top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Seriegullavgjørelse på vent: - Feil at Hasle mister poeng, vi fortjente seriegullet i dag

Oppdatert: 6. feb. 2023

Nidaros sin sportssjef Martin Jansson kunne se sitt lag vinne begge matchene mot Furuset denne helgen i Oslo og mener bestemt at de kunne ha reist hjem med divisjonstittelen allerede i kveld

Foto: H4Y / OCN


For Trondheims-klubben må først og fremst vente på en avgjørelse fra Norges Ishockeyforbunds ankeutvalg for å se om de gir tre skrivebordspoeng til Narvik før det hele skal avgjøres i Nord-Norge mellom lagene 18. og 19. februar. Som Hockey4You har skrevet om tidligere, fikk Hasle-Løren et vedtak om at de mister seieren mot Narvik i januar etter en overgangsbagatell fra klubbens side. Det er ventet at Hasle-Løren anker avgjørelsen av prinsipielle grunner selv om de tar selvkritikk for at feilen ble gjort.


Denne helgen ble mange spørsmål besvart i 1. divisjon. Gjøvik tapte mot Narvik og går dermed til nedrykkskvalik sammen med Hasle-Løren, Kongsvinger og Ski Ishockey i midten av mars. Det er ventet at Gjøvik aksepterer forespørselen som høyst rankede laget om å arrangere kampene i Gjøvik Fjellhall. I tillegg sikret Comet seg en play-in plass etter begge seirene over Bergen og det er ventet å bli heftige oppgjør med Lørenskog når lagene møtes i de to siste serierundene om 3. plassen.

Dagens kamp startet med et godt Furuset-overtak i den første perioden men det var Nidaros som scoret det første målet ved den hjemvendte sønnen Svein Petter Falk-Larssen som var mot spillets gang. Omsider fikk hjemmelaget målet sitt på tampen av perioden ved Sean Zukerman og 1-1 etter første periode.


Den andre perioden tok Nidaros kommando i kampen i tillegg til at man var dødelige effektive. Trønderne scorer hele fire mål på Anders Haugum mens Sean Zukerman setter sin andre scoring for kvelden og dermed var kampen praktisk talt avgjort med 5-2 til bortelaget før sisteperiode skulle spilles.


Den siste perioden ble nærmest en transportetappe for å regne der hvor Nidaros pynter på resultatet med ytterligere to mål før de takket for seg. Selv med syv mål i potten synes ikke sportssjef Martin Jansson at den var noe særlig velspilt av den grunn.


- Det er egentlig en ganske dårlig hockeymatch men det viser at vi har mer spiss i vår tropp, både bak og framover. Vi er et mer komplett lag som går videre med to seire, sier Jansson etter å ha sett sine spillere vinne 7-2 i Oslo.

Dagen før ledet trønderne med 4-1 men slapp Furuset inn i kampen igjen med en nervepirrende avslutning før det hele endte 4-3 til Nidaros. Jansson minner om at Furuset er et meget sterkt lag å møte i ligaen.


- Ja, vi gjøre det. Men vi må ikke glemme at Furuset er et bra hockeylag. Dem har fått det til bra over tid og verdt å få en 4. plass så det er ingen dårlig hockeylag vi møter denne helgen, sier sportssjefen.


- Hvor er det Nidaros står i forhold til play-in?


- Vi jobber fortsatt oppover med formtoppen. Vi er ikke der enda men jobber fortsatt oppover for vi har ikke vært der prestasjonsmessig som vi var før juleoppholdet. Og det er ikke der vi skal være nå heller uten at det skal stige hele tiden så svarene vi har fått er at vi kan også vinne på dårlige dager og det er en viktig styrke å ha med seg.


Divisjonstittel på vent etter overgangsbagatell fra Hasle-Løren

Nidaros kunne langt på vei ha sikret seg seriegullet i 1. divisjon etter helgens kamper mot Furuset. Det er i utgangspunktet 7 poeng ned til Narvik med to kamper som gjenstår der hvor begge lagene skal møtes. Etter overgangsbagatellen til Hasle-Løren, kan Narvik få ytterligere 3 poeng over skrivebordet fra Norges Ishockeyforbund og med to seire over Nidaros hjemme i Nordkraft Arena vinne 1. divisjon foran trønderne. Sportssjef Jansson er uansett ikke begeistret over at Norges Ishockeyforbund trekker fra Hasle-Løren poengene de fikk mot Narvik.


- Jeg må si at jeg ikke har satt meg ekstremt i detalj i den saken med Hasle-Løren og Narvik men skrivebordspoeng trodde jeg var forbi med i norsk ishockey. Jeg håper jo at Hasle får den seieren fordi jeg synes dem fortjener det etter den kampen de gjorde. Jeg så kampen i opptak og Halse-Løren var det bedre laget, sier Jansson og fortsetter:


- Det hadde selvfølgelig vært fint å feire seriegullet her i dag men samtidig er det bare et delmål på veien. Målet er at vi skal ta oss opp.


- Hva tenker du om den reaksjonen fra forbundet gir til Hasle-Løren for det som kanskje kan betraktes som en bagatell?


- Ja, det er en liten bagatell. Etter hva jeg forstår da så er det en overgang som ikke har blitt 100 % gjennomført men jeg vet ikke om det ligger på Hasle-Løren eller forbundet. Uansett så skal ikke det kunne skje, det bør finnes et type system som fanger opp før man starter matchen så der har man et forbedringspotensiale i norsk hockey å kunne fange opp det tidlig.

- Jeg synes det er feil at Hasle mister poengene, 100 %. Jeg synes som sagt at de fortjener den seieren og at vi fortjener serieseieren allerede i dag. Vi har to kamper mot Narvik som vi skal vinne uansett for vi er det bedre laget. Selv om det bare er et delmål feirer vi gjerne i deres hall.

Det er ennå ikke avklart hvem Nidaros møter av Comet og Lørenskog. Men Jansson mener at Nidaros har hatt et bedre tak på Comet enn de har hatt mot Lørenskog.


- Samtidig så er play-in et sluttspill, alle de fire lagene som er det vil jo videre så det finnes ingen lett motstand eller at noen av lagene er bedre eller dårligere for oss. Skal man fortjene å komme til kvalik så skal man slå den motstanderen man får. Ellers så ønsker vi å vinne serien for å kunne få hjemmebanefordel fordi våre fans fortjener å få flere matcher hjemme.


- Hvis man ser litt lenger fram, er dere bedre enn f.eks Grüner?


- Ja, jeg mener jo det. Samtidig så kommer vi nedenfra og spiller uten press. Dem er der for å forsvare sin plass igjen. Det har dem gjort år etter år, vi kommer nedenfra og vi gjør mye mål. Jeg mener vi har et bedre lag, bedre spiss enn hva dem har også så for oss blir det bare gøy å møte andre lag.


Narvik møter Nidaros 18. og 19. februar i de to siste seriekampene i Nordkraft Arena.


Comments


bottom of page