top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Siste nytt fra 1. divisjon: Dette er Furusets nye førstekeeper

Oppdatert: 10. jun. 2023

Etter at Jens August Giæver la opp og Anders Haugum gikk til Lørenskog har Furuset lett etter en ny keeper. Nå er MS-gutten Eskild Øvstedal klar for Ulva neste sesong

H4Y / Ole Nylende


Eskild Øvstedal er keeperen Furuset skal satse på til høsten som senest kommer fra Manglerud Star og spilte U20-hockey for klubben forrige sesong. Han fikk prøve seg i en håndfull kamper på A-laget men ble mest kjent for sin opptreden i U20-sluttspillet på Jordal i april.


Manglerud møtte årets mestere Stavanger Oilers i semifinalen der hvor Øvstedal imponerte både publikum og motspillere i kampen og hadde 30 redninger med 96,8 %. På tross av det klarte han ikke forhindre at Manglerud tapte 0-1 i kampen men ble uansett kåret til banens beste i matchen. Etter kampen uttalte han at det var en av hans bedre kamper i karrieren.

- Jeg liker å tenke at man legger standarden der, klart det er jo en av de bedre jeg har i livet. Det føles surt nå men når man ser tilbake på det så blir man sikkert fornøyd med det etter hvert. Akkurat nå er det surt, sa Øvstedal rett etter at tapet var et faktum på Jordal tilbake i april.


Nå er 19-åringen klar for sin første seniorsesong i Furuset Ishockey og han gleder seg stort til å komme til et nytt lag.


- Jeg gleder meg faktisk, det er første klubben utenom Manglerud Star så det blir spent å se på hvordan det er andre steder også. Jeg er spent på spillergruppa men jeg tror det kan bli veldig bra, sier Øvstedal om overgangen.

- Det blir første senioråret ditt, hvordan blir det?


- Stemmer det, utenom et par kamper i fjor så er det første gang jeg skal spille noe mer fast. Jeg er spent men jeg tror det kommer til å bli bra. Jeg gleder meg til å se hvordan nivået er og om jeg takler det og forhåpentligvis gjør jeg det, sier han.


- Har du trua på den klubben?


- Absolutt, jeg tror dem kan overraske. Det er ikke noen grunn til at dem gjør det dårligere enn i fjor, tvert om så tror jeg man kan gjør det enda bedre så jeg er kjempespent. Den gruppa virker solid og trenerteamet er på plass så det er bare positivt, sier Øvstedal.


Hovedtrener Kenneth Larsen er fornøyd med å sikre seg Øvstedal til Furuset den kommende sesongen.


- En ung keeper som gjorde det bra for Manglerud U20 i fjor som også er seriøs og vil videre. Han er vant til å spille det samme som vi gjør med presshockey og så er det selvfølgelig et steg for han å ta opp til 1. divisjon men det tror jeg han skal fikse. Det er en spennende norsk keeper som passer oss bra, sier Larsen og forteller videre:


- I utgangspunktet er det en førstekeeper for oss. Vi delte jo oppgavene i fjor så det er ikke noe feil at dem står annenhver matcher hos oss men han er ikke noe andrekeeper nei, han skal satses på, fastslår Larsen ovenfor Hockey4You.


Narvik med en ny svensk signering

I Narvik skjer det ting hvor de i dag presenterte forwarden Rasmus Koskinen som sin siste signering. Nevnte Koskinen kommer fra KRIF Hockey som tilhører den sterke sødre delen av HockeyEttan der hvor laget havnet på 9. plass i høst serien og endte til slutt på 2. plass i vårserien.


- HockeyEttan södra er nok tradisjonelt sett bedre enn hva norske 1. divisjon er. Han er dyktig der hvor han er en aktiv og kjapp på skøytene. Setter alltid laget først og bryr seg mindre om hva han selv produserer så han kommer til å fylle en veldig stor funksjon i vårt lag, sier sportssjef Martin Persson før det ble kjent at Hockey4You sprakk nyheten om at Håkon Vaglen trolig er på vei bort fra klubben.


Det er ikke den store svensken som kommer til Narvik da han kun er 1,71 cm høy men det mener Persson ikke er noe problem.


- Han spiller som han er 1,80 i alle fall for han spiller et voksent spill, humrer han.


Han fortsetter:


- Vi er veldig fornøyd med at han valgte å komme hit og både jeg og Fredrik Glader (hovedtrener red. anm.) tror han kommer til å passe perfekt inn hos oss og i den måten vi kommer til å spille fremfor alt fordi han er så aktiv og bra på skøytene.


I tillegg har klubben også hentet trønderen Brage Næss Holten fra Lillehammer som fikk 13 kamper i Fjordkraft-ligaen i tillegg til de fire sluttspillkampene mot Oilers i kvartfinalen.


Svenske som er født i Norge med finske foreldre

Hasle-Løren annonserer i dag at de har hentet den storvokste backen Harald Heino i fra FoPS U20 som er den finske juniorligaen. Heino er født i Fredrikstad og har spilt juniorhockey i Comet før han gikk videre til Lions i Strömstad. Han er svensk statsborger men også halvt finsk siden han har finske foreldre. Nå er 21-åringen klar for spill i Hasle-Løren kommende sesong og han ser fram til å komme til Oslo for å spille seniorhockey.


- Jeg gleder meg, det skal bli moro. Det blir det første seniornivået mitt så jeg er bare spent jeg på hvordan det blir, sier Heino på en imponerende norsk uttale.


Heino er en storvokst toveis-back på 1,87 og 95 kg og han lover at det skal smelle litt i rundvanta til høsten.


- Ja, jeg er vel det men jeg liker å spille en del offensivt også men det kan hende at det smeller litt i vanta ja. Det skal spilles hardt men jeg prøver også å fokusere på å spille hockey slik at det ikke blir for mye takling-takling, forteller Heino til Hockey4You.


Trolig Vaglen-retur til Comet og Trnavský-samtaler drøyer

Som Hockey4You kunne meddele tidligere i dag gjør trolig Håkon Vaglen helomvending i overgangen til Narvik og blir i Halden. Dette i følge kilder Hockey4You har vært i kontakt med. Begge klubbene benekter at en overgang er aktuell per nå men etter det man erfarer sitter partene og ser på løsninger i forhold til kontrakten til Vaglen i Narvik.


Vaglen skal angivelig helt uventet ha kommet inn på en studieplass i Halden til en studieretning med svært begrenset med plasser som skal ha hatt stor betydning for en helomvending i saken. At Comet også kom til Eliteserien etter at Manglerud Star ble kastet ut av ligaen, gjorde at den vaskeekte haldenseren stod ovenfor et svært vanskelig valg om å fortsette planen om å flytte til Narvik.

Narvik holder fast ved at Vaglen er Narvik-spiller men kilder tett på klubben kan samtidig opplyse til Hockey4You om at klubben i nord definitivt ikke ønsker å stå i veien om et framtidig karrierevalg for 25-åringen når det kommer til den studieretningen han skal ha kommet inn på.


Samtidig opplyser hovedtrener Leif Carlsson at det er full aktivitet på overgangsmarkedet i Comet der hvor de skal ha inn to importer til. Etter at haldenserne ble klar for Eliteserien har også mange andre dører åpnet for Comet på overgangsmarkedet og de kan se på en helt annen hylle om de ønsker enn hva som har vært tilfelle tidligere.


- Det er klart at det åpnes flere dører for oss i Sverige med spillere som ringer personlig til meg og melder sin interesse og akkurat nå så har jeg et ganske bra utvalg å velge på. Det gjelder å finne en rett spiller som passer inn i gruppa som kan gjøre Comet bedre, sier Carlsson til Hockey4You.


Den eneste norske spilleren igjen fra fjorårssesongen som fortsatt ikke har blitt avklart enda er Daniel Trnavský. Samtalene mellom klubb og spiller har vart en stund uten at det har ført til noe konkret enn så lenge. Nå er det foreløpig satt en pause på samtalene.

- Ja, vi har jo en dialog med han men akkurat nå så er det litt stille. Han gjorde et veldig bra kval, sluttspill og i kampene mot Nidaros men han vil avvente litt. Han må også operere så vi må vite at han er 100 % frisk men det finnes en dialog mellom oss, sier Carlsson.


Han opplyser også at de skal ha inn en norsk back til slik at de får 8 backer og åpner trolig for å ha 14 forwards i troppen. Det betyr at de trolig vil ha to norske forwarder i tillegg til de to nevnte importene. Carlsson som har vært på det høyeste nivået i Sverige, gleder seg stort til å få prøve seg på det høyeste nivået i Norge også.


- Det er fantastisk morsomt. I og med at jeg har vært med i høyeste nivået i Sverige i mange år både som spiller og trener, at jeg får oppleve dette i Norge er veldig stort for meg også så det kommer til å bli et spennende år, sier han.

Men han er innforstått med at han skal være på den nedre delen av tabellen i Eliteserien.


- Vi skal være realistiske så det vil vel være Lørenskog, Ringerike og kanskje Lillehammer - jeg vet ikke, er vel de fleste som kanskje tror skal unngå de to siste plassene. Men man skal aldri si aldri, det pleier alltid å bli noen overraskelser så vi får jo se.


- Vi har bygd et lag som størrelsesmessig er bra og at vi skal kunne klare å møte bedre lag. Vi kommer absolutt ikke til å bli noen topplag i Eliteserien men vi skal gjøre alt vi kan for å vinne matcher, avslutter han.


Grüner med samarbeidsavtale pluss

På Grünerløkka har detaljer fra samarbeidsavtalen med Vålerenga kommet fram i lyset i form av at de tar samarbeidsavtalen med en vri. I stedet for at Grüner henter en og en spiller blir det nå slik at de henter fem unge spillere fra Vålerenga som en del av lagbygget der hvor Vålerenga kan hente de tilbake ved behov.


"I praksis innebærer det blant annet at et antall VIF (U20)-spillere er en del av lagbyggingen til Grüner. Det avsettes plasser slik at disse er en del av Grüners lag på fast basis. Når en eller flere av spillerne kalles inn på VIF a-lag, så får Grüner påfyll av andre aktuelle spillere fra U20-laget slik at vi til enhver tid har komplett spillerstall.", skriver Grüner på sine hjemmesider.


I første omgang skal keeper Edgar Talm, back Herman Mowe og forwardene Christian Lillestøl Torrissen, Casper Haugen Evensen og Kasper Walther-Sneve spille for Grüner fra seriestart.


Samtidig takker klubben av tre spillere i Tinius Johansen, Charlie Björlin og Petter Grønstad.


Ski Ishockey fortsetter lagbyggingen

Den nyblivne 1. divisjonsklubben fortsetter lagbyggingen og kommer til å øke tempoet betraktelig før sommerferien slår til. For kort tid siden kunne de avsløre at de hadde signert Andreas Johansen fra Kongsvinger som deres første nysignering i tillegg til at de hadde re-signert de sentrale spillerne i Vegard Aspehaug og Kyrre Hellerud.


Nå skal de også ha re-signert med Eirik Bredahl Sæby som var sentral i laget forrige sesong der hvor han endte med 28 poeng på 19 kamper i 2. divisjon. Sæby har spilt i Ski Ishockey de siste 7 sesongene og vil med dette gyve løs på sitt 8. år i Ski-drakta.


Yorumlar


bottom of page