top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

Spilte for fullt hus i DnB Arena, nå søker de etter norske spillere

Oppdatert: 26. feb.

De satte ny rekord med antall tilskuere i en U18-kamp når de fylte opp DnB Arena med 4250 tilskuere, nå søker det ukrainske laget som går under Forus/Sandes etter norske spillere


Foto: Valerii Maiorshyn


For det ukrainske laget som kommer fra krigsherjede Kharkiv ble tatt inn under Tore Christiansens vinger etter at de hadde strandet i Polen når krigen i Ukraina brøt ut. I 2023 ble laget seriemester men kunne ikke spille sluttspill siden ingen i laget er norske.


Engasjementet rundt det ukrainske laget har vært stort og nå går de under navnet Sandnes Forus Ravens. I januar inviterte Stavanger Oilers til en fullsatt DnB Arena på en U18-kamp mellom Ravens og Vålerenga. Resultatet er det minst viktige men mer imponerende at det møtte hele 4250 tilskuere til kampen.


Skotske Alistair Macleod er lagleder for laget og forteller at det var en drøm som gikk i oppfyllelse når det skjedde.


- Det er klart at det var bare noe vi drømte om og vi er takknemlige for de som møtte opp. Og det var faktisk et helt annet hockeypublikum enn det som normalt møter i arenaen på Oilers-kampene for det var langt på vei en del yngre folk som hadde tatt turen så atmosfæren var helt fantastisk, sier Macleod.Han fortsetter:


- Kampen var veldig åpen, det var rent spill og teknisk høyt nivå. Så det var en veldig god hockey som man fikk vist fram for et veldig ungt publikum. Så vi håper at de satte pris på det og kommer tilbake for å se mer ishockey, uansett nivå, sier han.


Laget leder for øyeblikket U18 serien men får altså ikke delta i sluttspillet siden ingen på laget er norske. Derimot ønsker de å ta steget til U20-serien neste sesong og må etter regelverket ha med seg minst 6 norske spillere i laget som er født 2005/2006 for å kunne delta. De søker dermed nå spillere som kommer utenfor Stavanger-området til å bli med i laget.


- Det som vi er interessert i er spillere som kommer utenfor Stavanger-området til å bli med laget vårt. Vi kan selvfølgelig prøve å få tak i spillere fra Stavanger også men vi ønsker å utforske den muligheten utenfor Stavanger for å skape et bredere nettverk.- Vi ser på dette som at man får en mulighet til å være med et godt lag, man har et veldig bra trenerteam og man får en positiv opplevelse som er unik i Norge og vil trolig ikke skje igjen. Så det er "en gang i livet opplevelse" for de spillerne som ønsker å komme vil jeg tro, sier lagleder Alistair Macleod som håper å få en god respons på hva de søker etter.


I teksten fra laget står det følgende:


Er du norsk hockeyspiller i alderen 2005 eller 2006?


Forus/Sandnes Hockey Klubb søker spillere fra utenfor Stavanger-området til å spille i vårt U20 Elitelag neste sesong 2024/2025.

Spillere er velkommen til å komme på prøve-/treningskamp i vinterferien, eller annet arrangement i løpet av mars/april.


OBS: Spillere må ha godkjenning fra trener/ledelse i nåværende klubb for å være med på trening/prøver med Forus/Sandnes.


Hvis du er interessert, ta kontakt nå, så diskuterer vi og deler mer informasjon.


Takk - Alistair Macleod


Foto lagbilde: Brian McHattie


Laget har også kommet med en promovideo:


Video: Valerii Maiorshyn


Tønsberg søker også etter spillere med satsning på U18

Sammen med Sandefjord Penguins har man i Tønsberg inngått samarbeid med flere videregående skoler i distriktet hvor man kan kombinere skole og ishockey. Og for 24/25-sesongen stiller Sandefjord og Tønsberg et samarbeidslag i U18-serien.


Laget skal spille vekselsvis mellom Tønsberg Ishall og Bugården Ishall i Sandefjord der hvor det er 20 minutters kjøring mellom hallene.


Comments


bottom of page