top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Paralandslaget med seier over Tyskland i oppkjøringen til VM

Det norske paralandslaget med oppkjøring i forkant av VM, møtte Tyskland i Moss Ishall og vant overbevisende 5-1 i går ettermiddag

Foto: H4Y / OCN


Det norske paralandslaget spiller oppkjøringskamper i Moss Ishall denne helgen og møter Tyskland til dyst over tre kamper på tre dager. Landslaget reiser til Canada i slutten av mai nærmere bestemt i Moose Jaw hvor de skal arrangere VM for første gang. Norge ligger som nr. 5 på verdensrankingen og kampens motstander ligger som nr. 7.


Kampen i går var den første av i alt tre kamper landslaget skal møte mot en av sine gruppemotstanderne i VM og de fikk en drømmestart etter bare 13 sekunder av kampen ved Ola Bye Øiseth. Norge legger på til 2-0 ved Alexander Lyngroth, noe som også ble pauseresultatet.

Det norske landslaget tapte den siste kampen mot Tyskland på bortebane men har på tross av det hatt overtaket over dem i de siste kampene. Det var også tilfellet i denne kampen og man var best i den første perioden. I den andre perioden derimot var ikke den mest velspilte fra det norske laget men de klarte allikevel å sette 3-0 forbi Simon Kunst i det tyske målet ved Audun Bakke før Tyskland reduserte til 1-3 ved Felix Schrader.


Audun Bakke skulle også sette 4-1 på tampen av den andre perioden etter at Tyskland hadde fått matchstraff ved Jan Malte Brelage for spearing ved drøye fem minutter igjen å spille og man hadde da et godt utgangspunkt foran den siste perioden.


"Det er ekstra deilig å levere en god prestasjon som nå med 5-1 over Tyskland"

På tross av et tysk press i den siste perioden er det Norge som setter sluttresultatet til 5-1 ved dagens bestemann Ola Bye Øiseth som hadde to mål og tre assist i kampen. Han var fornøyd med at så mange publikummere hadde møtt opp for å se på dem spille i går kveld.


- Det er kjempegøy at folk kommer å ser på kamp her i Moss Ishall. Det er ikke så ofte vi spiller på hjemmebane da er det kjempekult at det kommer tilskuere å se på, det er ekstra deilig å levere en god prestasjon som nå med 5-1 over Tyskland som A-nasjon er et kjemperesultat, sier Øiseth.


- Hvordan var kampen i seg selv?


- Vi går ut på der og scorer de første sekundene som er en kjempefølelse. Det er akkurat det vi snakker om, ikke nødvendigvis at vi skal score men at vi skal ha gode skift og vi scorer i første skift i de to første periodene som viser virkelig at vi har lyst til å revansjere oss. Jeg føler at dem har noen små perioder i vår sone men allikevel så styrer vi kampen, vi var ikke noe stressa utpå isen i det hele tatt i løpet av kampen, forteller tomålsscoreren.

- Dere har ny trener i år også i Ken Babey, hvordan er det?


- Det er fantastisk, er vel kanskje den beste treneren vi kunne ha fått. Vi hadde aldri dem kunne hente inn en så god trener, han pendler jo fra Canada en gang i måneden. Han er kjempeflink og har vunnet med collegehockey for stående i Canada og holdt på kjempelenge, en fantastisk god trener. Han stiller høye krav men gutta responderer bra på det, sier han videre.


"Det er virkelig et lag som kan slå fra seg i et VM"

Norge skal spille VM i Canada i sommer og er i gruppe med Kina, Tyskland og Italia og Ola By Øiseth mener at Norge bør kunne ha et mål om å kunne ta seg til en semifinale.

- Jeg tror absolutt at vi kan klare å komme oss til en semifinale hvis vi fortsatt ser det vi gjør på trening, utspiller seg på isen også. Vi er mer enn nok sammensveiset gjeng til at hvis alle gjør sin rolle så kan vi slå lag som er ranket bedre enn oss. Uten tvil for vi har kjempe fra skills på mange spillere og det er virkelig et lag som kan slå fra seg i et VM, avslutter han til Hockey4You.


Norge fortsetter oppkjøringen i Moss Ishall med en ny kamp i dag kl. 17.30 og i morgen kl. 10.30.


Comentários


bottom of page