top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Tøffe kamper i vente: - Blir utrolig moro

Den første play-in kampen står for tur og begge sider gleder seg veldig til tøffe og tette oppgjør mellom Nidaros og Comet i dag og de neste dagene hvor kampene kommer tett som hagl annenhver dag

Foto: H4Y / OCN


Det er duket for det som er sluttspillet for 1. divisjon og først ut er Nidaros mot Comet i Leangen Arena. Kampene spilles i oppgjør av best av fem mellom lagene og første laget som når tre seire går videre til kvalik hvor de møter Grüner og Manglerud/Ringerike.

Lagene har møttes fem ganger denne sesongen der hvor Comet har vunnet én kamp på straffer i Trondheim og Nidaros har vunnet fire av kampene hvorav den ene i sudden death.


Comet-kaptein Herman Kopperud gleder seg stort til kampene mot Nidaros og mener det er en fordel for Comet å komme som underdogs i det tøffe oppgjøret.


- Først og fremst så blir det utrolig moro, det blir morsomme kamper å spille men også tøffe kamper. Nidaros har vært best i ligaen i hele år men jeg tror vi har gode muligheter til å gå seirende ut av det her, sier Kopperud.


Haldenserne avsluttet seriespillet med to tap mot Lørenskog og med det havnet de grønne på 4. plass i årets serie. Det bekymrer ikke kapteinen i større grad at man gikk på to smeller før play-in.


- Nei, klart to tap der er tungt det selvfølgelig men samtidig så må man stille om huet og tenke på at man har gjort seg fortjent til en play-in plass og er store underdogs til å møte Nidaros. Det er deilig å kunne slå under i fra og kunne sjokkere dem i Trondheim, sier Kopperud.


- Hvordan har det vært å være kaptein i en berg- og dalbanesesong som dere har hatt?

- Ja, klart det har vært veldig opp og ned, veldig varierende i spillet og hatt mye skader. Vi har ikke funnet den stabiliteten som trengs for å være helt i toppen. Sånn sett over ett så tror jeg alle dem laga over oss vet at vi har et høyt toppnivå og ingen er komfortable når man skal møte Comet., så jeg tror det blir veldig spennende oppgjør det her, forteller Kopperud.


- Hvordan skal dere slå Nidaros?


- Vi må bruke farta vår, sette press på dem, ikke la dem komme til å la dem bli komfortable og ikke gi blant annet de toppspillerne for mye tid og være på dem hele tiden. Så må vi klare å spille bra i 60 minutter, nå er det ikke rom for de feila vi har gjort hele sesongen. Nå må man luke bort mest mulig feil og være stabile bakover for det er det som vil ta oss videre ved å spille godt forsvarsspill i play-in kampene, sier Kopperud og fortsetter videre:

- Vi var med på det her i fjor og det var utrolig morsomt å spille annenhver dag i best av fem så vi må bare se på det som en morsom utfordring, vi må ha respekt for Nidaros men ikke for mye.


For Comet spiller ikke keeper Andreas Kåberg eller Sander Rekstad i kveldens kamp. Det betyr nytt gjensyn med Simon Zurawski i Comet-målet. William Olofsson er med til Trondheim men spiller i utgangspunktet ikke dagens kamp da han blir ofret som følge av utlendingskvoten.


Comet er en tung motstander

For Nidaros sin del så røk dem ut i tre strake kamper forrige sesong mot Narvik, det mener assisterende kaptein Emil Lyngstad Sæteraas ikke skal skje igjen denne sesongen da han føler laget står mye sterke enn hva man gjorde i fjor.


- Det blir først og fremst gøy. Vi føler vel at vi ikke stilte like sterkt i fjor men Comet er en tung motstander. Vi har møtt dem x antall ganger før og det er et voksent lag som spiller fysisk og bra hockey så vi gleder oss til det. Det blir kjempeartige kamper og for vår del så blir det viktig og i hvert fall hjemme i Leangen her komme ut i høyt tempo fra start og sette press med en gang. Spille fysisk og være på dem så vi kan klare å utnytte oss av hjemmebanefordelen her i kampe 1, sier Sæteraas til Hockey4You.

- Dere er storfavoritter og slått dem i 4 av 5 oppgjør. Er dere redd for å ta for lett på oppgaven?


- Vi har møtt dem og slått dem tidligere i år men vi vet jo også at de har gjort forsterkninger, det har jo for så vidt vi også gjort. Det er klart at vi kanskje føler at vi har et lite overtak nå men det er lett å miste så vi er fullt klar over at det her blir beinharde kamper og det er ingen kamper som gir seg selv, sier Sæteraas.


Han legger til:


- Man må legge ned en beinhard innsats for å vinne, særlig på det tidspunktet her på året. Det blir litt sånn sluttspillsfølelse på det og i sånne situasjoner kan alt skje.


Og den assisterende kapteinen er enig i at dette er play-in serier som fort kan gå hele veien til fem kamper.


- Ja, jeg vil si at topp 4 lagene i år er alle kapable til å spille kvalik og alle spiller ganske jevnt føler jeg. Så det er ingen kamper som kan tas lett på uavhengig hvem man møter, det kreves så utrolig mye for å vinne disse kampene her så det blir en hard kamp mot kvaliken. Vi har et utrolig sterkt ønske om å gå til kvalik og det vet vi jo at Comet også har så det blir kriging hele veien, forteller Sæteraas.


Spesiell stemning i Leangen Arena

Det har også blitt antydet fra flere at det blir en spesiell stemning i Leangen Arena når det blir tett med folk i den intime hallen. Det sier den assisterende kapteinen seg helt enig i at det blir en magisk stemning i hallen, spesielt når supporterklubben Korsfarerne lager liv på tribuna og får med seg resten av hjemmepublikummet.


- Absolutt. Jeg sjøl har fått æren av å spille for et fullsatt Leangen Arena og den atmosfæren som er i den hallen der når det er masse folk, det er følelser, kamp om poengene og spille om kvalikplass da blir det et helt annet trøkk. Forhåpentligvis får vi også besøk av Korsfarerne og dem elsker å lage "bråk" i Leangen. Den atmosfæren du får i tette Leangen Arena når det er fullsatt der, den er ganske så uslåelig og det er en kjempeboost for oss spillerne, avslutter han til Hockey4You.


De siste 5 møtene mellom lagene:

08.10.22 Nidaros - Comet 1-2 e.str.

09.10.22 Nidaros - Comet 5-2

23.11.22 Comet - Nidaros 5-8

21.01.23 Comet - Nidaros 2-4

22.01.22 Comet - Nidaros 1-2 e.sd


Dagens kamp begynner kl. 18.00 i Leangen Arena.

bottom of page