top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Skövde knuste et tafatt Comet-lag med 9-1 i Sverige

Oppdatert: 12. sep. 2022

Skövde i fra HockeyEttan gjorde en kort prosess mot Comet og ga seg ikke før det stod 9-1 på tavla i Billingehov

Foto: H4Y / OCN


Det som skulle bli god matching for Comet inn mot seriestarten ble noe alt annet enn det. Haldenserne var definitivt ikke med i fra start i Billingehov og hang i tauene stort sett hele kampen mot et kvikt og aggressivt Skövde-lag. Før det hadde gått 12 minutter av første periode stod det 3-0 til hjemmelaget.

- Ja, det ble en del mål bakover. Det går fort der ute, Skövde er noen hakk bedre enn oss på alt egentlig, sier Sander Rekstad etter kampslutt og fortsetter:


- Man merker jo at det er mye bedre kvalitet generelt på hockeyen her i Sverige. Jeg ønsker at vi kunne stilt opp og vært litt tøffere, gitt dem litt mer motstand. Nå går dem rundt og ser ut som millionærer der ute og vi vinner lissom ikke en duell, dem er bedre enn oss i alt.


Kampens store stjerne var Skövdes eneste import i canadieren Josh Laframboise som gjorde fire mål og en assist i kampen. Poengkongen fra Thunder Bay hadde en helt utrolig sesong i svensk divisjon 2 i fjor i klubben Åmåls der hvor 26-åringen gjorde 50 mål og 97 poeng på 33 kamper. I kveld lekte han med Comet på alle mulige måter.


- Det var en liten leksjon i hvordan hockey skal spilles egentlig. Vi blir tatt på tempo, fysikk, taktikk ikke minst, rett og slett litt på etterskudd overalt så da blir det fryktelig tøft til slutt, sier Håkon Vaglen til Hockey4You.


Skövde har vært en middelhavsfarer i mange år i HockeyEttan og de siste to årene har de vært sist i vårserien slik at det i utgangspunktet burde være et helt annet resultat enn dagens 9-1 til svenskene. Vaglen er enig i at forskjellen mellom lagene ikke skal være så stort.


- Det burde ikke være det men vi konkurrerer ikke i dag, mot Gjøvik også så konkurrerer vi ikke som vi skal så det er ikke godt nok rett og slett, vi har en jobb å gjøre før serien, sier Vaglen.

- Er det noe galt i spillergruppa? Det ser ut som dere mangler spilleglede?


- Ja, vi har en del å jobbe med som vi sier. Det ser ikke bra ut, alle der inne er enig om å dra samme vei men det er nytt system, nye ting som skal læres og nye relasjoner. Sånn som jeg har telt nå så er vi seks stykk som har vært her i flere år nå, resten er nye - det er ganske mye nye relasjoner som skal skapes og skal jobbe sammen. Men det er klart, det er ikke noe unnskyldning å tape 9-1 heller for vi kan jo krige for hverandre og "tävle" som Leif (Carlsson red. anm) sier og det var vi for dårlig på i dag, avslutter Vaglen. Skuddstatistikken endte med 47-14 (16-4, 15-4 og 16-6) til Skövde, noe som forteller om dominansen i kampen. Perioderesultatene 3-0, 2-1 og 4-0 med sluttresultat 9-1.


I går tapte Lørenskog 3-2 mot svenske divisjon 2-laget Grästorps IK. Nidaros vant 5-4 på sudden i går over Bergen men tapte hele 8-4 mot samme lag i dag der hvor nysigneringen Lukas Fransson stod for tre mål og to assist for bergenserne.


Se høydepunkter og hele intervjuene med Sander Rekstad og Håkon Vaglen i videoen under:


Comments


bottom of page