top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Roy Johansen med 3 år i Manglerud Star - stort fokus på talentutvikling

I dagens pressekonferanse ble mangeårige og tidligere landslagssjef Roy Johansen presentert som ny trener for klubben. Nå skal de grønnkledde tilbake til røttene og bli best på talentutvikling i Norge

Foto: Lisbeth Halvorsen


Etter en kort utlånsavtale til Manglerud Star i forrige sesong ønsket den nye ledelsen i Manglerud at Roy Johansen skulle fortsette som hovedtrener for klubben de neste tre årene.

I tillegg ønsker man å bli best i Norge på talentutvikling og gå tilbake til røttene som klubben en gang var, hvor de fostret opp spillere på løpende bånd til norske klubber. Derimot vil de denne gang gjøre alt de kan for at de samme talentene forblir hos de grønnkledde.

Hovedpersonen selv hadde et sterkt ønske om å komme tilbake som hockeytrener og at det passet bra å takke ja til Oslo-klubben nå.


- Jeg har jo vært uten trenerjobb og hatt en annen jobb i Vålerenga som jeg har ut juli, så har jeg vært klar på at jeg har lyst til å komme tilbake i treneryrket og da var det et godt opplegg som kom i fra Manglerud Star som jeg valgte å slå til på, sier Johansen til Hockey4You på pressekonferansen.


Den tidligere landslagstreneren kom inn som en forsterkning til klubben i mars og sammen med kollegaen Knut Jørgen Stubdal sørget de for at klubben beholdt plassen i Fjordkraft-ligaen også neste sesong.


- Ja, det var gøy det. Da klarte Manglerud Star å beholde plassen og det var veldig moro. Så har det vært en dialog etter det om videre engasjement, fortsetter treneren.


Nå skal klubben tilbake til røttene og finne tilbake til den tiden hvor klubben var best på utvikling av unge spillere.


- Veien videre for Manglerud Star nå er å være i front når det gjelder trening, gjennomføring og utvikling av unge spillere så det er mer trykk og ambisjon på utvikling enn det kanskje er på resultat. Så det er noe som må innarbeides gode vaner og god treningskultur fra 15-års alder og oppover hvor det er en spissing og trening som gjør at klubben blir den talentfabrikken den en gang var, forklarer Johansen.

Se hele intervjuet med Roy Johansen i videoen over


Nytt talentutviklingsprosjekt i anmarsj

Sammen med Roy Johansen skal Oslo-klubben sette i gang et helt nytt talentutviklingsprosjekt som skal gjøre Manglerud til den talentfabrikken de en gang var for en del år siden. Nyvalgte styreleder Henning Thoresen er født og oppvokst på Manglerud men har i den senere tid oppholdt seg i utlandet. Selv opplevde han Mangleruds NM-gull på slutten av 70-tallet og har medvirket i den legendariske hockeyfilem "Hockeyfeber" tidlig på 80-tallet. Under pressekonferansen handlet det om alt annet en kongepokalen, nærmere bestemt om talentutviklingsprosjektet.


- Dette handler ikke om å klatre på tabellen og vinne noen store kongepokaler, det skal de store klubbene få lov til å sloss om, vi skal gi dem utfordring på talentutvikling og så skal vi utvikle de spillerne og prøve å holde de i Manglerud så lenge som mulig, sier styrelederen.

Thoresen ønsker ikke å gjøre de andre norske klubbene bedre med å sende talenter dit men heller beholde de i Manglerud og sende dem direkte til for eksempel Sverige hvis man er god nok til det. Han mener det er slutt på den tiden hvor man gjorde Sparta, Oilers eller Vålerenga bedre mens de selv ble dårligere.


- Vi skal utvikle spillere for framtidige proffkarrierer men holde dem i Manglerud så lenge som mulig og da heller over til Sverge enn til andre norske Fjordkraft-klubber.


- Hva er som skiller Manglerud fra de andre klubbene?


- Vi har vært gode på det før, så har vi sovna litt i timen men nå skal vi komme tilbake til der vi alltid har vært. Manglerud Star har alltid vært gode på talentutvikling men vi klarer ikke å holde på dem lenge nok så nå skal vi bygge ny økonomi parallelt med å utvikle talenter og klatre på tabellen. Vi skal slåss om 6-8 plass i serien framover, sier Thoresen.


Ikke plass til Grüner i Fjordkraft-ligaen

Den frittalende styrelederen mener i tillegg at det ikke er plass til Grüner i Fjordkraft-ligaen og at det holder med to Oslo-klubber på det øverste nivået i Norge.


- Nei, Grüner har egentlig ikke noe på det øverste nivået å gjøre, det ikke er plass til tre Oslo-klubber i Fjordkraft-ligaen. Vi sloss om de samme spillerne og to klubber med lave budsjetter er ingen vits. Alle ære for at dem er der men på lang sikt så ser jeg ingen grunn til at dem skal være det. Da kan heller de samarbeide og utvikle for Oslo men at det er to elitelag i Vålerenga og Manglerud. Det går også på fasiliteter hvor de fortsatt går på dispensasjon for å spille i Fjordkraft-ligaen.


- Jeg er lei meg for at Narvik ikke rykket opp, jeg tror det hadde vært bra for norsk ishockey. Så håper jeg også både Trondheim og Bergen kommer etter hvert, avslutter Thoresen til Hockey4You.


Comments


bottom of page