top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

Skjebnekampen: Skal ikke komme til Tønsberg med lua i hånda

Assisterende trener og styreleder Kenneth Thomas i Ski Hockey er klinkende klar på at Ski ikke skal gjøre det lett for Tønsberg i gjenåpningen av 2. divisjon kommende helg

Foto: H4Y / OCN


For det er nettopp Tønsberg og Ski det handler om denne helgen, vinneren vil få et viktig utfall inn mot resten av seriespillet. Vinner hjemmelaget så får de et godt spillerom og prosentvis fordel hvis serien skulle avgjøres uten å bli fullført. Vinner bortelaget så vil de sette en klar og tydelig nerve i kampen om plassen til å spille kvalik. Begge lag har soleklare ambisjoner om å rykke opp.


Og sett utenifra så er det helt åpent oppgjør vi kan bli vitne til der hvor begge lag verken har trent eller spilt kamper siden begynnelsen av desember. Derfor er det en ekstra spenning i hvordan oppgjøret vil kunne utarte seg. Assisterende trener Kenneth Thomas som også er styreleder i Ski Ishockey, mener på at det kommer til å bli en spesiell kamp med tanke på at lagene knapt har trent og ikke spilt kamper men er klar på at de kommer til Tønsberg for å vinne kampen på søndag.

- Absolutt! Det er absolutt målet, men også vi har vært rammet av at spillere har hatt korona i tillegg til at man ikke har trent eller spilt på lenge, så vi er usikre på hvordan kampen blir for begge lag på søndag, sier Kenneth Thomas.


Ski besitter i utgangspunktet på en stor spillerstall og assisterende treneren bekrefter at de vil stille med tre fulle rekker og to keepere om det ikke skulle skje noe spesielt inn mot kampen. Og trener Thomas har planen klar for å kunne utfordre kvalikrivalen.


- Sånn jeg ser det så har de to-tre veldig gode spillere som betyr veldig mye for dem og jeg tror det er først og fremst viktig å kunne nøytralisere de spillerne. De er mye av grunnen til at vi føler at vi burde sitte igjen med mye mer enn de to foregående tapene vi hadde mot dem, sier treneren og fortsetter videre:


- Etter min mening og det jeg har sett hittil i ligaen er at de er det kanskje mest fysiske laget så vi møte det fysiske spillet på en god måte. Vi må være forberedte på at det kommer og ikke stå med nedrulla rullegardiner.

Kenneth Thomas gleder seg til å komme til Tønsberg med mindre restriksjoner enn tidligere og passer på å skryte av hjemmelagets supportere som han mener lager veldig godt med liv i hallen. - Ja, vi er ikke så flinke til å dra med oss Ski-supportere men de har en veldig ivrig gruppe da, de støtter sitt lag og vi må ikke la de bli den sjette utespilleren på isen. Greit nok at vi er "amatører" og spiller på vårt nivå men i den 0-5 matchen sist så er det 200 stk. på tribunen der i en hall som holder maks 250. Livet til publikum hørtes veldig godt og til og med når vi var i Ski så var det kanskje en gruppe på bare 20 stk. men allikevel var de høyt og tydelig inne i hallen - vi er ikke vant til så mye liv så det er jo moro, avslutter treneren.


Isak Billett forsterker Tønsberg før skjebnekampen

I går ble det også klart at Tønsberg forsterker i forkant av Ski-kampen med løperen Isak Billett fra Moss. 22-åringen har ikke spilt ishockey siden 19/20-sesongen hvor han brakk ankelen på trening før jul i 2019 og var ferd med å legge skøytene på hylla. Deretter tok turen til Comet før koronaen satte en stopper for en karriere i grønn drakt. Etter dette ble han innkalt til førstegangstjeneste og har vært i Sjøforsvaret i Nord-Norge fram til september i fjor. Når Hockey4You kontakter han så har så vidt blekket tørket på kontrakten og han har nettopp gjennomført en istrening med laget.

- Hehe, ja det var tungt. Er ikke så lenge siden jeg hadde på meg skøyter for jeg har jo vært med Moss Hockey siden før jul og på løkka og sånn. Men det er første gang noe organisert på en stund, sier Billett.


Etter det Hockey4You erfarer så har også Bergen vært i kontakt med 22-åringen på et tidligere tidspunkt uten at overgangen ble noe av, nå blir det allikevel et lite comeback i Vikings. Selv har han trent en del og forbereder seg til å delta på Birken i mars.


- Ja, jeg skal være såpass ærlig på at nå trener man jo litt på maks løft og litt mer på utseende enn å trene spesielt inn mot hockey eller idrett da. Så skal jeg jo delta på Birken så jeg har jo begynt å løpe litt og stå på ski, sier Billett om treningsgrunnlaget før Ski-kampen.


- Men er den kontrakten her en vei tilbake til hockeyen igjen?


- Vi får se egentlig, jeg la det egentlig fra meg at den toppidrettssatsingen var ferdig. Men jeg er bare 22 år og alt kan jo skje så jeg har ikke noe svar på det. Vi får ta det som det kommer, avslutter mossingen.


Kampen på søndag mellom Tønsberg og Ski starter kl. 17.00.Foto Isak Billett: Tønsberg Vikings

Comments


bottom of page