top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Siste nytt fra 1. divisjon - Furuset og Hasle-Løren re-signerer

Klubbene i 1. divisjon jobber på høygir i disse dager og her er siste nytt om hva som skjer på Norges nest øverste nivå i ishockey

Foto: H4Y / Ole Nylende


Etter at det ble klart at Furuset fikk innvilget lisens har også klubben gjort noen re-signeringer. Først og fremst har trener Kenneth Larsen blitt re-signert til en ny kontrakt i klubbens Elitedel etter å ha vært ansatt i breddedelen. Den nye kontrakten er nå kortet ned fra opprinnelig gjenværende to år (opsjon) til å gjelde ett år. Etter det Hockey4You har fått opplysninger om skal det også foreligge en klausul om å kunne gå til høyere liga, noe som i utgangspunktet er normalt i 1. divisjon.


Hovedtrener Kenneth Larsen er imponert over det arbeidet Furuset har lagt ned med nytt elite-styre og ser fram til å trene klubben neste sesong med en god norsk profil i laget.


- Jeg oppfatter det som proft, orden og struktur i det vi jobber med men selvfølgelig så er det mye som skal på plass og vi trenger fortsatt et større engasjement fra folk som er glad i Furuset. Med det nye styret på plass så føler jeg meg trygg på at vi har et godt grunnlag for å drive klubben videre utover høsten, sier Larsen.


Den forrige sesongen klarte klubben å overgå alles forventninger og havnet på en solid 5. plass på tross av at de hadde et mål om å bygge klubb, nå er man noe mer offensive og har et lite mål om å kjempe blant de fire beste lagene i ligaen.


- Ja, vi satser på å komme topp fire. ´Vi må tørre å være såpass offensive men det er litt vanskelig å si hele tiden målsetninger i 1. divisjon for vi vet jo ikke hva Bergen fikser opp av lag eller hva Hasle kommer med, det er vanskelig å si det i mai når alle signeringer ikke er på plass enda. Men vi er ambisiøse og vil gå for topp fire når du ser hvor jevnt det var i fjor, sier Larsen og fortsetter:


- Det er en tett og hard liga så vi vet at det er små marginer som bikker den ene eller den andre veien.


Nye re-signeringer for Furuset

Og 47-åringen er i gang med å re-signere sine første spillere for neste sesong og de første ute er kaptein Kristoffer Skjervold, Kristoffer Fayen-Vestavik og Tan Hellerød som alle er klare for klubben til høsten. Skjervold som var på et lite eventyr i moderklubben Ski Ishockey i kvalik til 1. divisjon, han var en av Kenneth Larsens viktigste spillere forrige sesong. I et intervju i forbindelse med eventyret i Ski Ishockey la han ikke skjul på at han var svært fornøyd med trener Kenneth Larsen.


- Han får jo få en del av æren der hvor han har fått mye ut av mange, kanskje litt mer enn man hadde forventet men jeg synes også at hele gruppa også skal ha ganske mye skryt. Det er ganske mange som har fått en del pepper i år og hatt en del forventninger på seg selv som man har tatt på strak arm, sa han i intervjuet tilbake i februar.


Fayen-Vestavik kommer fra en god sesong der hvor han hadde 26 poeng på 24 kamper for de blåkledde og fikk også prøve seg litt i samarbeidsklubben Grüner over fem kamper. Spesielt i bortekampen mot Storhamar der hvor han fikk 14 minutter spilletid men kunne ikke forhindre at Grüner tapte 3-8 i CC Amfi.


Tan Hellerød kom fra Lørenskog før forrige sesong og spilte nesten alle kamper for Furuset med unntak av én kamp og var en av trener Kenneth Larsens mest betrodde backer. Nå er det klart at Hellerød fortsetter i den blå drakta også til høsten.

Etter det Hockey4You erfarer, jobbes det også i kulissene med å opprette et samarbeid mellom Furuset og Manglerud Star. Da skal det først og fremst være breddeklubben det vil være snakk om i dette tilfellet med tanke på elitedelens usikre posisjon den kommende tiden, siden A-laget foreløpig har mistet lisensen og som er anket inn for ankeutvalget.


På ryktebørsen er det også snakk om at poengjegeren Dominyk Bogdziul skal være høyaktuell for en retur til Furuset Forum. Han gjorde 47 poeng på 31 kamper for Furuset i 21/22-sesongen før han ble headhuntet til Trondheim og Nidaros. Der fikk litaueren med seg 29 kamper og gjorde 37 poeng. Nå kan de se ut til at det blir en retur for 25-åringen til Furuset kommende sesong.


- Mer motivert enn noen gang

For Hasle-Løren sin del er de i full gang med å gjenoppbygge det "nye" Hasle-Løren etter at de omsider klarte å berge plassen. Inn har den erfarne treneren Jan Asplund kommet og skal lede klubben med blanke ark og nå har klubben re-signert Mads Vestby og signert Patrick Kaas fra Furuset.

Nevnte Vestby startet sesongen i Eliteserien hos Manglerud før han vendte seg mot Hasle-Løren og avsluttet sesongen der på en god måte. Han endte opp med 13 poeng på 13 kamper i serien og var delaktig i at klubben beholdt plassen i kvaliken på Gjøvik.


Videre har Hasle-Løren i dag bekreftet at de har signert en 23 år gamle Patrick Kaas i fra Furuset som slet mye den forrige sesongen med skader. Nå er han fit for fight i Hasle-trøya og ser fram til å komme til en ny klubb.


- Jeg synes det er ganske spennende, har spilt en del år i 1. divisjon i Furuset så det er kult å prøve noe annet også. Så virker det som en ganske spennende prosjekt på Hasle der med en liten "rebuild" og jeg tror det kan bli ganske kult å være en del av det, sier Kaas.


23-åringen valgte å kaste inn håndkleet etter en halvspilt sesong på grunn av en skulderskade men savnet med å komme tilbake i trening og på isen har vært stor, derfor var det lett å takke ja til tilbudet fra Hasle-Løren når det først kom på bordet.


- Jeg sleit mye med den skulderskaden og det beste for meg var at jeg var litt på is med Furuset 2 i en periode men det var bare en recovery-sesong for å få den skulderen ordentlig på plass igjen, sier han.


Han fortsetter:


- Nå har jeg ikke noe problem med skuldren i det hele tatt og er mer motivert enn noen gang til å kjøre på og jeg gleder meg skikkelig til å prøve noe nytt.


Og han er optimist med tanke på den sesongen som kommer for Hasle-Løren sin del.


- Jeg tror ikke det er mulig å sammenligne med fjoråret med det som kommer nå. Jeg tror det kommer til å være et helt annet lag i år der hvor alle kommer til å dra i samme retning, alle jobber og trener hardt - det er inntrykket av det laget vi kommer til å få i år tror jeg. Du kommer ikke til å se oss i nedrykkskvalik om et års tid, forteller Patrick Kaas.


Stille og rolig i Halden enn så lenge, men utålmodig

Comet har signert stort sett flertallet av det de skal ha med seg den kommende sesongen. Et skudd i baugen var Håkon Vaglens overgang til Narvik og som må erstattes. I tillegg har de to irmportplasser åpne men sitter rolig i båten i påvente av Manglerud anke om lisens og som man trolig får svar på innen de 2-3 neste ukene. I mellomtiden føres det samtaler med Daniel Trnavsky som ville avvente kontraktssamtaler til etter en tur i utlandet.


Trnavsky er tilbake i Norge og har hatt samtaler med Comet, klubben bekrefter ovenfor Hockey4You at det fortsatt føres samtaler med 29-åringen uten at det foreløpig har utviklet seg i noen retning.


Men per nå er klubben opptatt av å få svar på hvilken divisjon de skal spille i neste sesong. Mangleruds Stars anke til ankeutvalget i Norges Ishockeyforbund vil gjøre at de må vente noen uker til.


- Vi kan ikke gå ut i fra at vi har plassen før vi har plassen, sier styreleder Thorbjørn Danielsen.


- Gitt at dere får plassen, det vil vel bli en helt annen økonomisk hverdag for dere?


- Vi får se hva vi får av sponsorinntekter. Det som er helt klart er at vi kommer ikke til å gå ut å øke noen lønninger eller kjøre noen lønnsfest, på ingen måte. Kontraktene spillerne har er spill i Comet, det står ikke noe om nivå i de kontraktene. Vi får vel 4-5 flere hjemmekamper men jeg har ikke noe tru på at hvis vi blir et lag der hvor Grüner har vært, at vi får en fantastisk publikumsøkning av den grunn, fortsetter han.


Samtidig som man vil kunne ha fått økt eksponering på TV har også Halden-klubben sponsorer som er mer enn villig til å være med videre og kanskje til og med øke bidraget når man spiller i det gode selskap.


- Vi har jo sponsorer som har sagt at vi skal komme tilbake hvis det blir spill i Eliteserien men jeg vet jo ikke hva det betyr i penger for det har aldri vært diskutert så det er en jobb som vi må begynne på. Men prosessen skulle gjerne ha vært raskere når det gjelder ankebehandlingen, sier han.


- Men du har respekt for at Manglerud gjør alt de kan for å overleve?


- Det hadde vi gjort også, det er ikke MS som er problemet her. Det er heller da at ting burde gått raskere fra forbundet sin side. MS skjønner jeg jo at de vil prøve seg, det hadde sikkert vi gjort også hvis vi hadde vært i den båten. Men jeg håper folk skjønner at vi mister verdifull tid og så kan vi skylde oss sjøl at vi ikke vant over Lørenskog i siste kamp, bedyrer han.


- Betyr det også at man eventuelt må øke administrasjonen? Hva med ishallen, må man gjøre noe der?


- Det må vi sette oss ned å se på. Vi ansatte Sindre Hov Johnsen (markedssjef red. and.) i fjor på 100 % og må gjøre det slik at klubben kan greie det og ikke være for raske. Men det er en del prosesser som går som vi må begynne å få til, det er ting vi må ta tak i og gjøre det i et tempo hvor vi ikke mister kontroll.


- Når det gjelder ishallen så er den godkjent for Eliteseriespill og den er også godkjent for kvartfinaler men at det må søkes hvis det er semifinale og finale men det skjer nok ikke i 23/24-sesongen, det kan jeg love deg, humrer han.


Comments


bottom of page