top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

Skade ødela sjansene for spill i Fjordkraft-ligaen, nå er han en av bærebjelkene i Hasle-Løren

Tim Mørk er sammen med Rasmus Forsberg og Daniel Henriksen, de mest erfarne i Hasle-Løren. Etter fem sesonger i Løren Ishall har Mørk blitt en av bærebjelkene i klubbens A-lag

Foto: H4Y / OCN


Furuset-gutten Tim Mørk har funnet seg godt til rette i Hasle-Løren og går inn i sin sjette sesong for klubben og er med det en av klubbens bærebjelker. Men veien kunne ha vært annerledes hadde det ikke vært for en stygg skade og andre tilfeldigheter som forhindret han i å ta en plass for Vålerenga i daværende GET-ligaen tilbake 15/16-sesongen.


- Ja, det stemmer det. Jeg debuterte når jeg var på U20-laget i slutten av 14/15-sesongen hvor klubben hadde noen skader i troppen. Selv om vi hadde en dårlig sesong så spilte vi en bra og trygg hockey da så jeg følte at når jeg kom inn i rutinene så gikk det ganske greit. Jeg fikk en ny kontrakt og alt så veldig bra ut egentlig, forteller backen til Hockey4You.


- Men hva skjedde videre?


- Året etter fikk jeg et stygt brudd i armen som gjorde at jeg var ute til etter jul, da lå jeg så langt bak både på is og fysisk så det var rehab så og si ut sesongen.

Espen Knutsen og Sven-Arild "Svenna" Olsen var trenere for Vålerenga under den perioden men det skulle forandre seg både for Vålerenga og ikke minst Tim Mørk sin videre skjebne i klubben. Olsen forlot Vålerenga og Roy Johansen ble tilbudt hovedtrenerrollen i klubben og det gjorde veien videre vanskelig for den unge backen.

Jeg fikk ingen indikasjon på at det var viktig for dem å få meg tilbake til Vålerenga

- Jeg hadde jo ikke spilt på et år og sleit jo litt der, så jeg begynte lissom ikke med noe spilletid på starten av året så da skjønte jeg at det begynte å bli veldig tungt. Et år med bare fystrening og ikke noe hockey så det psykiske der ble veldig vanskelig da.

I og med at jeg kjente en del på Hasle-Løren så var det den enkleste veien å gå og da ble man enig om at jeg ble lånt ut der, sier Tim Mørk.


Med det utlånet så følte Mørk at Hasle-Løren var den trygge veien videre for hans karriere etter at han ikke fikk noen tilbakemeldinger fra Vålerenga at de ønsket hans tjenester etter utlånet.


- Jeg fikk ingen indikasjon på at det var viktig for dem å få meg tilbake til Vålerenga og så ble man komfortabel da, det var deilig å trappe litt ned på treningsmengden samtidig som det var morsomt og kult å spille med barndomskompiser. Så det var vel at det var behagelig og det å komme tilbake til Vålerenga slik som laget var da ville ikke gi meg mye spilletid, forteller han videre.

Etter utlånet fortsatte altså karrieren i Hasle-Løren hvor 26-åringen hadde to-tre svært gode sesonger for klubben samtidig som klubben var blant de 4 beste i 1. divisjon over flere sesonger. Et generasjonsskifte, trenerbytte og covid-19 pandemi gjorde at Mørk følte at fokuset ble mye annet enn han selv.


- Det ble et mye yngre gjennomsnitt på laget og da blir nivået automatisk litt lavere så vi gikk fra å satse topp 4 til å bygge opp laget på nytt. Og jeg føler nok at selv om vi har ambisjoner om å spille kvalik så er vi nok blitt litt værende med å bygge et lag.


Ikke lett å være trener under pandemi

Nicklas Hudd ble ny trener for Hasle-Løren når pandemien spredte seg verden over og Mørk mener at det må ha vært vanskelig å komme inn som trener for et nytt lag under pandemien.


- Det startet jo greit men det er alltid vrient å bytte trener når alt det gamle kastes ut og inn med mye nytt så det ble en ganske stor omskifting. I tillegg kom koronaen oppe på det hele så det var nok vanskelig år å komme inn som trener for et nytt lag.

Så har vi begynt nå litt sterkere på den siden selv om resultatene har vært dårlige til nå, sier Mørk videre.

Vi har nok vært litt komfortable i starten av denne sesongen

Selv har laget tre vanskelige kamper mot Narvik denne helgen og spillerne hos Hasle-Løren hadde kanskje sett for seg en litt annen sesongstart enn det som har vært tilfelle til nå.

Laget står kun med en seier før denne helgen som kom borte mot Nidaros men har til gjengjeld tapt de seks øvrige kampene de har spilt mot Gjøvik, Comet og en av kampene mot Nidaros og Narvik.

- Nei, det er ikke slik det vi hadde planlagt å være men jeg vet ikke om det ligger litt igjen fra i fjor - vi har fortsatt mange nye spillere i år. Vi har nok vært litt komfortable i starten av denne sesongen så vi har tatt noen tak nå siste ukene for å forbedre og på en måte sørge for at alle er klar over at vi ikke er fornøyd der vi er nå da.


Hva som har gått galt for Hasle-Løren så langt denne sesongen mener Mørk det er vanskelig å sette en klar pekefinger på men fremhever at klubbens trenerskifte og flere nye spillere har gitt en mer utfordrende start enn man hadde håpet på.


- Nei, det er vanskelig å si men for meg i hvert fall har det vært litt tydelig at vi ikke har hatt et ordentlig system som har fungert for alle. Vi har gjerne kanskje bra første eller andre rekke men en tredje og fjerde som ikke har klart å følge opp de kampene som kanskje vært viktigst, så det er jo litt det vi skal jobbe med fremover nå da er å få forenklet system som alle er fornøyd med og kan følge litt mer slavisk som forhåpentligvis kan gi resultater ganske fort, forteller Tim Mørk.


Med tre tøffe kamper mot Narvik i helga så stikker 26-åringen fingeren i jorda og vet at det kommer til å bli tøft for de rødkledde mot et slagkraftig nordnorsk lag som ikke har noen planer om å være i 1. divisjon lengre enn de må.


- I utgangspunktet med de resultatene vi har hatt til nå så må vi være realistiske å si at vi klarer å ta med oss poeng så må si at det er en god greie. Dem er jo noen hakk over oss, dem har voksne spillere og et bra lag. Så det kommer litt til å gå ut på hvem som har flest spillere som kan holde ut på nivå og tempo gjennom hele helga samtidig som det laget som har mest rutine kommer til å tjene mye på det. Det blir spennende men kommer også til å bli veldig hardt.


I møte mot Narvik så møter de Hasle-Løren både fredag, lørdag og søndag denne helgen. Furuset-gutten mener det er tøft å spille tre kamper på rad i helgen men forstår også hvorfor man gjøre det av hensyn til de økonomiske årsakene, men ville gjerne helst ha sluppet å spille på den måten.

- Jeg har ikke gjort det siden jeg var typ 15 da, jeg vil jo si at det svarer litt på spørsmålet. Man merker det på mandag, tirsdag og egentlig onsdag også, at de kampene sitter igjen. Man er lissom ikke...når man var 18 til 20 år så var ikke det så ille men når man bikker 25 så kjenner man at det tar ganske mye mer av kroppen enn det man ønsker. Hadde det vært opp til meg så hadde vi aldri hatt noen trippelkamper, jeg skjønner hvorfor vi må det og at det er dyrt å holde på sånn som vi gjør men tre kamper blir veldig tungt.


Overraskende nok er 26-åringen litt usikker på sin egen framtid som hockeyspiller og ser ikke for seg som en hockeyspiller når han bikker 30.


- Det kommer jo litte grann an på hvordan sesongen blir i år og hva slags planer som blir lagt videre for neste år, sier Mørk.


- Ingen større klubber som har meldt sin interesse?


- Nei, det er klart at vi har jo et samarbeid med Vålerenga og slike ting men i utgangspunktet så tror jeg at det blir litt for tungt og tar for mye tid å kunne prøve å satse på nytt igjen samtidig som jeg har jobb og sånne ting, det er ikke noe jeg har satt i sikte.

Jeg kommer nok ikke til å spille til jeg er 30 år heller, jeg tar et år til eventuelt og har fokus på at det skal være morsomt og prøve å ta en rolle som jeg kan prøve å bidra så mye som mulig til klubben for å forbedre ting.


- Hva hvis Vålerenga hadde ringt da?


- Jeg tror ikke jeg hadde klart å si nei, det ville vært dumt å si det. Men jeg måtte nok ha tygd litt på det, man må jo på en måte være litt realistisk også å se at nivået vi spiller på nå er ikke det samme som i Fjordkraft-ligaen - det blir nok et stort hopp tror jeg så jeg tror nok ikke kroppen min er like bra rustet etter 6 år i 1. divisjon, avslutter Mørk med et smil.


Hasle-Løren tapte den første kampen mot Narvik med hele 1-7 og nye kamper venter allerede i dag og i morgen mot samme lag.

コメント


bottom of page