top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Ringerike: - Vi kommer til å lene oss forover og lage et helvete for hvert eneste lag

En offensiv Ringerike-sjef Martin Boork maner opp til tøffe dueller i Schjongshallen til høsten og mener at ingen lag skal tro at man kan komme å hente poeng i Hønefoss

Foto: H4Y / OCN


Martin Boork er inne i sin 13. sesong på rad som Ringerike-sjef og gleder seg over forrige sesongs prestasjoner der hvor laget kom til sluttspill for første gang i klubbens historie. Dette i klubbens comeback etter et par sesonger i 1. divisjon og den svenske treneren er glad for å kunne fortsette å utvikle klubben videre.


- Jeg er veldig ydmyk at jeg får holde på så lenge og at dem ikke har blitt lei meg enda er en tillitserklæring. Så har jeg fått være med å bygge opp ting, sette en kultur, skape et bra miljø og jobbe sammen med masse bra dedikerte mennesker til at vi har hatt en liten reise her som er spennende, sier Boork under mediedagen der hvor klubben hadde invitert pressen til å både se på trening og møte klubben i etterkant.


Klubben var oppe i det gode selskap i 18/19 sesongen hvor man klarte skarve 7 seire på 48 kamper men kom sterkt tilbake i fjorårssesongen og satte seg i respekt med 16 seire på 44 kamper med god margin ned til konkurrentene Grüner og Manglerud. Men Boork mener at klubben har fortsatt et stykke å gå før man kan si seg etablert i Fjordkraft-ligaen.


- Vi må nok være ydmyke og lissom klare en sesong til eller to før vi sier vi er etablert men vi jobber beinhardt for å bli det og uten tvil så tar vi riktig skritt. Toppnivå er ferskvare og nå gjelder det å ta på seg arbeidshanskene og krige for livet hver kveld, sier han videre.


Klubben gikk for første gang til sluttspill og var stolte over å kunne spille nasjonalsangen i en godt besøkt Schjongshall i kampene mot Stavanger, det er følelse Boork tar med seg videre.


- Det var en kjempebra erfaring. Det var en veldig spesiell start på året med korona-restriksjoner og det hengende over oss, utsatte kamper og at det var et race for å få det klart og så ble det klart. Det å få møte Norges beste lag i en best av sju var en kjempeerfaring for oss og har tatt med oss masse i de matchene spesielt og lært oss mye.


"Det er moro å se at spillere som er her, lykkes og går videre til enda mer etablerte klubber"

Det har også blitt noen utskiftinger i Ringerike-stallen etter at Henrik Eriksson og Karl Markström gikk til Lillehammer, Petter Ellefsen la opp og Brett Perlini gikk til Danmark. 44-åringen mener at det er naturlig at gode spillere etter en god sesong går til antatt bedre lag.

Foto: Jon Anders Johansen Henrik Eriksson dro til Lillehammer etter endt sesong


- Ja, det blir jo sånn at når fikk til en allright sesong er det jo klart at noen som har mer penger og jeg synes det er kjempemoro med at Brett (Perlini red. anm.) som gjorde det bra her har gått til Danmark. Henke (Eriksson red. anm.) som har vært her noen sesonger som har fått en bra situasjon oppe på Lillehammer, det samme med Karl (Markström red. anm.). Det er moro å se at spillere som er her, lykkes og går videre til enda mer etablerte klubber som jeg synes er et sunt signal. Man skal også håndtere med å skifte ut og bygge nytt, det er en del av utfordringen med å etablere seg i Fjordkraft-ligaen, sier Boork til Hockey4You.


Ingen fokus på tabellen

Selv med en god fjorårssesong sett med Ringerike-øyne er også Boork opptatt av å ikke snakke om for høye forventinger og er lite interessert i å snakke om fokus på tabellen. Under møtet med pressen på mediedagen til klubben snakker han om at laget må krige til seg poengene hver kampkveld men er allikevel ydmyk og realistisk at de andre lagene rundt han på tabellen også forsterker sine tropper.

- Det kommer til å bli beintøft. Vi er et lag som ikke snakker eller vil ha så mye fokus på tabellen i den forstand at vi fortsatt skal overleve og fortsatt ta det steget for etablere. Da må vi være ydmyke på at det blir en fight hver kveld for hvert eneste poeng som i fjor. Klarer vi å legge ned like hard jobb som vi gjorde i fjor så kommer vi å få muligheten til å være en plage for alle lag, får vi til det så kan vi sikkert matche fjoråret - men det er et stykke dit, sier Boork og fortsetter:


- Altså, alle vil gjøre det bedre enn i fjor. Eneste laget som vil gjøre det samme er jo Oilers. Det er jo naturen til det vi driver med men man må vite at vi har gått en lang reise gjennom mange år i 1. divisjon og brutt en barriere. I den fasen vi er i nå med at vi får til det vi fikk til i fjor så kan det absolutt bli like bra men det kan være andre lag som Grüner eller Manglerud som får det til enda bedre, da får man kanskje være forberedt på å spille kvalik.

- Hvordan vurderer du årets tropper i Manglerud og Grüner?


- Nei, men altså det blir en kjempebra utfordring. Det var morsomme og jevne matcher i fjor og tror det blir enda tøffere i år, det kommer til å tvinge oss til å gjøre det enda bedre. Jeg synes jo Manglerud har en bra kjerne, bra lag og med Roy (Johansen red. anm.) som trener bør jo de gjøre en kraftig forbedring enn den sesongen de hadde - det forventer vi jo. Og Grüner har vært her lengre enn oss, i hvert fall en sesong så jeg synes det er litt på tide at de også tar et steg frem.


Misfornøyd under trening - ønsker mer av spillerne

Under treningsøkten som pressen fikk være til stede fikk man se en svært aktiv Ringerike-sjef som kjørte spillerne sine knallhardt i oppkjøringen. Dette på tross av treningskampen hvor laget tapte 0-5 for Frisk Asker dagen før. På et tidspunkt stoppet Boork hele treningen og var tydelig misfornøyd med at spillerne ikke var nok desperate foran mål, noe han ga en klar formaning om til troppen.

- Ja, altså du vil jo skape gode vaner i hverdagen og det du gjør i hverdagen i treninga er det du tar med deg når det blir alvor. I dag så var det litt sånn halvveis, hvis vi mister identiteten og tror at vi er noe vi ikke er, da er vi i trøbbel. Hvis vi har beina på jorda og skjønner at vi må være klare når om det er inne i red zone der eller om det er før match, vi må ta hver mulighet. Så det var dèt det handlet om, når de står og "småhapper" litt så, det laget er ikke vi, sier en engasjert Boork.


"Vi kommer til å gå for å lene oss forover og lage et helvete for hver eneste lag her oppe, uansett lag"

- Er det tøft å være et "forsvarende lag" i Fjordkraft-ligaen?


- Skal vi utvikle spillere så prøver vi å være offensive i måten vil spiller på, vi liker ikke å sitte tilbake og bare vente på å se hva disse gode lagene, spillerne, importene hit og dit kan gjøre. Vi må frem og lene oss forover, skal vi få med oss publikum og distriktet her oppe så må vi spille litt sånn foroverlent hockey der hvor det blir litt fysisk og riste motstanderne litt. Vi er veldig offensive i tilnærmingen til matchene, forteller Ringerike-sjefen.

- Men er dere det også når man for eksempel møter Oilers på bortebane?


- Ja, det kan man gjøre. Det som gjorde Stavanger bra i fjor var jo at dem var de mest ydmyke laget i tillegg til å være hardtarbeidende og så hadde dem kvaliteter overalt som alle kjenner til. Det blir et veldig vanskelig lag å "overraske" når dem er godt forberedt enten det er oss eller Vålerenga så er dem "på". Det er klart at vi skal spille for å få et bra resultat men vi skal også spille for å utvikle spillere og da må vi være offensive, må tørre å spille, må tørre å gå i angrep - det er eneste måten å få med seg publikum her også. Dem vil se at vi legger ned jobben og går for det. Vi kommer til å gå for å lene oss forover og lage et helvete for hver eneste lag her oppe, uansett lag, avslutter Martin Boork.

Ringerike har tapt 3-7 for Sparta og 0-5 for Frisk Asker i de to første treningskampene og har igjen Lillehammer og Gjøvik i oppkjøringen før seriepremieren mot Grüner 15. september.


Foto kampbilder: Jon Anders Johansen

Comments


bottom of page