top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Rusmisbruk-saken i Comet: Spillere skal ha fått lønnskutt som straff

I den mye omtalte rusmisbruk-saken i Comet har det blitt kjent at det er spillere som har testet positivt på et ulovlig rusmiddel tilbake i oktober. Spillerne det er snakk om skal etter det Hockey4You erfarer fått lønnskutt som straff etter at de testet positivt

Illustrasjonsfoto: H4Y / OCN


Det var tilbake i oktober at Comet fikk et konkret tips fra det som skal angivelig ha vært en ekstern person om at noen spillere skal ha brukt et ulovlig rusmiddel. Dette medførte til at klubben konfronterte spillerne på mandagens trening etter at spillerne hadde hatt fri på søndag.


Hockey4You har vært i kontakt med flere kilder som er tett på klubben som kan gi en nærmere tidslinje for de forskjellige hendelsene. Klubben gikk selv ut på lørdag med en pressemelding ved at de bekreftet forholdene om at det var flere spillere som hadde testet positivt på et ulovlig rusmiddel. I tillegg har spillerne det er snakk om mottatt en skriftlig advarsel og må teste seg to ganger i uka ut sesongen, om de skulle nekte eller teste positivt på nytt ville kontrakten termineres.


TV2 erfarte at spillerne det var snakk om hadde testet positivt på kokain. Kilder bekrefter det samme ovenfor Hockey4You. Det skal etter det man har fått opplyst, dreie seg om 4 spillere som har avlagt positiv prøve for kokain.


Etter det Hockey4You har fått bragt på det rene skal spillerne ha hatt en lagfest etter seieren mot Ringerike den 21. oktober der hvor fire av spillerne skal ha inntatt et ulovlig rusmiddel. De øvrige spillerne skal ha vært ukjent med disse forholdene. Klubben mottok et tips om dette dagen etter og fulgte opp med å konfrontere laget på mandagens trening.


Tre av spillerne innrømmet umiddelbart forholdene mens den fjerde spilleren ble avdekket gjennom en positiv test. De øvrige spillerne skal angivelig ha reagert med sjokk og vantro over det som hadde skjedd og det ble lagt fullstendig lokk på saken, både internt i klubben og utad.


Hockey4You får også opplyst at de berørte spillerne skal ha mottatt en skriftlig advarsel fra klubben og fått trukket en halv månedslønn som en straff for hendelsen i tillegg til kravene om å teste seg jevnlig ut sesongen.


Verken Norges Ishockeyforbund eller Antidoping Norge ble informert om dette fra klubbens sin side før nyheten sprakk lørdag 9. desember. Dette gjorde at president Tage Pettersen innkalte klubben til møte i dag for å få mer informasjon om saken, dette melder TV2.


Comet er blitt forelagt opplysningene og har gitt sitt tilsvar lengre ned i saken.


Comet bekreftet i samtale med Hockey4You på lørdag om at de omtalte spillerne ble testet på nytt før Sparta-kampen onsdag den 25. oktober og at prøvene da var negativ. Det gjorde at de lot spillerne spille kampen som normalt dagen etter og at de verken valgte å suspendere dem eller terminere kontrakten deres.


I dag kl. 13.30 skal Comet ha et møte på Teams med Norges Ishockeyforbund ved konstituert generalsekretær Petter Salsten om veien videre for klubben. Trolig ventes det ikke noen straff for klubben men at man heller vil bli tilbudt rådgivning og kompetanse i saken.


Det er medlem i sportsutvalget Stian Mjølnerød Lie som har blitt satt til å uttale seg på vegne av klubben i denne saken og han kan verken bekrefte eller avkrefte opplysningene som Hockey4You kommer med i dag. Det de kan bekrefte er at klubben ikke kommer med ytterligere informasjon utover den pressemeldingen som ble sendt ut i helgen. Pressemeldingen skal ha kommet ut etter at mediene tok kontakt med klubben på lørdag om hendelsene som skjedde i oktober.


- Fra nå av så behandles denne saken videre som en personalsak internt og vi henviser videre til pressemeldingen som vi sendte ut på lørdag, sier Mjølnerød Lie til Hockey4You i dag.


- Dere ønsker ikke å si noe om hvorfor dere ikke har meldt inn til Norges Ishockeyforbund eller Antidoping Norge?


- Nei, fordi det er en personalsak.


- Er det sponsorer som har reagert ovenfor klubben etter at saken ble kjent?


- Det har jeg ingen kommentar til.


- Hvordan har de berørte spillerne etter at saken ble kjent?


- Klubben har bestemt at vi ikke har noen kommentarer og at dette er en personalsak, avslutter Mjølnerød Lie.


Øvrige spørsmål som Hockey4You også ønsket svar på men om klubben ikke valgte å svare på er:


Har styret vært involvert i denne saken fra dag én?


Er det spillere i laget som er misfornøyde med klubbens håndtering av saken?


Stian Mjølnerød Lie svarer følgende på disse spørsmålene:


- Jeg har ingen ytterligere kommentarer, henviser kun til pressemeldingen.

Comments


bottom of page