkene i 60 minutter - det er en lagmaskin vil jeg si, avslutter Berglund.


En av årets nysigneringer for Vikings er Eirik Slåsletten som kom fra Gjøvik før denne sesongen i 1. divisjon. Han mener at Tønsberg klarte å ro i land seieren og var ikke helt fornøyd med hvordan Vikings løste matchen og at det ble unødvendig spennende.


- Nei, det var en helt grei kamp. Vi starter litt dårlig men de siste 10 av første perioden så hever vi oss betraktelig og så bygger vi på det i andre periode. Så faller vi litt tilbake i tredje periode ettersom vi starta egentlig så det er ikke noe perfekt gjennomført kamp men vi ror i land 3 poeng på en litt stygg måte, sier Slåsletten.


- Er dere fornøyd med gjennomføringen av matchen?


- Vi kan vel si at vi er halvveis fornøyd. Til tider spiller vi bra og til tider spiller vi veldig dårlig men vi får tre poeng, på borte bane mot Ski, som skal være et av de bedre lagene så vi må være fornøyd med det, forteller 25-åringen videre.


Returmøtet hjemme i Tønsberg er allerede om 5 dager hvor Ski Hockey søker revansje for tapet i helgen.


Tabell etter 4-8 serierunder:

Rank

Lag

Kamper

Poeng

1

Bergen

8

23

2

Tønsberg

5

14

3

Ski

4

4

4

Skien

4

3

5

Tromsø

6

3

6

Kongsvinger

5

1

Poengligaen etter 4-8 serierunder:


Navn

Lag

Kamper

Mål

Assist

Poeng

Patrick Eriksson

TØN

5

12

16

28

Johann de Jonge

BER

8

7

18

25

Joachim Raa

BER

8

14

8

22

Joachim Jensen

BER

4

7

15

22

Eirik Slåsletten

TØN

4

8

11

19

Christoffer Fløholm

BER

8

2

14

16

Gustav Runbjer

TØN

4

3

11

14

Adrian Berget

BER

8

9

5

14

Dominik Briestensky

BER

5

5

8

13

Jørgen Fløholm

BER

5

2

10

12


Bildene fra kampen:

Foto: H4Y / OCN
Comments


bottom of page