top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Rooseboom de Vries skal kjempe mot tjekkisk målvakt i Lillehammer - ingen planer om å være døråpner

Theo Rooseboom de Vries gikk mange runder med seg sjøl før han valgte å forlate Lørenskog og ta steget videre til Lillehammer som en mer etablert Eliteserieklubb. Nå venter en tøff hverdag mot erfarne Tomáš Král som ble klar for Lillehammer i kveld

Foto: H4Y / OCN


Det ble med to sesonger for moderklubben for Theo Rooseboom de Vries før han valgte å dra videre til Lillehammer Ishockeyklubb i Eliteserien. Det etter at han spilte en stor del av det magiske opprykket til Lørenskog som med sitt unge lag feide Narvik av banen og slo ut Comet i det avgjørende øyeblikket om den ledige plassen i det gjeve selskap. Han innrømmer at han gikk en del runder med seg sjøl før han takket nei til Lørenskog og valgte å gå videre til Lillehammer etter denne sesongen.

- Ja, det var mye tenking der. Men jeg føler at for min personlige utvikling så var Lillehammer det rette stedet å gå. Det er en bra hverdag med bra trenersystemer og dem har en fin historikk på å utvikle bra norske målvakter. Jeg følte i alle fall det at hvis jeg skal ta det neste steget i min utvikling så var det rette valget akkurat nå, sier de Vries.


- Du ble ikke skremt av de økonomiske problemene klubben har hatt?


- Ja, jeg har fått med meg det. Men nei, nå har dem fått på plass det nye styret og sånn og dem har løst økonomien greit så jeg er ikke noe redd for den biten, sier den nye Lillehammer-keeperen.


"Har ingen planer om å sitte på benken i Lillehammer"

Han ser fram til å komme til sin nye klubb og har gjort seg noen inntrykk allerede.


- Det er en klubb med bra fasiliteter, dem virker proff hele veien gjennom fra fyscoach til keepertrener og får på plass en trener hvert øyeblikk regner jeg med. Det er et lag som ikke er fornøyd med å kjempe i bunnen, det er det som lokket meg litt at vi kan knive om seire og få spille samt utvikle meg videre, sier han.


Når han signerte for Lillehammer så visste han kun at de hadde signert en keeperimport i 30-åra men hadde fått med seg ryktene om at Tomáš Král kunne være klar for klubben og har i ettertid sjekket han opp. Lillehammer bekreftet i kveld at det var nettopp Král som skulle være de Vries sin makker. Allikevel har ikke de Vries noen planer om å være en døråpner i Eidsiva Arena til neste sesong.


- Jeg tror det blir bra jeg, han har solide stats i fra Tsjekkia. Han er en bra målvakt men jeg er her for å spille kamper jeg også, har ingen planer om å sitte på benken i Lillehammer. Jeg regner med at fighten med han blir fair og at den beste får spille, sier de Vries med en alvorlig mine.- Det blir en stor overgang for deg, først opp fra 1. divisjon til Eliteserien til at du også må konkurrere mot tøff tsjekkisk motstand internt?


- Ja, det blir en overgang, det blir det. Jeg har jo kjempet mot gode keepere i Eliteserien før i Henrik Holm som regnes som en av de beste keeperne i Norge. Det var tøft den gangen når jeg ikke fikk spille men jeg har vært borte i det før og vet litt hvordan jeg skal takle det så jeg tror det blir bedre denne gangen her. Så har jeg fått mye mer erfaring fra å spille mye matcher i 1. divisjon og kommer til neste sesong med mye selvtillit etter fjoråret, forteller 22-åringen.

Å være med moderklubben til et opprykk forteller Roseboom de Vries har vært et av de største høydepunktene hans som han vil ha med seg for resten av livet samtidig som han opplever at det var et tøft valg å ta ved å forlate klubben etter sesongslutt.


- Ja, det er klart at det var et tøft valg, sier han før han tar en liten pause. Jeg har hatt en drøm siden jeg var liten om å spille A-lagshockey med Lørenskog i Eliteserien. Jeg har ikke en eneste vont ord å si om noen i klubben fra sportssjef, trener og materialforvaltere. Men jeg må tenke litt på egen utvikling også og ikke bare følge hjertet, forteller han videre.


Han fortsetter:


- Den gruppa vi hadde i fjor, den kan ikke matches med noe. Det var ingen som hadde trudd det og når vi som lag gikk sammen og alle spilte som dem gjorde, det var het sjukt å være med på. Det er noe jeg kommer til å ha med meg for alltid, avslutter han.


Og Lørenskog-trener Niklas Andresen ønsker de Vries lykke til videre i karrieren.


- Det er selvfølgelig ikke gunstig å miste Theo nå. Han har hatt en bra sesong og vært en viktig brikke i opprykket. Vi skulle såklart ønske at han ble med oss videre, samtidig har vi forståelse for valget og mulighetene Lillehammer kan tilby. Ønsker han all lykke videre, sier han gjennom Lørenskogs sosiale medier.

Comments


bottom of page