top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

SISTE: Lørenskog henter Fayen-Vestavik fra Furuset, importkeeper på vei inn

Oppdatert: 23. aug. 2023

Med flere skader i Lørenskog-troppen har Romerike-klubben bestemt seg for å hente Furusets Kristoffer Fayen-Vestavik i tillegg til at de trolig vil gjøre en endring på keepersiden

Foto: H4Y / OCN


Lørenskog har bestemt seg for å hente Asker-gutten Kristoffer Fayen-Vestavik i fra Furuset. Dette bekrefter begge klubbene ovenfor Hockey4You.


20-åringen har to sesonger i 1. divisjon bak seg i henholdsvis Furuset og Narvik samt at han fikk fem kamper for Grüner i Eliteserien forrige sesong hvor han var på lån. Etter at det ble klart at David Aas Larsen måtte kneopereres og er langtidsskadet fram til og med jul og i tillegg til at Joakim Opsahl ble skadet i 1-5 tapet mot Lillehammer på lørdag, valgte klubben fra Romerike på se seg etter en ny løper i det norske markedet.

- Troppen er tynn, med skade på David (Aas Larsen) og Joakim (Opsahl) så er vi nødt til å forsterke oss både kortsiktig og langsiktig. Fayen har imponert i Furuset og han er bra på skøyter og spiller voksent. Han passer både inn kortsiktig og langsiktig for vår del, forteller Lørenskog-sjef Niklas Andresen.- Hvordan er det du ser på Lørenskog-laget i Eliteserien?


- Vi er jo nede i bunn 3-4 der, de fleste spår jo oss nederst og det går helt fint for min del. De fleste spår ut i fra hva spillerne heter eller hvor mange kamper dem har der eller her, vi har veldig tro på at systemet vårt er annen type enn hva de andre bunnlaga har spilt de siste årene. Vi mener at vi har mer å tjene på å være offensive enn det tidligere lag har vært så gjenstår det å se, forteller Lørenskog-treneren.


Han fortsetter:


- Vi er optimister, målet vårt er å konkurrere i hver match og kjempe om poeng i hver kamp og så får man se hvor det bærer.


For han er klokkeklar tro på den offensive tilnærmingen til det unge Lørenskog-mannskapet som gjorde mulig for klubben å rykke opp fra 1. divisjon. Det vil ikke forandre seg mot antatt bedre lag i Eliteserien.


- De siste åra så er det veldig typisk at bunnlaga skal spille styrspill. Det å legge seg bakpå å tro at man skal forsvare seg til poeng mot gode lag, i noen matcher så fungerer det veldig bra mens med andre matcher så ender det med 10. Hvorfor ikke angripe matchen på en annen måte eller tørre å stå høyere i banen og sette press, sier han.


Lørenskog vant over Grüner 3-2, tapte 1-5 mot Furuset og Lillehammer i de første oppkjøringskampene. De møter Sparta Sarpsborg i Sparta Amfi i kveld i sesongens fjerde treningskamp.


Ønsket med videre i Furuset: - Følte at han trengte noen måneder til

For Furuset sin del er det et stort tap at en av deres aller beste spillere forsvant til Lørenskog i oppkjøringsfasen av sesongen. Furuset-trener Kenneth Larsen tar tapet med fatning men hadde håpet å ha med unggutten med videre i én sesong til.


"Jeg må bare ønske han lykke til og jeg synes det er gøy at dem får prøve seg og får kontrakt i den øverste ligaen"

- Det er selvfølgelig trist for oss i Furuset å miste han men samtidig så synes vi det er fint at dem har gjort det såpass bra for oss at de går en liga opp. Det er litt sånn springbrett som vi er så jeg synes det er gøy, men for hans sin del så hadde det vært godt for han å kunne vært her noen måneder til for å utviklet han enda mer. Det kan hende han gjør det i Lørenskog også så får vi se litt framover hvordan han fungerer i den rollen, sier Kenneth Larsen.


- Det forandrer kanskje litt hvordan dere står i dag med tanke på at dere mister en av deres beste offensive spillere?


- Det er jo litt sånn i et lag at man plasserer jo folk litt her og der i laget ut i fra hvordan man skal spille og bygger et lag som et hus. Så blir det noen som blir hentet og da må vi tenkte kreativt og utvikle andre til å bli enda bedre i den rollen som Fayen har hatt. Det er selvfølgelig tungt akkurat for laget samtidig som det er en utfordring men jeg vet jeg kan få opp noen andre i laget på samme nivå, forteller Larsen til Hockey4You.


Selv var ikke Larsen enig med 20-åringen at han skulle dra fra Furuset nå men heier på Asker-gutten i Lørenskog for det.


- Han følte at han var klar for en utfordring i den øverste ligaen og jeg følte at han trengte noen måneder til men det er jo han som tar avgjørelsen på det. Fayen er en kjempegutt og dem får en kjemperessurs i Lørenskog så jeg må bare ønske han lykke til og jeg synes det er gøy at dem får prøve seg og får kontrakt i den øverste ligaen, understreker Larsen.


Det er heller ikke aktuelt for klubben å hente inn importspillere for å erstatte tapet av Fayen-Vestavik for Larsen står fast på strategien om å utvikle norske spillere og gi dem en så bra treningshverdag som mulig.


- Vi kunne kanskje ha gjort det og ordna en jobb og sånne ting men vi vil heller ordne det for våre egne og at de skal ha det best mulig av de norske spillerne hos oss.


- Frykter du at du mister flere spillere fra Furuset?


- Nei, jeg frykter ikke men det kan fort skje i løpet av sesongen. Men det er mange som trives og vil være her også så det går på trivsel og konkurranse.


- Det er kanskje rart å si det når én spiller forlater dere men endrer dette målsettingen deres om å være blant de topp 4 til høsten?


- Nei, det gjør det for så vidt ikke. Nå skal alle i Furuset jobbe hardt for at vi skal få det til, det holder ikke at bare jeg og spillerne gjør det. Vi må ha hele klubben med oss og det føler jeg at alle sammen gjør også. Sesongen er lang og det er ikke bare på begynnelsen når laget settes, det er å jobbe med kontinuitet hele tiden og knallhardt gjennom hele sesongen, avslutter han.

Lørenskog skal også ha kommet til en enighet med en importkeeper som vil bli presentert innen kort tid, dette opplyser kilder til Hockey4You. Trolig er det snakk om svenske Alexander Nilsson i fra Kalmar HC som er klar for klubben. Signeringen skjer på tross av at klubben har to norske keepere i stallen i dag etter at de hentet 22-årige Anders Haugum fra Furuset og re-signerte med 20-åringen Magnus Knutsen som fikk 8 kamper for Lørenskog forrige sesong.


Lørenskog-trener Niklas Andresen ønsker verken å bekrefte eller avkrefte opplysningene ovenfor Hockey4You.Statistikk Kristoffer Fayen-Vestavik:


Comments


bottom of page