top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Ringerike-duo høyaktuelle for Narvik

Det rører seg rundt i våre to øverste ligaer og vi fortsetter et dypdykk i hva som foregår i noen av klubbene


Foto: Sofie Alexandra Kitterød


Det fortsetter å røre seg om rundt i de norske hockeyklubbene og i dag kan vi avsløre at to Ringerike-spillere trolig vil spille for Narvik i EHL neste sesong. Det dreier seg om Esbjørn Fogstad Vold som kommer fra Ringerike og Frisk Asker. Tidligere har 26-åringen spilt på øverste og nest øverste nivå i sveitsisk hockey i henholdvis Bern, Visp og Olten der hvor han har over 140 kamper i SL-ligaen i Sveits. I tillegg har han også erfaring fra Champions Hockey League med Bern og Frisk Asker og har to landskamper for Norge. Nå skal den storvokste backen være klar for Narvik neste sesong i følge Hockey4You sine kilder.


Den andre signeringen fra Ringerike skal være lagets beste poengplukker de to siste sesongene i latviske Leonards Rimjans som har hatt en eventyrlig utvikling i norsk ishockey de 7 sesongene han har vært i landet. 30-åringen ble hentet til Moss Hockey i 2. divisjon i 2017 før ferden fortsatte videre i Gjøvik og Ringerike i 1. divisjon de neste sesongene.


Han ble med Hønefoss-klubben opp i EHL og har markert seg som en av klubbens aller viktigste spillere og vært Ringerikes mann på toppen av poenglista de siste to sesongene. Etter det Hockey4You nå har fått opplyst skal latvieren nå ha signert for de to neste sesongene for Narvik og vil gå på den norske kvoten i 25/26-sesongen.En hemmelighetsfull sportssjef Martin Persson ønsker ikke å bekrefte overgangene til Hockey4You.


- Når noen, hvem som helst, signerer for oss så kommer vi til å gå ut med det på våre kanaler. Men det er to dyktige spillere men mer enn det kan jeg ikke si for øyeblikket, forteller Persson.


Hockey4You erfarer at spillerne trolig blir presentert i Narvik innen kort tid. Det som er klart er at ringreven Johan Ceder har signert for klubben for de to neste sesongene og går utenfor importkvoten da han har spilt 8 sesonger i norsk ishockey.En som angivelig skal være ferdig for Narvik er Connor Klees som har vært i klubben de siste tre sesongene, trolig vil ny klubbadresse være Ski Ishockey hvor han trolig får en større rolle enn hva som har vært tilfelle i Narvik.


Og når det kommer til Ski Ishockey re-signerte de nylig Philip Hansen som en av sine viktigste signeringer for sesongen. Fredrikstad-gutten hadde lagt opp men ble hentet inn på tampen av fjorårssesongen for å redde Ski Ishockey fra nedrykk.


- Jeg vet egentlig ikke, fortalte en lattermild Philip Hansen om hvorfor han takket ja når Hockey4You snakket med han i februar.


- Det varer ikke så lenge og det kanskje kribler litt å spille igjen da. Tenkte det var moro å spille for å kjenne litt på det og se hvordan det går, sa Hansen videre.


Det ga tydeligvis mersmak og Hansen har valgt å fortsette karrieren i Ski for hele neste sesong. I Ski skal man også ha siktet seg inn på trønderen Marcus Rønning som spilte i Ringerike forrige sesong men avsluttet sesongen i Storhamar U20. 19-åringen var på et tidspunkt utlånt til Gjøvik og fikk med seg 3 kamper i 1. divisjon. Nå ser det ut som at neste karrierevei blir hos Ski Ishockey.


Viktig signering i Gjøvik

Som Hockey4You har skrevet om i flere omganger skulle Joacim Rostad melde overgang fra Nidaros og tilbake til Gjøvik, dette ble endelig bekreftet av klubben for én uke siden. Videre kunne de bekrefte en viktig re-signering i Jørgen Eide Engstrøm som gjorde respektable 37 poeng på 33 kamper for laget forrige sesong. En som foreløpig ikke er bekreftet av klubben er som vi har skrevet om tidligere at Jonas Nyman skal være klar etter en sesong i Narvik i tillegg til at Marcus Leijonhufvud skal være på ønskelista til trener Anton Säll Karlsson.Nykommer Manglerud Star har også jobbet hardt med å spikre årets lag og har allerede sikret seg 14 spillere på kontrakt neste sesong, det melder de på sine hjemmesider. Her har de sikret seg keeperduoen Eskild Øvstedal og Alexander Johnsen men også spillere som Tan Hellerød, Marius Johansen og Tjus Koblar blir å se i grønt neste sesong.Nå kan også Hockey4You avsløre at ytterligere fire spillere skal være klare for neste sesong. I følge kilder tett på klubben skal Joachim Hermansen, Tord Thoresen, Mats Henriksen og ikke minst Rolf Thomas Aastad være enig med Manglerud om å fortsette for de grønnkledde til høsten. Alle fire var viktige bidragsytere til at Manglerud rykket opp fra 2. divisjon forrige sesong der hvor blant annet Aastad gjorde 94 poeng på 24 kamper.


Axel Näsström som gikk fra Ski Ishockey til Grüner på tampen av fjorårssesongen har takket nei til et nytt tilbud om å forlenge med laget fra Grünerløkka neste sesong. 20-åringen som må sies å ha blit en hit i 1. divisjon leverte 40 poeng på 27 kamper for bunnlaget Ski og leverte også poengene i Grüner når de spilte kvalik. Nå kan det se ut som den unge svensken returnerer tilbake til Ski neste sesong.En annen som har vært på ønskelista til Grüner er Hamar-gutten Adrian Berget som har levert gode resultater i Bergen, men også han har takket nei til første tilbudet fra Grüner og det er fortsatt uklart hvor Berget spiller til høsten, mye også på grunn av Bergens usikre posisjon i ligaen etter at de ikke fikk lisens og samtidig venter på en avgjørelse om innlemmelse i TIF Viking.


En som har takket ja til Grüner er den unge backen Eirik Erkleiv som spilte store deler av sesongen i Ski forrige sesong og skal ha fått tilbud om å fortsette i klubben men valgte altså å signere for Grüner for en drøy uke siden.


I Kongsvinger jobber sportssjef Simon Stolt Wang på spreng med å sette sammen årets lag og har allerede signert 6 nye spillere hvorav 5 av dem er importer. Keeper Oliver Norgren kommer fra Borlänge, den svenske backen Jonathan Blücher kommer fra HockeyTvåan, islandsk/tsjekkiske Niels Hafsteinsson som spilte i Storhamar U20 forrige sesong, Albin Emanuelsson som kom til Gjøvik på tampen av fjorårssesongen og Timoer Roodenburg fra Nederland som spilte i VM for hjemlandet senest i fjor. Felles for ale signeringene er at de er under 23 år. I alt er 14 spillere på kontrakt i Kongsvinger hvorav tre er keepere.


Trenerspørsmålet er fortsatt ikke avklart i Kongsvinger da spillende trener Lars Erik Hesbråten er på utgående kontrakt og Hockey4You kjenner til at klubben sonderer terrenget når det kommer til trenerspørsmålet. Uansett skal Hesbråten være sterkt ønsket med videre i klubben, enten som trener eller som spiller. Når det kommer til Tom Ivar Hesbråten, Simen Sæther og Victor Zetterberg skal de alle være på ønskelista til sportssjef Wang videre uten at det har kommet noe signatur på et papir enda.


Kristoffer Tapper ser ikke ut til å bli Comet-spiller som vi har meldt om tidligere men derimot forlenger han trolig med laget som han gikk til på tampen av fjorårssesongen, Ski Ishockey.

Derimot det som kan se ut til å bli et gledelig gjensyn i Comet er Ugnius Cizas som har levert solide tall for Comet tidligere i 1. divisjon gjennom 5 sesonger. Han kommer senest fra Narvik forrige sesong hvor han blant annet leverte 9 poeng på 9 kamper i kvaliken der hvor Narvik rykket opp til EHL. Etter det Hockey4You erfarer skal partene ha vært i kontakt med hverandre om en overgang.


Den store overgangssagaen i Halden er uten tvil Paulius Gintautas der hvor det er ingen hemmelighet at partene snakker med hverandre og at han er sterkt ønsket av sportssjef Martin Engebretsen. Det skal være et tidsspørsmål når Comet presenterer Gintautas som en av sine frontfigurer til høsten.


Og helt til slutt tar vi med at Lukas Fransson som har hatt fantastiske sesonger i Bergen og Grüner er fortsatt sterkt linket til Lørenskog kommende sesong.


Alle foto Ringerike: Sofie Alexandra Kitterød

Comments


bottom of page