top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

Spiller for Furuset, er en av Narviks største supportere

Etter 7 sesonger for Narvik Hockey har han fortsatt varme følelser for klubben selv om Adrian Alvarstein nå spiller for Oslo-klubben Furuset i 1. divisjon

Foto: Dan Kenneth Reinli


231 kamper og syv sesonger ble det for Adrian Alvarstein i Narvik Hockey før han besluttet å reise til Oslo og slå seg ned i den gamle storklubben Furuset i 1. divisjon.

Han ble på mange måter kjent for mer enn mål og poeng etter et tapt veddemål som gjorde at han måtte danse ved kampslutt etter en seier. Videoen gikk viralt og ble plukket opp av alle internasjonale medier verden over tilbake i 2013 og en av videoene har over en million visninger på YouTube.

Alvarstein danset seg inn i nordlendingenes hjerter og ble en stor profil i byen som gjorde at klubben til tider fylte arenaen selv om man holdt til i 1. divisjon. Hockeyspilleren fra Swaziland forteller om at klubben har en spesiell plass i hjertet hans.

- Jeg har vel aldri noensinne i mitt liv vært supporter før jeg dro fra Narvik, plutselig hadde jeg et lag jeg ville heie på, sier Alvarstein og legger til:

Det var en spesiell følelse og jeg begynner å forstå hvordan supportere har det, jeg elsker stedet og de har en spesiell plass i hjertet.

Hockeyspilleren forteller videre om det nære vennskapet man fikk til supporterne på tribunen i nord.

- Det er jo sånn i Narvik at spillerne kjenner jo alle som sitter på tribunen og "vi var hjemme hos dem og spiste middag hos dem i går"-opplegg så det er en stor familie der oppe.


30-åringen spilte i ungdomsårene i Frisk Asker og hadde en sesong på A-laget i Fjordkraft-ligaen tilbake i 2011/2012-sesongen før det bar nordover til Narvik i 1. divisjon og der ble han fram til 2019.

Etter dette dro han tilbake til Oslo og Furuset før han fikk korona og ble ute av spill for resten av sesongen. Alvarstein har sakte men sikkert startet opptreningen for en ny sesong for Furuset og er en av de mest erfarne i laget som skal dra lasset for Oslo-klubben neste sesong.

Det er på ingen måte snakk om noe sommerferie for Furuset-profilen og han forteller om at han må komme i kapp med unggutta på laget.

- Jo, jeg må det. Det er for å kunne holde følge med de unge kjappe gutta. Jeg har ligget flatt ut i nesten syv måneder nå med korona så nå endelig begynner jeg å få føttene under meg igjen så da har jeg mye å ta igjen, avslutter han til Hockey4You.

Foto: Kjell Gerhard Karlsen


Sjekk ut hele intervjuet med Adrian Alvarstein i Furuset og hans dansetrinn i videoen under:Comments


bottom of page