top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Publikumsfavoritten tilbake - klar til toppoppgjøret mot Grüner

Etter flere gode samtaler samt at han har vært med på treninger i Nordkraft Arena, har Marcus Nordlund bestemt seg for å komme tilbake til Narvik-drakta og sesongdebuterer allerede i toppoppgjøret mot Grüner til helgen

Foto: H4Y / OCN


I dag ble det klart at Narvik har gjort det klart med publikumsfavoritten Marcus Nordlund for denne sesongen og 31-åringen er allerede klar for helgens toppoppgjør mot Grüner. Nordlund som har produsert jevnt og trutt for Narvik de siste 7 sesongene hadde gitt klubben beskjed i sommer om at han ønsket å legge opp med hockeyen. Nå er han klar igjen. Sportssjef Martin Persson tok han med på kampene mot Bergen i sesongstarten og da var det allerede gjort for 31-åringen som hadde fått hockeyfølelsen tilbake. Etter å ha trent godt med laget i en måneds tid har klubben og Nordlund funnet ut at de allikevel ønsker å gi dette en sjanse og signerte kontrakt denne uken.


- Etter Bergen-matchen gikk han og jeg på skøyter ute på isen og hadde det litt moro. Jeg sa til at det det føltes som han ikke hadde vært borte i det hele tatt og da inviterte jeg han til å være med på noen treninger og det gjorde han. Og det var sånn det begynte med Nordlund, sier en fornøyd sportssjef om sin siste signering.


- Regner med at coach Glader også er fornøyd med å få inn en slik spiller i laget?


- Absolutt, han er storfornøyd han og det tror hele Narvik og hockeysupporterne er også. Og når vi får tilbake Ugnius Cizas også så har vi en skikkelig god bredde på laget.


Nordlund bor i Narvik med fast jobb og kjæreste. Klubben melder også om at han ikke vil være tilgjengelig for absolutt alle matcher i forhold til forpliktelser spilleren har til sin arbeidshverdag, men at man er fornøyd med å få med seg Nordlund i store deler av sesongen.


En klubb i medvind

Narvik er serieleder for øyeblikket og er skikkelig i medvind om dagen der hvor det jobbes godt både på og utenfor isen. Sportssjefen passer på å skryte av alt som skjer i klubben om dagen og er direkte imponert over administrasjon og styret for det arbeidet som blir lagt ned om dagen.


- Ja, nå jobber vi jævlig bra i Narvik Hockey altså. Når det kommer til daglig leder Øystein Haugen og styret så gjør dem en kanonjobb med å få inn lokale sponsorer og fremfor alt forholdet til dem. Det er kanskje slik det ikke har vært sånn tidligere og nå er det frokostmøter og at man snakker litt om driften i klubben og det er noe som blir satt veldig pris på av sponsorene. Man kjenner en litt mer delaktighet enn å bare gi penger til klubben, forklarer Persson.


"Vi er et lag og en organisasjon som hele byen skal være stolte av, det er vårt lag - det er Narviks lag"

I tillegg har Narvik sakte men sikkert bygd opp et sportslig apparat som fungerer rundt klubben med en dyktig trener i Fredrik Glader i spissen.


- Vi har en sportssjef og en dyktig hovedtrener som ikke trenger en nærmere presentasjon for alle vet hva han er - en kjempefin person med gode sosiale egenskaper der hvor han ser alle og gjør en jævla bra jobb for at alle spillerne skal kjøpe spilleideen. Og jeg må ikke glemme Kalvis Ozols som har gått inn som assistenttrener gjør en kanon jobb der hvor han veldig dedikert og nysgjerrig å lære seg av Fredrik (Glader), sier Persson.


Han fortsetter:


- I tillegg holder vi på å utvikle Steffen Fløholm til keepertrener hvor vi kommer til å sende han på kurs og er inne og jobber med de målvaktene vi har. Og så har vi en fysansvarlig i Max Davis (tidligere spiller) som er utdannet PP slik har vi har tatt tak i den biten også så vi bygger med det som finnes i byen.


Persson påpeker at dette er folk som allerede bor i byen og at det er noe klubben bygger videre på, at det ikke er snakk om noen kortsiktige løsninger. Han er imponert over hvor absolutt alle drar i samme retning og at man har fått strukturert klubben.


- Det blåser friske vinder i Narvik Hockey, det synes jeg. Det er inspirerende å jobbe i klubben nå hvor alle gjør en kanonjobb. Vi er et lag og en organisasjon som hele byen skal være stolte av, det er vårt lag - det er Narviks lag. Det kjennes som vi er på rett vei, absolutt.


Og nå er det duket for et heindundrendes oppgjør mot Grüner til helgen der hvor hele byen bør kjenne sin besøkelsestid. Nummer en og to på tabellen skal møtes til dyst der hvor begge lag har stukket fra de andre med 10 poengs margin.


Det har ikke vært noen kalassifre for Narvik mot de øvrige lagene men man har vunnet de kampene med en nødvendighet med unntak av at de ble overrumplet av Bergen i de første kampene. Persson har derimot latt seg imponere over Ski Ishockey som de møtte på bortebane nå nylig.


- Ski kommer til å ta mange poeng i år for dem er skummel å møte. Det er et lag som jobber for hverandre og minner meg mye om Bergen. Vi er et helt nytt lag og kommer til å ta tid før vi kommer skikkelig i gang med en helt nytt spillesystem som skal sette seg. Vi har en del perioder i matchene der hvor vårt laveste nivå må opp, vi har dipper i matchene der hvor vi havner for litt langt ned. Det så vi mot Ski at det ble plutselig to mål til dem så var det plutselig match igjen.


- Tar vi bort det så tror jeg vi kommer til å bli veldig sterke, avslutter Persson til Hockey4You.


Forventer stort trykk fra hjemmepublikummet

Det blir også Dominyk Bogdziul sine første kamper i Grüner-drakta og Robin Söderqvist er tilbake fra skade og returnerer til Narvik for første gang etter overgangen. Det betyr at alle forhold er lagt til rette for en kjempeoppgjør i Nordkraft Arena denne helgen. Grüner-trener Marius Bjerke gleder seg veldig til å møte Narvik på bortebane.


- Ja, vi gleder oss. Det blir ordentlig gøy å spille toppkamp der hvor vi forventer to knallharde oppgjør. Dem er bra synes jeg og dem har spilt god hockey de siste kampene - har prøvd å følge litt med på dem. Tror vi kan forvente oss en tett oppgjør der opp for å si det sånn, regner med at det sikkert blir litt trøkk og kok oppe i hallen der for det pleier å være det, sier Grüner-treneren.


- Dem har en veldig god førsterekke i Magnusson/Koskinen/Nyman. Hvordan skal dere møte den?


- Ja, jeg er spent på det og har lagt merke til det. Det er nesten ikke mulig å ikke legge merke til det så vi er klar over at dem er gode. Vi må fokusere mest på oss selv og det blir en kollektiv greie for vår del. Vi spiller vårt spill og det føler jeg har vært styrken vår så langt også - vi har egentlig fire bra rekker og føler at alle rekkene våre kan matche de gutta. Men vi er nødt for å være ordentlig påskrudd, hvis vi ikke gjør det vi skal og følger med i timen så treffer de oss hard. I hvert fall den rekka der, sier Bjerke til Hockey4You.


Söderqvist går inn i en rekke med Tim Robin Johnsgård og Eirik Lavik. Herman Mowe er eneste Vålerenga-lånespiller som blir med til Narvik. Tjus Koblar er eneste som ikke spiller da han er ute med skade etter en smell han fikk i bortemøtet med Bergen.


For Narvik sin del er Ugnius Cisaz fortsat ute med skade og vil ikke spille helgens kamper. I tillegg er Ludvig Starberg Dahl fortsatt ute og Henrik Just Mathisen er langtidsskadet.Topp 3 poeng Narvik:


William Magnusson 14 mål 15 assist 29 poeng

Rasmus Koskinen 6 mål 13 assist 19 poeng

Jonas Nyman 4 mål og 13 assist 17 poeng


Topp 3 poeng Grüner:


Eirik Lavik 4 mål 15 assist 19 poeng

Kevin Nilsen 6 mål 9 assist 15 poeng

Karl Olovsson 3 mål 11 assist 14 poengStatistikk Marcus Nordlund:


Comments


bottom of page