top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Sparta-legenden rundet 700: - Årets sesong er en av de morsomste

Oppdatert: 11. feb. 2022

Niklas Roest er inne i sin 15. sesong for Sparta og har passert godt over 700 kamper for de blåkledde - nå håper han på flere år i Sparta-drakta

Fotomontasje: H4Y med foto Jon A. Johansen / Ole Nylende


Klubblegenden har rukket å fylle 35 år og har spilt 15 sesonger i blå drakt og Roest ønsker å fortsette i flere år med Sparta. 35-åringen spiller blant sine beste sesonger for klubben han har blitt så glad i og storkoser seg i rekke sammen med Emil Lundberg og Kristian Jakobsson.


- Det vil jeg bare si og det er at sesongen jeg har hatt i år har vært en av de morsomste sesongene jeg har hatt i Sparta, det er litt på grunn av den gruppa vi har og de tinga vi har prøvd å jobbe med i klubben over en del år der hvor vi ikke har den samme økonomien som en del av de andre klubbene, at klubben bevisst la en strategi for en del år tilbake og jobba på med hva vi kunne være best på og det synes jeg vi ser bærer frukter av nå. Vi er ganske gode på mye ting som ikke nødvendigvis ikke trenger å koste penger så det synes jeg er veldig kult, sier Niklas Roest til Hockey4You.

Roest er født og oppvokst i Oslo og har Manglerud som moderklubb og flere av kameratene hans var allerede i Sparta i Martin Hansen og Martin Røymark når de overtalte klubben til å hente Roest til Sarpsborg. Med unntak av et lite eventyr i Sverige så har legenden vært i klubben siden 2006. Han forteller om forskjellige Sparta-epoker hvor han blant annet kom inn i gullalderen til Sparta hvor de hadde bygget opp klubben og der de lokale spillerne og stammen i laget var såpass bærekraftig at klubben kjempet om medaljer over flere sesonger. Spesielt trekker han fram sine rekkekamerater René Bøe og Petter Witnes men også kameratene fra MS-tiden Martin Hansen og Martin Røymark.

- Det er klart at jeg kom inn på et veldig godt tidspunkt hvor vi tok steg for steg hvert år og jeg fikk være med på den reisa der og fikk sett hvordan laget og klubben ble større og større or hvert år. Så jeg kom inn i Sparta på et veldig fint tidspunkt, forteller Roest.


10 år med Sjur Robert Nilsen som trener

Roest trekker også fram treneren sin Sjur Robert Nilsen som stilte krav til han når han kom til klubben og trekker frem at han lærte mye og nøt godt av det i senere tid. Av de 15 sesongene kapteinen har vært i Sarpsborg så har han hatt Nilsen som trener i 10 av dem. Det mener Roest kun har vært positivt for hans egen del.


- Jeg synes det har vært veldig positivt for min del i allefall, synes Sjur (Robert Nilsen) er en veldig dyktig trener og det er en bra person. Han bryr seg om spillerne sine og bryr seg om klubben så jeg er veldig glad for at vi har en trener som tenker på hele klubben og ikke bare den ene kampen vi skal ut og spille, forteller Sparta-kapteinen.

- Blir man smittet av den "passion" Nilsen har for hockeyen?


- Ja, det er klart at det engasjementet Sjur har...det er ikke så mange som har det og det smitter jo over det - litt sånn kort lunte en gang i blant så vi er nok litt like på noen områder da så jeg vil si samarbeidet mitt med Sjur har alltid vært bra så jeg har veldig respekt for det han har gjort for Sparta både som spiller og trener.


Selv husker ikke Roest det første målet sitt for Sparta tilbake i 2006 mot Stjernen i Stjernehallen men trekker selvfølgelig fram seriemesterskapet og dobbeltgullet i 2011 som det minneverdige. I tillegg verdens lengste kamp på Hamar og Winter Classic på Fredriksstad Stadion nevner han også kameratskapene i de forskjellige Sparta-epokene hvor vennskapene er bevart den dag i dag.


Se hele intervjuet med Niklas Roest som forteller om sin Sparta-karriere og se høydepunktene i den blå drakta i videoen under
Commenti


bottom of page