top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

På vei til Narvik, takket nei til Stjernen

Hockey4You erfarer at tidligere Vålerenga-spiller Benjamin Byrkjeland skal være på vei til seriemester Narvik Hockey og at han har takket nei til Stjernen for andre gang denne sesongen


Foto: Sofie Alexandra Kitterød


Det var ved årsskiftet at Benjamin Byrkjeland og Vålerenga valgte å avslutte kontrakten etter gjensidig enighet etter det som skal ha vært manglende spilletid for hovedstadsklubben. Etter en lengre ferie har nå etter det Hockey4You erfarer Byrkjeland valgt å signere for sin tidligere klubb Narvik som ble seriemester i 1. divisjon forrige helg. 26-åringen valgte å takke nei til Stjernen før denne sesongen og gikk i stedet til Vålerenga. Men manglende spilletid gjorde at partene valgte å gå hvert til sitt ved nyttår.


- Da Vålerenga kom på banen som et alternativ i sommer så jeg det som en fantastisk mulighet, og valgte å satse på dette. Dessverre har det ikke gått så bra som både jeg og Vålerenga har håpet, og det er naturlig for meg å avslutte dette nå. Jeg er utrolig takknemlig for muligheten jeg har fått, og har bare positive ting å si om klubben, lagkameratene og supporterne, sa Benjamin Byrkjeland til Vålerengas hjemmeside når avgangen ble kunngjort.


Stjernen skal ha vært på banen igjen for å sikre seg Byrkjelands underskrift men skal ha takket nei til Fredrikstad-klubben for andre gang denne sesongen. I stedet skal han ha valgt å si ja til Narvik Hockey som han spilte 4 sesonger med i perioden 2017 til 2021. Narvik skal ha sydd sammen en totalpakke med jobb og ishockey som skal ha vært avgjørende for at Byrkjeland har valgt å ta den overraskende veien til Nord-Norge. Trolig har klubben ordnet en ekstern finansiering via sponsorer for å få avtalen på plass og at avtalen har en lengre varighet.


Interessant spiller

Sportssjef Martin Persson er lite snakkesalig om retur av Byrkjeland til Narvik men omtaler han som en interessant spiller. Persson som har spilt sammen med Byrkjeland tidligere avkrefter til Hockey4You om den tidligere Narvik-spilleren er klar for klubben.


- Han er interessant for oss men noe mer enn det er det ikke. Men klart han er jo på markedet og det er jo det beste man kan finne på markedet akkurat nå. Han har en markedsverdi som er i en annen liga enn det vi kan tilby for vi er jo ikke på lønnsnivå med Vålerenga, sier en ordknapp Persson.


Klubben har slitt med mye skader men det ser lyst ut med tanke på de resterende kampene. Rasmus Koskinen og Tine Klofutar er trolig tilbake mot Grüner-kampene etter landslagsoppholdet men klubben ser også trolig etter forsterkninger når de skal forberede seg mot play-in der hvor det er helt åpent hvilken motstander det blir med fire kamper igjen å spille.


Bergen har fått opp dampen og etter begge seirene mot nettopp Gjøvik i helga gjorde Gjøvik det vanskelig for seg selv. De skal møte Nidaros og Narvik i de siste fire kampene mens Bergen har igjen Hasle-Løren og Nidaros som da trolig har det letteste programmet igjen.


Hockey4You erfarer også Narvik skal være interessert i å hente lillebror Douglas Byrkjeland som til daglig spiller i Ringerike, fra og med neste sesong.

Comments


bottom of page