top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Tøff sesong for Haugesund endte med lettelsens sukk

Når man ble desperate nok så våknet også Haugesund når de stod foran valget om å bli i 1. divisjon eller rykke ned til 2. divisjon

Foto: H4Y / OCN


For det har vært en utrolig tøff sesong for laget fra Vestlandet som har måtte takle å spille med liten tropp, drøss med skader, økonomiske utfordringer, permitteringer, covid-19 og ikke minst nedrykksstriden i Furuset Forum. I den siste kampen mot Furuset i Oslo måtte de vinne uansett og gjorde det selv om Furuset kjørte over dem i 3. periode. Haugesund slo Furuset 4-3 og sørget for at det gamle storlaget måtte ta den tunge veien ned til 2. divisjon.

Philip Åman som brått ble trener i løpet av sesongen i tillegg til at han bar det tunge ansvaret sammen med kaptein Martin Lund om å berge plassen, var meget lettet og glad etter at seieren var et faktum. Vi møtte en emosjonell Åman i garderoben som oppsummerte sesongen.

- Det har vært jævlig. Vi har sagt det blant gutta at det kjennes nesten som sesongen nesten ikke har startet ordentlig. Vi begynte med en liten tropp, så har det vært folk på vei inn men så har folk dratt like kjapt. Vi har aldri fått noe konsekvent i det - har vært jævlig tungt faktisk. Og i tillegg så er Teemu (Elomo) borte, nei fader guttene kjører på i den siste kampen her og gjør det helt kanon altså, forteller Åman etter kampen.


Hockeyprofilen er også i beundring av hva Bergen Hockey har fått til og har stor respekt for den jobben de har gjort med å klare å rykke opp til 1. divisjon. Åman spilte selv for klubben i 4 sesonger mellom 2013 - 2017.


- Jeg vil hilse "grattis" til Bergensgutta også. Mange av mine kompiser som er igjen der borte som har kjempet i flere år nå og ikke har fått sjansen til å gå opp. De viser at de er overlegen best av oss fire lagene denne helgen, jævlig fortjent, avslutter Åman.


Se målene mellom Furuset og Haugesund i den siste kampen samt reaksjoner fra garderoben og hele intervjuet med Philip Åman i videoen under:


Comments


bottom of page