top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Stortap i serieåpningen: - Det var ikke noen kjære mor her

Oppdatert: 24. sep. 2023

Det ble en tung serieåpning for Ski Ishockey der hvor resultattavla til slutt viste 1-8 til gjestene Grüner etter å ha gitt bort en rekke gavepakker av mål som bortelaget utnyttet til det fulle

Foto: H4Y / OCN


Selv om Grüner tok ledelsen oppskriftsmessig i den første perioden, hang Ski godt med i spillet og slo direkte tilbake med en flott scoring av Ulrik Utakleiv. Nevnte Utakleiv var bare 7 år når moderklubben sist var i 1. divisjon og fikk gleden av å sette klubbens første mål på 18 år.


- Ja, det var moro å sette det første for moderklubben i 1. divisjon men etter det så har vi litt å gå på. Det var et tøft møte med 1. divisjon hvor det var et lag som hadde rykka ned fra Eliteserien og skal rett opp igjen så det var ikke noen kjære mor her.


- Men jeg synes vi klarer å bite halvveis fra oss i hvert fall i de to siste etter en litt sånn sjokkstart. Men vi har tre rekker og de ruller på med fire så da blir det tungt, sier Utakleiv etter kampen som fikk blomster av klubben for det første målet.
For Grüner kjørte på etter Ski-målet og fikk betalt i form av gavepakker fra Ski som slurvet i egen sone til trener Ulf Berglund store frustrasjon på benken i den første perioden. Etter den første perioden stod det 5-1 til gjestene og kampen var praktisk talt over.


- Man merker det at de er et bra lag, det er ingen svake ledd på noen måte. Ikke at det er hos Ski heller men det ble tungt til slutt. Vi klarer ikke å ordne opp i egen sone og det er mye armer og bein, man skyver ansvaret over på nestemann som skal ta ansvaret i stedet for at vi tar det sjæl, forteller 25-åringen.


Grüner fortsetter presset i den andre perioden og scorer tidlig med Eirik Lavik til 6-1. Men får også hjelp av Ski-utvisninger til å koble grepet i hjemmelagets sone uten at det blir noen uttelling av den grunn, Ski forsvarer seg godt og kommer sakte men sikkert inn spillemessig inn i kampen uten at de klarer å produsere noen gode sjanser i den andre perioden.


- Det var litt som forventet, at vi skulle styre matchen men jeg synes Ski kom ut i et bra tempo fra start. Vi forventa egentlig det i sin første kamp i en ny divisjon for dem men allikevel hvis vi spiller opp sånn som vi skal spille så burde vi ikke ha noe problem med å vinne sånn som vi gjør i dag, forteller Eirik Lavik til Hockey4You.


- Det er ikke noen undervurdering her ser vi, dere bare ruller på?


- Absolutt, vi visste at de ville komme ut knallhardt og vi var forberedt på å kjøre knallhardt fra start, spille vårt spill og spille sånn som vi skal spille mot alle andre motstanderne i ligaen, sier han.


I den siste perioden slipper Grüner seg litt ned på en fem måls ledelse, Ski kommer litt mer inn i spillet og en frisk Axel Näsström viste positive tendenser for hjemmelaget uten at man klarte å sette noen scoringer. I stedet er det kaptein Tim Robin Johnsgård som setter inn en flott scoring etter klikk-klakk-spill i forkant og svenske Philip Larsson avslutter kvelden med sitt andre mål og fastsetter sluttresultatet til 8-1 og en solid seier for Grüner.


- Jeg synes vi spiller bra, noen av måla er kanskje litt lette men ellers så synes jeg vi skaper mye på egenhånd og mye fint spill, avslutter Lavik.
Comentarii


bottom of page