top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

Rooseboom de Vries med debut for Lørenskog: - Litt sommerfugler er det jo

Toppoppgjør i Lørenskog Ishall mellom hjemmelaget og Nidaros. Theo Rooseboom de Vries debuterer for moderklubben i ettermiddag og ser fram til å komme i gang med sesongen

Foto: Hockey4You / Trym Bunes


Nidaros kommer til dobbeltkamp mot Lørenskog denne helgen og er serieleder før pucken droppes i Lørenskog Ishall kl. 16.00 lørdag ettermiddag. De kommer fra en trippeltriumf mot Haugesund hjemme med solide 6-2, 7-5 og 5-1 seire hjemme i Leangen slik at det er et bortelag med selvtillit som Lørenskog møter. Selv har hjemmelaget slitt i to kamper mot defensive Gjøvik men fikk til slutt en sliteseier 52 sekunder før slutt på hjemmeis slik at Lørenskog står med en seier og et tap.


Theo Rooseboom de Vries er født og oppvokst på Lørenskog og har en far med nederlandsk bakgrunn, derav det spesielle etternavnet, har i to omganger vært i Stavanger sin organisasjon og en tur i Sverige for å prøve lykken i Västerås. Denne sesongen valgte Lørenskog å hente "hjem" keeperen for å danne et keeperpar med Julian Nylen og det er først i dag hvor Rooseboom de Vries vil debutere for moderklubben.


- Det blir gøy det, jeg har vokst opp i klubben her og det har lissom vært en drøm om å spille en kamp med A-laget, skulle helst vært Fjordkraft-ligaen men det får vi ta neste år, sier 21-åringen med et smil.


Selv om Lørenskog var storfavoritter til å slå Gjøvik i de to første kampene så gjorde Gjøvik en meget god jobb med sitt defensive spill og holdt unna i begge kampene og vant med 1-0 i seriepremieren.


- Jeg synes vi egentlig kjører over Gjøvik men dem har en bra keeper, vi har slitt litt med uttellingen og hatt litt dårlig powerplay og sånn men det løsner etter hvert så jeg er ikke stressa for det der, sier keeperen til Hockey4You etter gårsdagens trening med A-laget.


Nidaros kommer med sterke tre seire over Haugesund og mange vil nok si at det var litt overraskende at trønderne gjorde meget solide matcher mot et så bra Haugesund-lag på papiret.


- Nidaros har alltid vært tøffe fra juniorlaga og opp, sånn som det ser ut nå så scorer de mye og slipper inn mye mål så da må vi tette igjen bak og score de måla forover, er ikke verre enn det.


- Er du nervøs foran denne kampen?


- Litt sommerfugler er det jo for det er jo første matchen i sesongen og sånn men det er mer morsomt enn det er nervøs, forteller 21-åringen.


Se hele intervjuet med Theo Rooseboom de Vries i videoen under:


Trener Henrik Sahlin hos Nidaros er fornøyd med full pott så langt i serien på tross av å møte det samme laget tre ganger.


- Resultatmessig så er vi fornøyde for det er alltid vanskelig å spille 3 matcher mot samme lag. Fredag og søndag var det ingen tvil, da var vi best mens på lørdag så vet jeg ikke om det var litt undervurdering i laget for da spilte vi ikke i det hele tatt som vi skulle gjøre, forteller coachen.


Forrige avbrutte sesong klarte lagene å møtes fem ganger hvor Lørenskog gikk av med seire i alle kampene. Resultatene tilsier dog at dette kommer til å bli jevne matcher.


- Det skal bli kjempegøy ettersom de har de ambisjonene om å rykke opp samtidig som vi har vunnet de første matchene så har vi satt oss i en posisjon at disse kampene gjelder litt, så det skal bli kjempekult å møte Lørenskog, sier Sahlin.


Den svenske treneren er ikke overrasket over at Gjøvik ga dem match helt til døra ettersom de tapte selv mot dem i oppkjøringskampene.

- Gjøvik er jo ganske defensive, det gjør jo at får man ikke mål på Gjøvik så kan det bli ganske kompliserte matcher og jeg følte at det ble litt sånn for Lørenskog at de ikke fikk uttelling på spillerovertaket, hadde de fått det så kunne de dratt av gårde men Gjøvik er vanskelig å spille mot. Er litt overrasket over at Gjøvik vant men at det skulle bli jevnt hadde jeg trodd på forhånd.


- Men hvem er favoritter mellom dere og Lørenskog i disse matchene?


- Det er litt vanskelig å si men de har jo fordel av å ha hjemmebane. Men jeg vil ikke si at de er favoritter for det, er nok mer fifty-fifty et sted der.


En som for alvor har produsert for Nidaros så langt er Zebastian Bodini som står med fem mål og tre assist etter de tre kampene mot Haugesund. Sahlin er godt fornøyd med at de som skal produsere for Nidaros er godt i gang med dette allerede.


- Det er viktig at de her som skal gjøre mål og poeng, at de kommer i gang med en gang for det er viktig for oss. Det er de som skal avgjøre de jevne matchene for oss når det står 1-1, 2-2 og 3-3, det er de som skal stå fram da.


- Men det er vel moro at for eksempel Bodini gjør det så bra som han gjør for dere?


- Ja, vi hadde "lite koll" på han før og visste at han ikke spilte på et så bra lag forrige sesong. Så vi visste det at hvis han fikk bedre spillere rundt seg så kan det bare si pang så kan det bli veldig mye poeng der så det er en spiller jeg forventer mye av denne sesongen.


Nidaros sliter med noen skader og sykdom, minst 4 spillere blir hjemme i Trondheim denne helgen. Emil Nordberg, Tord Brekke Fagerli, David Hallström og Daniel Vestavik Hofstad er borte for trønderne mens til gjengjeld gjør Henrik Ratejczak et gledelig comeback etter å ha lagt opp som følge av manglende motivasjon og sykdom, nå spiller 22-åringen sin første obligatoriske kamp på nesten et år for Nidaros.


Lørenskog-trener Niklas Andresen kan glede seg over at backen Kevin Berg er tilbake i lagoppstillingen etter å ha vært ute lenge med skade. På den andre siden så er Simen Nielsen usikker til dagens kamp grunnet sykdom. Men skal vi tro coachen så kommer det til å bli en underholdende match i ettermiddag etter vanskelige kamper mot Gjøvik.


- Jeg tror det kommer til å bli en bedre hockeymatch, de er litt mer åpne og det tror jeg passer oss bra. Jeg tror vi får satt spillet og får vist oss fra en bedre side da, sier Andresen og fortsetter:

- Vi spiller vårt spill, vi setter høy fart og høy trykk på dem og vil være offensive. Vi setter hardt press høyt i banen og gjenvinne puck hurtig.


Se hele intervjuet med Niklas Andresen i videoen under:De siste 5 møtene mellom lagene:


10.01.21 Lørenskog - Nidaros 4 - 3

09.01.21 Lørenskog - Nidaros 3 - 1

25.10.20 Nidaros - Lørenskog 3 - 6

24.10.20 Nidaros - Lørenskog 2 - 5

19.09.20 Nidaros - Lørenskog 4 - 5Foto Nidaros: Dan Kenneth Reinli

Comments


bottom of page