top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Risikerte å gå dukken: - Vært krevende å ha hengende over seg

Gjøvik Hockey kunne ha vært historie om ikke kommunen hadde gått inn med millionbeløp for å dekke høye strømregninger i hallen

Foto: H4Y / OCN


Gjøvik Hockey leier til daglig den fantastiske arenaen inne i fjellet som ble bygd for de Olympiske Leker på Lillehammer i 1994. Eierne av hallen er Gjøvik Kommune gjennom det kommunale aksjeselskapet Gjøvik Olympiske Anlegg AS som drifter og driver anlegget. Høye strømutgifter har medført til at selskapet har måtte varsle både permitteringer av ansatte og stenging av hallen da det ikke var økonomisk forsvarlig å holde hallen åpent lengre. Det ville ha fått katastrofale følger for hockeyklubben som har i underkant av 400 aktive medlemmer som har sitt daglig virke i hallen.


- Det har vært krevende å hatt hengende over seg i forhold til mailer og telefonsamtaler fra medlemmer som har vært engstelige for at man ikke har noe sted å gå til. Som daglig leder såer det barn - og ungdomsidretten man jobber mest rundt og det å ikke kunne tilby et samlingspunkt eller spillerne et sted å gå til er helt forferdelig, sier daglig leder Peter Henriksen og legger til:


- Hvis det hadde skjedd at strømmen hadde gått så hadde det vært kroken på døra for Gjøvik Hockey.

For klubben hadde heller ingen andre alternativer til å flytte aktiviteten sin til andre ishaller. Ishallene på Hamar og Lillehammer er allerede fylt opp med aktiviteter for sine medlemmer og i Håkons Hall er det ikke permanent is. Dessuten ville det også vært et kostnadsspørsmål som kanskje ikke hadde vært bærekraftig over tid for klubben. Hallene i nabokommunene er også eid av kommunale aksjeselskaper på lik linje med hvordan det er på Gjøvik slik at de må også ha hjelp fra kommune, fylke og stat for å kunne opprettholde driften av de nasjonale anleggene.


- Det har vi ikke sett på i detalj, men du kan tenke deg at på Lillehammer og Hamar så er det allerede fullbooket så det hadde ikke vært noe alternativ når det ikke er nok istid. Ikke hadde vi hatt mulighet til å trene på dagtid heller så det hadde ikke vært noe god løsning uansett hvordan vi hadde vridd på det, sier Henriksen til Hockey4You.


- Dere har sittet i samme lokaler med eierne av hallen, hvordan har samtalene vært med dem?


- Samtalene har vært veldig bra, de informerte oss helt fra starten av, la fram saken og det har vært oppfølging hele veien. Det har vært dialog hver dag i forhold til at det har vært kontakt med kommunen og staten så de har både hatt brukermøter med alle idrettene som pågår i Fjellhallen i tillegg til at vi har holdt en løpende dialog hver dag siden vi sitter på samme kontor med de.

Henriksen forteller at det har vært en del frustrasjon og redsel i de yngres avdelinger for at hallen skulle stenges samtidig fikk A-laget beskjed om å fortsette som normalt.


- Vi sa til A-laget at det er ikke noe de får gjort noe med og ikke noe det de skulle tenke på. Det var viktig at de skulle fokusere på hockeyen og jeg føler at det har gått bra, sier den daglige lederen.


Men kommunestyret som allerede hadde godkjent å bruke inntil 1,7 millioner kroner ekstra i strømstøtte til hallen, bestemte torsdag at de skulle spytte ytterligere fem millioner kroner i selskapet for å opprettholde driften av hallen. I tillegg fikk man mandat til å øke dette beløpet ytterligere ved behov.


- Det var jo kjempegode nyheter både for Fjellhallen og alle våre medlemmer. Det er klart at det er jo krevende å ha sånne ting hengende over seg så det er veldig godt når det ble bestemt at dem skulle komme med en løsning på det her da, at man fikk dette bort fra skuldrene.


For de yngre i klubben har hatt en tøff tid på Gjøvik de siste årene gjennom to år med pandemi og restriksjonene som hørte til i tillegg til at Gjøvik også var hardt rammet av den langvarige men nå avsluttede lærerstreiken.

- Det er mye jeg kunne ha sagt om det her, hvor viktig det er å ha en fritidsaktivitet og et møtepunkt. Vi hadde covid, skolestreiken og i tillegg da skulle få fritidsaktiviteten sin og møtepunktet ved at det skulle bli borte så hadde det vært helt forferdelig. Jeg er utrolig glad for at det ordner seg og at medlemmene i klubben slipper å gå rundt og tenke på at strømmen blir tatt, sier daglig leder Henriksen.


- Med tanke på alt som har skjedd rundt dere, ser dere for dere noe flere utfordringer utover?


- Altså utfordringer er en del av hverdagen det. Men jeg håper at det blir litt roligere nå ja. Det ser bra ut i forhold til de måla vi har satt oss, nå må vi se fremover og positivt på framtida, avslutter Henriksen.


Gjøvik har to seire og to tap i årets fire første kamper og møter Comet borte i Halden Ishall på søndag kl. 17.00.

コメント


bottom of page