top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Slo tilbake med å slå ubeseirede Grüner etter klubbens verste seriestart gjennom tidene

Det var et Nidaros-lag som hadde mye å spille for og som virkelig hadde tatt opp hansken med å slå ubeseirede Grüner med 5-3 på bortebane

Foto: H4Y / OCN


Nidaros hadde utvilsomt mye å spille for etter å ha hatt den verste seriestarten i klubbens historie tilbake i 2015. Og denne helgen var det første møte med ubeseirede Grüner som stode med 8 strake seire før oppgjøret i Grünerhallen. I mellomtiden hadde hovedtrener Victor Wallson fått inn sin pappa og trenerlegende i Skellefteå Hans Wallson som assisterende trener i løpet av uken.


Og det var et helt annet Nidaros-lag man fikk se i den første kampen i Grünerhallen denne helgen hvor det var mye mer entusiasme i laget enn i de første 8 kampene. Og starten skulle bli alt annet enn dårlig for trønderne når de scorer to mål etter fem minutter med 29 sekunders mellomrom. Det var et Nidaros-lag som var det beste laget i spill fem mot fem på tross av at Grüner reduserer ved Kevin Berg i perioden slik at det stod 1-2 til pause.

I den andre perioden startet det like god som den første når Jordan George scorer etter 30 sekunder setter 3-1 mens Martin Valen øker ledelsen til 4-1 etter kun drøye 3 minutter. Det var absolutt trøndernes periode de første 10 minuttene før de pådro seg utvisninger som gjorde at hjemmelaget fikk et overtak i den andre halvdelen av den andre perioden. Det skulle belønnes med en scoring i powerplay etter 16 minutter av Joachim Sommer Nielsen og det var fortsatt match med 2-4 etter to perioder.


Den tredje perioden startet godt igjen og en kopi av den andre perioden der hvor Jordan Geroge på nytt setter pucken i kassa bak Malmborg i Grüner-målet på en kontring og tversoverpasning fra Svein Petter Falk-Larssen, 5-2 til Nidaros.


Grüner skulle etterhvert overta spillet i perioden for å jage mål og scorer like etterpå på nytt i powerplay og med sin andre scoring for kvelden ved Kevin Berg. Man tar ut keeper på tampen av kampen uten resultat og Nidaros vinner fortjent kampen med 5-3.Det var første kampen for trenerduoen Victor og Hans Wallson noensinne og kunne med det krone sin første seier til sammen for Nidaros.

- Det er skjønt å starte med en seier sammen så det får være godkjent, sier Victor Wallson.


Og assisterende trener Hans Wallson var selvfølgelig fornøyd med prestasjonene til laget.


- Jeg synes hele gruppa svarer på et bra sett. Synes vi jobber hardt, egentlig utrolig hardt gjennom 60 minutter der hvor vi ofrer oss og dekker mye skudd. Vi jobber som et lag og lykkes man med det så gir man seg alltid sjansen til å vinne så jeg er kjempeglad for guttas sine vegne som har tapt noen kamper og mistet litt selvtillit, sier Wallson senior.


Han fortsetter:


- Vi har hatt en kjempebra treningsuke og forberedt oss bra og det viser dem i dag. Vi har satt standarden men vi har mye igjen å gjøre men det er kjempekult å få vinne.


I de første kampene har det vært et tamt lag som har spilt med høye skuldre, i Grüner-kampene kom man på forhånd inn som litt underdogs etter Grüners gode seriestart men til gjengjeld Nidaros sin begredelige start. Det er noe man har jobbet med forteller Victor Wallson til Hockey4You.

- Ja, sånn er det. Vi har tapt en del og har jobbet hardt for å kunne få det til å vende, gjort litt justeringer og fått inn en ny trener også som har mye energi og erfarenhet, vi tar steg og det er jævlig kult å se i dag når folk tekker skudd så jubler hele boksen så i dag spiller vi virkelig for hverandre, sier Victor Wallson.


Hans Wallson er helt enig med hovedtrener Victor Wallson.


- Man kan ha hvilket spillesystem man vil og hvilke som helst spillere men jobber man ikke sammen så kommer man ikke å vinne over tid. Sånn er det og i dag jobber vi ned dem og var bedre sett over 60 minutter i fem mot fem og framforalt så jobber gutta sammen og viser en enorm glede sammen, forteller Hans Wallson etter kampen.


Et Nidaros-lag uten David Hallström som ble skadet i forrige kamp i mot Ski med forslåtte fortenner tar det med ro inntil videre. Allikevel klarte de å kjempe Grüner i senk og Eirik Lavik mener at det var en fortjent seier til trønderne.


- Føler at vi slipper inn et par lette mål der og starter litt på hæla rett og slett. De har hatt en tøff start og vi visste at de ville komme ut knallhardt og det var vi forberedt på. Men vi greier egentlig ikke å komme opp på det nivået vi skal være på, sier Lavik og forteller videre:- Totalt sett er det en fortjent seier til Nidaros, vi er ikke helt påskrudd som vi pleier å være. Det er heldigvis kort tid og mulighet for revansje og vi skal gjøre vårt beste for at vi skal være bedre i den kampen.Lagene møtes på nytt i dag klokken 16.00 i Grünerhallen.Comments


bottom of page