top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

Svensk backtalent til Grüner

Grüner Ishockey har hentet inn 20-årige Charlie Björlin som kommer senest fra HockeyEttan-klubben Hammarby IF på prøvespill til klubben de neste 14 dagene

Foto: IMAGO/Bildbyrån


20-åringen er opprinnelig fra Nyköping som ligger rett sør for Stockholm men er mest kjent for sitt juniorspill i Malmö Redhawks. Tilbake i 2018 fikk han også en kamp for Malmö sitt A-lag i toppoppgjøret i Champions Hockey League hvor de møtte Red Bull München og vant 6-1.

Grüner har vært på utkikk etter en back og hentet inn Charlie Björlin som også spilte i treningskampen mot Vålerenga hvor Grüner tapte 2-4.


- Vi fikk et litt uforutsett forfall på en av de backene vi hadde signert, han kom i en situasjon hvor han fikk et jobbtilbud han ikke kunne takke nei til så da måtte vi snu oss ganske fort rundt og fikk tak i Charlie (Björlin) som var interessert i å komme og vise seg fram, så får vi se om det blir noe, forteller daglig leder i Grüner, Trond-Erik Larsen.


Larsen er nøye på det å se om spilleren passer inn i den spillergruppa han har i dag og at spilleren passer inn under klubbens forutsetninger til å hente en import til laget. Allikevel ønsker de å se han i et prøvespill for å kunne forsikre seg at spilleren er den han er oppgitt som av de kontaktene klubben har snakket med. - Men intensjonen er at vi ønsker å signere en spillerkontrakt med han, vi henter ikke spillere inn på prøvespill bare fordi det er prøvespill. Men vi er en klubb som ikke har råd til å ta feil og da ønsker vi i første omgang å ta spilleren inn på prøve for å se om han passer inn i det vi ser etter.


I følge Trond-Erik Larsen så hadde Charlie Björlin tilbud fra Allsvenskan før forrige sesong men valgte spill i HockeyEttan for å kunne sikre seg spilletid og utvikling. 20-åringen valgte da å starte sesongen på hjemmebane i Nyköping hvor hans far og tidligere Lillehammer-spiller, Ronny Björlin, er en levende legende i klubben der hvor blant annet trøya er hengt i taket og spillernummeret er fredet i klubben.

Björlin skal spille i dobbeltmøtet mot Manglerud Star 21.8 og 26.8.

Comments


bottom of page