top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

Sjokket: Nidaros-duo aktuelle for Gjøvik Hockey

Oppdatert: 8. mai

Gjøvik er godt i gang med lagbyggingen og nå skal angivelig Trondheims-duoen Svein Petter Falk-Larssen og Johan Selnes være aktuelle for klubben


Foto: H4Y


Nidaros har noe overraskende takket av Johan Selnes på lørdag da Selnes ønsket seg videre. Det skal ha vært interesse for det 20-årige backtalentet som har spilt hele sin karriere i Trondheim. Nå blir etter det Hockey4You erfarer en sjokksignering i Oppland når Selnes trolig kommer til å gå til konkurrenten Gjøvik. For trener Anton Säll Karlsson er klar til å tilby 20-åringen mest spilletid i klubben slik at han kan utvikle seg videre.


Johan Selnes har allerede rukket å spille over 100 kamper på A-lags nivå de siste tre sesongene for Nidaros der hvor de ikke har klart å oppnå målet med opprykk. Gjøvik vil kunne presentere Selnes som sin nye spiller i neste uke i følge Hockey4You sine kilder.


Med seg på veien kan også Svein Petter Falk-Larssen følge med Selnes til Oppland. Nidaros skal være svært interessert i å beholde trønderen i klubben men det er også interesse fra andre klubber, deriblant Gjøvik som trolig vil være et av topplagene i 1. divisjon til høsten. Falk-Larssen har erfaring fra både EHL med Narvik, Sparta og Vålerenga samt at han kom hjem til Trondheim for å hjelpe Nidaros til et opprykk på tampen av fjorårssesongen.


Bekrefter dialog

Når Hockey4You kontakter Gjøvik angående saken bekrefter de at de er interesserte i begge spillerne og at de har ført en dialog med dem. Allikevel ønsker man verken å bekrefte eller avkrefte om spillerne er klare for klubben.


- Johan Selnes er en spiller som vi har en dialog med og som virker veldig interessant. Det er en spiller som har bygd på seg stor erfaring på tross av sin unge alder både med U20-landslag og seniorsesonger i Nidaros. Han har en personlighet som vi synes passer veldig bra inn i det vi ønsker når vi skal bygge en gruppe men samtidig så er han en ettertraktet spiller, sier Gjøvik-trener Anton Säll Karlsson.- Er det en spiller som ville vært en ledende spiller for Gjøvik?


- Ja, det er det. Er det slik at vi hadde fått til en kontrakt med en spiller som Selnes så er det en spiller som vi ønsker skal være en ledende spiller for oss.


- Hva med Falk-Larssen?


- Det er en spiller som vi ser på og har en dialog med men så er det mange greier som skal klaffe for at man skal kunne sluttføre en deal. Svein Petter (Falk-Larssen) en en spiller som bringer en utrolig x-faktor til et lag uansett hvor han spiller synes jeg. Og med sin erfaring og den typen spiller han er så er han attraktiv for mange klubber, avslutter en litt motvillig Säll Karlsson om temaet.


Føler at man har kontroll

Man er ikke urolig i Trondheim av den grunn og Kenneth Madsø i klubbens sportslige utvalg er enig i at det var en liten strek i regninga at Selnes valgte å forlate Nidaros men håper og fortsatt tror på at Falk-Larssen blir igjen i laget.


- Jeg føler at vi har kontroll men det er selvfølgelig ikke heldig at Johan (Selnes) forlater oss, det er det ikke for vi skulle gjerne hatt han med videre vi. Men vi kom egentlig aldri til noen forhandling for han hadde tydeligvis bestemt seg på forhånd at han skulle søke nye utfordringer. Det er synd men det må vi bare respektere, sier han til Hockey4You.


Og kampen om Svein Petter Falk-Larssen er godt i gang mellom klubbene og Madsø påpeker at ingenting er avklart i forhold til han.- Der er vi jo i en dialog. Alle trøndere er ønsket i Nidaros og vi ønsker å strekke oss langt innenfor de økonomiske rammene vi har for å sikre oss gode trøndere. Men det er jo et marked og det er jo de som gir mest som ender stort sett opp med de beste spillerne.


Men allikevel mener Madsø at Nidaros fortsatt er en attraktiv klubb både for trøndere og andre spillere i markedet selv om de trolig mister en av sine bedre lokale til rivaler i ligaen.


- Jeg er overrasket over at man kanskje finner Gjøvik mer interessant enn Nidaros men igjen det må man bare respektere og jeg regner med at man tar valget man mener er best for seg sjøl, forteller Madsø.


- Har man mista litt trua på "prosjekt opprykk" når det er gode lokale spillere som ser seg etter noe annet?- Nidaros hadde en tre års plan og i år tre skulle man gå for opprykket. Men så er det slik at det er inntektene som bestemmer og ikke minst marginer oppe i det hele. Vi får to av våre beste spillere skadet tre dager etter overgangsfristen som vi aldri får ertstattet før kampene mot Grüner. Selv om de er borte så blir vi utpekt som soleklare favoritter i denne play-in serien men det tror jeg er uvitenhet at vi har mistet to sentrale spillere i det offensive spillet vårt, sier han.


Og på kort tid har nå klubben mistet fire lokale spillere etter som Joacim Rostad, Martin Fillingsnes, Marius Kristoffersen og Johan Selnes alle har forlatt klubben.


- Det er sånn at hvis man på en måte skal fornye en tropp så må man gjøre plass til noen nye så det er rett og slett dét det handler om, avslutter Madsø til Hockey4You.


Edit: Vi skrev opprinnelig ved publisering at Joacim Rostad, Martin Fillingsnes og Marius Kristoffersen alle tre ikke fikk forlenget sine kontrakter med Nidaros. Det medfører ikke riktighet og vi har korrigert dette ved å fjerne denne setningen.

Comments


bottom of page