top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

OL-kvalifiseringen: Slovenia vinner 4-1 i den betydningsløse kampen mot Korea

Korea startet best som de har gjort i de tidligere kampene men utvisninger ødela for laget og Slovenia kunne stikke av med seieren 4-1

Foto: Hockey4You / Trym Bunes


Dette var kampen hvor det var kun æren å spille for etter at både Korea og Slovenia hadde tapt sine foregående kamper mot henholdsvis Norge og Danmark.


I begge Koreas tidligere kamper på Jordal Amfi hadde de vært med fra start og scoret først i begge kampene. Det skulle også skje i denne kampen. Etter 19:03 i powerplay for Korea, kunne Jin Hui Ahn sette pucken i målet etter retur fra keeper. En periode som var relativt jevn for begge lag og hvor Slovenia hadde sin største sjanse med et stolpeskudd etter 5 minutter av perioden. Skudd 11-6 i slovensk favør.


Midtveis i den andre perioden skulle det bli tøft for det koreanske laget som fikk en dobbeltutvisning hvor den ene var 4 min for høy kølle. I spill 5 mot 3 skulle Slovenia utnytte overtallet med en scoring av Ziga Jeglic etter pasning av Jan Urbas og Anze Kopitar, dermed 1-1 i kampen. Videre i det påfølgende overtallet scorer Rok Ticar etter retur fra Korea-keeper Mike Dalton og Slovenia har med det overtatt kommandoen i kampen. Det slovneske lager setter ytterligere en puck i kassa før perioden er omme ved Robert Sabolic med Anze Kopitars tredje assist i kampen og skuddene vinner Slovenia med solide 17-3. I tredje periode fortsatte Slovenia det gode spillet og satte pucken i mål men hoveddommerne Geoffrey Barcelo og Lassi Heikkinen annullerte målet for høy kølle etter å ha sett hendelsen på video. Etter 8:00 av tredje periode sitter en slovensk spiller utvist når man på ny pådrar seg en utvisning i kampen. Dermed vil det koreanske laget spille med to mann mer i 1,5 min og head coach Jim Paek tar en timeout for å kunne prøve å utnytte situasjonen. Dessverre for Korea så klarer de ikke å score noen må og i stedet pådrar de seg en utvisning med for mange spillere på isen. Korea hadde flere muligheter i tredje periode til å kunne score og var blant annet alene med keeper uten uttelling, de tar på tampen av kampen ut keeper og spiller 6 mot 4 men Anze Kopitar klarer å sette pucken i det tomme målet og fastsetter sluttresultatet til 4-1 for Slovenia. Skudd i tredje periode blir 11-10 og totalt 43-18 i slovensk favør. På pressekonferansen etter kampen møtte man en litt skuffet Anze Kopitar over totalresultatet i turneringen for Slovenia selv om det ble en seier i dagens kamp.


- Situasjonen vår er ikke ideell, jeg tror at gjennom denne turneringen så har vi ikke hatt de beste startene i kampene men vi har vist bra karakter utover kampene, forteller Kopitar og fortsetter: Vi havnet bak i begge de tidligere kampene og det gjorde vi i dag også men vi kom tilbake og vant, det er ganske viktig med dagens seier for oss slik at vi ikke tapte alle tre.


I ettermiddag blir det en ren nordisk finale om OL-billetten til Beijing i februar, kampstart mellom Norge og Danmark er klokken 16.00.


Comments


bottom of page