top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Ski vant bunnoppgjøret - Hasle med 15 strake tap

Det lovet godt og Hasle utnyttet sine få sjanser godt men kom for kort mot Ski også i denne kampen og står nå med 15 strake tap i serien

Foto: H4Y/OCN


Etter det forsmedelige 3-9-tapet hjemme mot Ski hadde Hasle-Løren mye å revansjere foran kveldens kamp. Og de åpner også med en pangstart i kampen der hvor de scorer både et og to mål på sine andre og tredje skudd i kampen ved Fabian Rødberg og Johan Albert, da var det spilt 12 minutter av kampen. Ski var selvfølgelig det førende laget men skjøt Hasle-keeper Tinius Johansen god der hvor perioden ebber ut med 2-0 til gjestene men hjemmelaget vinner skudda med hele 21-5.

I den andre perioden var det Ski som kom best ut selv om det var en noe jevnere periode sett over ett mellom lagene var det hjemmelaget som utnyttet sine sjanser best. Selv om Hasle åpner med et stolpeskudd etter halvannet minutt så er det hjemmelaget ved William Langseter som utnytter et overtallsspill tidlig i perioden. Det ga mersmak og Alexander Dahlberg utligner bare halvannet minutt etterpå og skaper balanse i regnskapet.


Selv om Hasle får et overtallsspill klarer Ulrik Utakleiv å komme på kontring i undertall og setter pucken sikkert bak Tinius Johansen i Hasle-målet og til stor jubel i Ski Ishall har laget klart å snu kampen til sin fordel etter å ha hatt et godt momentum i perioden.


Hasle-kaptein Mads Vestby utligner i overtall med et skudd i fra blå og utakbart for en dekket Oscar Darnell i Ski-målet og kampen levde skikkelig i denne perioden av matchen. Men på tampen av perioden setter Erik Erkleiv inn en retur etter skudd fra Dahlberg slik at hjemmelaget kunne gå til ledelse med 4-3 før den siste perioden.


I den tredje perioden er det Ski som holder i kampen men vi skal ikke før på slutten av perioden når både William Langseter og Alexander Dahlberg setter hver sin pinne og blir to målsscorere for kvelden. Ski vinner kampen 6-3 og tar et stor steg vekk fra Hasle på tabellen som ligger håpløst sist med 15 strake tap.


- Vi gjør så godt vi kan men vi skyter litt lite og når vi skyter halvparten så lite som det andre laget så blir det vanskelig. Vi starter kjempebra men vet ikke hva som skjer etterhvert, virker som vi får litt høye skuldre når vi leder matcher fordi vi har så lyst til å vinne matchen. Jeg føler at dem kommer mye på breakaways så det er mye personlige feil, sier Hasle-kaptein Mads Vestby etter kampen.

Videre skal de møte Grüner i neste match og det ser i utgangspunktet ikke lyst ut for Hasle-laget som har spilt flere gode matcher men uten uttelling så langt.


- Når du ser når vi var i Bergen så er det 3-3, vi leder matcher men det er et eller annet som skjer når vi leder matcher at vi får høye skuldre. Vi har egentlig mye bra hockeyspillere men vi mangler det siste lille ekstra, sier han.


- Hvordan preger dere at dere ikke vinner noen matcher?


- I de matchene hvor du ikke henger med i det hele tatt så er det jo ikke så tøft men nå som det er så jevnt at du føler at du burde vinne eller har mer skudd og leder matchen, det er da det er ekstra surt når man føler at man bare gir bort ledelsen. Det er ikke det at vi blir spilt trill rundt eller noen ting men at vi lar dem komme på breakaways eller ikke snu på hodet i egen sone, avslutter Vestby etter Ski-tapet.


En som har vokst litt under litt under det å få en del spilletid er unggutten William Langseter som langt på vei spilte en meget god kamp for Ski i kveld. 18-åringen var etter Hockey4You's syn en av de bedre på isen der hvor han spilte med stor selvtillit og kunne ha notert seg for et hattrick om han hadde satt straffen han fikk midtveis i kampen. Det endte med to mål og en assist for 18-åringen som var fornøyd med sin egen innsats.


- Ja, fornøyd med egen innsats. Synes vi spiller bra som lag, egentlig gjennom hele matchen. Litt survete i forsvarssonen men ellers bra i angrepssonen. Vi slipper inn litt for enkle mål og det går på at vi ikke backchecker ordentlig og at vi ikke gjør jobben vår i egen sone. Litt skuffende men bra vi snur i den andre perioden, sier en fornøyd Langseter til Hockey4You.


Langseter mener at laget langt på vei følte at de kunne snu matchen til sin fordel selv om de lå under med 0-2 etter den første perioden.

- Ja, vi hadde en god følelse inn mot den andre perioden og vi hadde bra trykk i angrepssonen deres så vi følte at det var mulig å snu, det så ikke helt mørkt ut, sier han.


- Og så går det bra for deg om dagen også, får mye spilletid og utnytter tiden godt?


- Ja, jeg er fornøyd jeg. Har litt tur også så det er digg det, det er helt nydelig å spille under Uffe (Ulf Berglund trener red. anm.) så jeg er veldig fornøyd. Det er gøy å kjenne på litt ordentlig seniornivå, forteller Langseter.


- Hva tenker du om veien videre for Ski?


- Vi har tapt en del matcher men har også tatt med oss mye bra fra gode lag og vi vet vi er på høyde når vi spiller vårt spill. Så vi må nesten bare bygge videre og bli mye mer sterkere i forsvarssonen for det er der vi sliter men blir det bedre så har jeg trua, avslutter han.


I den andre kampen i kveldens runde i 1. divisjon vinner Grüner komfortable 7-2 over Furuset.
Comments


bottom of page