top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Overgangsdrama rundt 30-målsspilleren Lukas Fransson - valgte til slutt Hasle-Løren

Det bygde seg opp til et lite overgangsdrama i helgen når tre klubber prøvde å få napp på 30-målsspilleren Lukas Fransson i Bergen Ishockeyklubb. I dag kan Hockey4You avsløre at 23-åringen valgte Hasle-Løren og han tar også med seg Jacob Sandberg inn mot kvaliken på Gjøvik

Foto: H4Y / OCN


Goalgetteren i Bergen Ishockeyklubb har scoret flest mål i 1. divisjon denne sesongen med sine 30 mål på 35 kamper og var svært ettertraktet frukt for både Lørenskog og Hasle-Løren i forkant av kampene mot Gjøvik. Men Lukas Fransson ville gjøre seg ferdig med sesongen i Bergen før han tok en endelig avgjørelse, kampene mot Gjøvik skulle spilles og Bergen sin sesong skulle avsluttes.


Det ble allikevel tidlig klart at det ikke ble noen tur til Lørenskog for den svenske goalgetteren, da Hasle-Løren angivelig skal ha tilbudt en "økonomisk pakke" i form av flybilletter, hotell og utstyr for å lokke Fransson til deres klubb.


Men i siste sekund skal også Ski Ishockey ha kastet seg inn i kappløpet om Franssons signatur, klubben er inne i sitt siste år av en 5-årsplan om å rykke opp til 1. divisjon hvor de ikke har vært på nesten 18 år. Klubben har jobbet målrettet og sikret seg en økonomisk buffer til å kunne ta det neste steget og tilbød også goalgetteren en kontrakt for å hjelpe dem opp i 1. divisjon. De har allerede lykkes med å hente Kristoffer Skjervold og Colin Spaberg Olsen men fikk det nedslående svaret om at rivalen Hasle-Løren snappet opp Fransson for resten av sesongen.

- Jeg er veldig letta og det var en veldig bra signering for oss, sier Hasle-trener André Sørvik.


Fransson er en kompis av Hasles Philip Larsson der hvor de spilte sammen i Tønsberg i 19/20-sesongen og Sørvik innrømmer at det var Larsson som bidro til å dra dette i land for klubben. Hadde den svenske goalgetteren gått til Ski kunne det ha blitt et annet scenario mellom klubbene i kvalikoppgjørene i Gjøvik Fjellhall.


- Ja, det hadde jo helt klart det. Nei, det var veldig viktig at han valgte å spille for Hasle framfor Ski egentlig. Jeg føler at på papiret nå så har vi et bedre lag enn Ski, sier Sørvik.


- Men dere har jo en ganske bra offensiv, hva var tanken bak signeringen?


- Det var slik at Philip Larsson ringte meg og spurte om jeg var interessert i Fransson fordi han ville spille i Oslo. Når man ligger på toppen av poenglista i 1. divisjon så sier man ikke nei til det og i hvert fall ikke når jeg hørte Ski var interessert i han også. Det var ikke snakk om det, var bare til å signere han for han blir vår beste spiller, sier Sørvik mens han humrer litt.


- Blir dette en liten revansje for Spaberg Olsen-overgangen som dere også kjempet mot Ski?


- Ja, følte jo det da. Dem vant jo den og må betale han så det var deilig å kunne få Fransson. Jeg vil jo si han er mye bedre enn Colin (Spaberg Olsen red. anm) også, poengmessig.


Fransson har gjort 30 mål og 26 assist med 56 poeng på Bergens 35 matcher og ligger foreløpig på 4. plass i poengligaen i 1. divisjon.


Med fra Bergen blir også den svenske backen Jacob Sandberg til Hasle i kvaliken. Karlstad-gutten har på sine 32 kamper notert seg for 8 mål og 16 assist med 24 poeng og ligger som nr. 2 i backligaen i 1. divisjon.


Begge spiller ikke før kampene i kvaliken som er i Gjøvik Fjellhall 17-19. mars.


Gamle helter trer inn i manesjen for å hjelpe klubben

Hasle-Løren får også hjelp av gamle helter som ønsker å hjelpe klubben med å unngå nedrykk. Inn har allerede Markus Nygård og Elia Hoelstad rukket å spilt noen kamper for klubben mens Robin Halmrast, Fredrik Csisar og Fredrik Thinn også snører på seg skøytene og skal hjelpe klubben i mars.


- Det var egentlig dem sjøl som spurte om de kunne komme å trene litt og se om dem var gode nok til å spille kvalik, dem hadde lyst til å hjelpe klubben sin siden de hadde spilt her i mange år. Og vi sier ikke nei til det vi, det å få fylt opp stallen litt, sier Sørvik.


Og skal man tro Hasle-treneren så skal man bruke tiden godt fram til kvalik for å få gutta i form.


- Ja, dem må ha noen treninger. Dem har ikke vært for mye på SATS etter at dem la opp, humrer han.


"Statistikken er med forbehold da den er hentet fra Norges Ishockeyforbunds HockeyLive som er den eneste tilgjengelige offisielle statistikken for norsk ishockey"

Jacob Sandberg til Hasle-Løren

Comments


bottom of page