top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

Ski Ishockey som outsidere i 2. divisjon - serieåpner mot Bergen i dag

Head coach Ulf Berglund forteller at Ski Ishockey har en klar målsetting om å spille kvalik for opprykk forteller og mener at laget har gode muligheter til å rykke opp

Foto: H4Y/OCN


I 2005 valgte Ski Hockey å legge ned satsingen etter flere år i 1. divisjon. Klubben tok et veivalg etter at kostnadene var for store og rekrutteringen var for liten.

Siden klubben tok veivalget i 2005 har de hatt sterk fokus på rekruttering og barne- og ungdomsidrett. I dag blomstrer rekrutteringen og med en klubb som har fostret opp spillere som Jacob Lundell Noer, Filip Lalande og Guro Smefjell for å nevne noen, har klubben et grunnlag for å kunne fylle opp laget med unge spillere under fra.

Når vi møtte klubben under barmarksesongen før sommerferien møtte vi en ydmyk styreleder i Ski, Kenneth Thomas, som mener at klubben er ferd med å bygge seg opp til å kunne bli et stabil 1. divisjonslag for fremtiden.


- Selv om vi er i 2. divisjon så er vi fortsatt i en prestasjonsserie og det begrepet tar vi seriøst og vi prøver å bygge oss opp til å være en seriøs klubb. Vi skjønner at vi har mye å gå på til å bli en Fjordkraft-liga eller en 1. divisjonsklubb men vi er med og meldt oss på den reisen og er stolt over å kalle oss en prestasjonsklubb, forteller styrelederen til Hockey4You.

Klubben har som mange andre, skilt ut barne - og ungdomsidretten fra elite etter anbefalinger fra Norges Ishockeyforbund, dette for å beskytte rekrutteringen hvis elitelaget skulle gå konkurs. Første sesong for elite var i pandemiåret hvor sesongen ble avlyst og Thomas kan fortelle at på bakgrunn av det så er elitelaget godt rustet økonomisk.


- For vår del så henvendte vi oss til sponsorer i det lokale samfunnet og nådde alle målsettinger for dette, siden det ikke var noen sesong under pandemien så sparte vi jo litt penger på det så vi har i dag en sunn økonomi i det første året som elite.


Egen utstyrsavtale med CCM

Som en av få klubber i 2. divisjon har også klubben klart å få på plass en utstyrsavtale med hockeyleverandøren CCM, noe som styrelederen både er stolt og meget fornøyd med.


- CCM er en veldig spennende samarbeidspartner, vi er veldig glad vi kunne signere med dem. Vi har snakket mye med dem i det siste om våre visjoner, hvordan vi går fram og hvordan vi tenker i ishockeyen - de synes det var såpass interessant at de ønsket å støtte og følge oss videre, forteller Thomas.


Se hele intervjuet med styreleder Kenneth Thomas fra tidligere i sommer, i videoen under:


Ulf Berglund er hovedtrener for A-laget og råder over en stor spillerstall som nærmer seg 30 spillere. Treneren mener at det er flere faktorer som spiller inn at man har en såpass stor spillerstall.


- Ja, det trengs. Vi spiller en aggressiv ishockey og bruker fire løperrekker og 7 backer og da går det mye folk. Det er nettopp der utfordringene er i 2. divisjon at plutselig må to av gutta i 1. rekka jobbe overtid og keeperen må være hjemme med dattera fordi kjæresten jobber, samtidig så er det som er litt av sjarmen med 2. divisjon også fordi alle vil men kan ikke alle ganger, forteller treneren.

Samtidig som flere av klubbene i divisjonen satser så har også Ski styrket laget før denne sesongen. Blant annet har klubben sikret seg nå nylig Mads Vestby fra Manglerud Star som vil bli sett på som en solid forsterkning for klubben.


- Med hans fart og målfarlighet så løfter han opp en rekke for oss, vi har tre målfarlige rekker med spisspillere i hver rekke. Det er kanskje ikke noe Patrick Eriksson med 10 års erfaring fra øverste nivå men han har litt erfaring og er "up and coming" spillere som jeg har forventninger til skal hevde seg i 2. divisjon.Det er forventet at Tønsberg, Kongsvinger og Bergen skal være med å kjempe i toppen av 2. divisjon. Det skremmer ikke Ulf Berglund av å ha troen på eget lag og at de skal hevde seg mot de større lagene i divisjonen, tvert i mot så både gleder han seg og synes det blir moro.


- Jeg synes det er dritkult, det er så kult at lagene satser. Vi skjønner at Tønsberg er gode etter at de har rykket ned, de har tapt noen spillere men har en bra stamme igjen. Kongsvinger satser steinhardt der hvor Victor Zetterberg blir en attraksjon. Bergen har fått Emil Hjertberg fra Tromsø og keeperen fra Stavanger så dem satser og det synes jeg er så kult, det blir mange jevne og tøffe kamper, forteller Berglund.

Berglund fremhever at keeper Jørgen Moflag er hans sterkeste kort på hånda denne sesongen for Ski-laget som skal kjempe om en av de to kvalikplassene.

24-åringen har bakgrunn fra Vålerenga og Grüner men har valgt Ski Ishockey de siste sesongene av familiære årsaker.


- Hadde alltid lyst til å spille flere kamper og utfordre meg selv når jeg var i Vålerenga samtidig som jeg føler at jeg sitter igjen med mye erfaring både fra keeperkollegaene jeg hadde og de dyktige målvaktstrenerne. Samtidig følte jeg at jeg utviklet mitt spill hvor eldre jeg ble så jeg føler at jeg har fått med meg mye fra tiden i Vålerenga, sier Moflag til Hockey4You.


- Hva tenker du om framtiden?


- Når man spiller hockey så har man alltid lyst til å vinne og man har alltid lyst til å spille på et høyt nivå som mulig. Den reisa som Ski vil begynne på nå med å satse og ha et mål om å spille kvalik med mål om å komme opp i 1. divisjon, det tenker jeg er bra for 1. og 2. divisjon for det skaper mer konkurranse, avslutter keeperen.


Seriestarten er i dag hvor Skien møter Tromsø kl. 16 og Ski serieåpner mot Bergen kl. 17.00.


Se hele intervjuet med head coach Ulf Berglund og 2. divisjonsprofilen Jørgen Moflag i videoen under:

Comments


bottom of page